Νέα σειρά από Αρκά, επιστροφή για Τζίμη

default image

Σύμφωνα με τη Guardian, μελέτη που έγινε στη Μ. Βρετανία δείχνει πως τα παιδιά ξυπνάνε, ζουν, τρώνε και κοιμούνται παρέα με μια τηλεόραση

Ίντερνετ

Τις προάλλες γράφαμε για τον λέκτορα που απαγόρευε στους σπουδαστές να χρησιμοποιούν τα Google και Wikipedia για τις εργασίες τους. Το AFP (Agence France Presse) τώρα, απαγόρευσε και αυτό τη χρήση της online εγκυκλοπαίδειας Wikipedia αλλά και του Facebook σαν πηγές για τα άρθρα τους.

Αρκάς
Διαβάσαμε στην τελευταία σελίδα του Ε της Ελευθεροτυπίας πως ολοκληρώνεται η απίθανη σειρά ‘Η ζωή μετά’ του Αρκά και σύντομα ξεκινά μια νέα με τίτλο ‘Οι Συνομήλικοι’, με πρωταγωνιστές έναν ηλικιωμένο και το σκύλο του.

Ο μεγάλος Τζίμης Πανούσης
‘Αυτός υπέγραψε για βομβαρδισμούς στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία και σου λέει μετά ότι δεν φταίνε τα πλουτώνια, πρέπει να αλλάξεις τη λάμπα και να κλείσεις τη τοστιέρα’ λέει ο Τζίμης Πανούσης για τον καραγκιόζη, όπως τον αποκαλεί, Αλ Γκορ (από συνέντευξη του στο Αθηνόραμα). Την Πέμπτη ξεκινά η νέα του παράσταση στο Luna Dark.

Κυριακάτικες
Τελικά δεν την έσπασε την 300αρα το Πρώτο Θέμα την περασμένη Κυριακή (μαζί με την έξτρα έκδοση) και τελικά πούλησε 297 χιλ. φύλλα. Στις 259 χιλ. το Βήμα (χωρίς φωτογραφίες – με Μονομάχο). Στην τρίτη θέση η Καθημερινή με 189, από κοντά η Ελευθεροτυπία με 187. Στις 109 χιλ. το Έθνος, στην έκτη θέση ο Ελεύθερος Τύπος με 102.

ALTER
Την Τετάρτη στη 01.00 (δηλ. Πέμπτη), το Alter θα προβάλλει την ταινία Apt Pupil με τους Ίαν ΜακΚέλεν και Μπραντ Ρένφρο. Δυστυχώς ο δεύτερος ηθοποιός απεβίωσε πριν 5 μέρες σε ηλικία 25 ετών, πιθανότατα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Τηλεθέαση
Την εβδομάδα 7 με 13 Ιανουαρίου, το MEGA πρώτευσε και πάλι με ποσοστό 17,7%. Ακολούθησε ο ΑΝΤ1 με 15,7% και ο ALPHA με 13,1%. STAR και ALTER είχαν 11,6% και 11,4% αντίστοιχα, ενώ η ΝΕΤ 10,%. Η δε ΕΤ1 δεν μοιάζει ιδιαίτερα ωφελημένη από τις νέες σειρές που άρχισε να προβάλλει καθώς σημείωσε ποσοστό μόλις 2,7%.

Στο Νησί
Σύμφωνα με τη Guardian, μελέτη που έγινε στη Μ. Βρετανία δείχνει πως τα παιδιά ξυπνάνε, ζουν, τρώνε και κοιμούνται παρέα με μια τηλεόραση. Στις ηλικίες 5 – 16 ετών, 4 στα 5 παιδιά έχουν τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά τους, ενώ βλέπουν κατά μέσο όρο 5 ώρες και 20 λεπτά. Δεν φανταζόμαστε κάτι διαφορετικό για τα ελληνόπουλα.

Στην Κίνα
Στο τέλος του 2007, η Κίνα έχει 210 εκατ. χρήστες του διαδικτύου και σε πολύ λίγο καιρό θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο (τώρα υπολείπεται των ΗΠΑ). Να σημειώσουμε πως η Κίνα ήδη έχει την πρωτοκαθεδρία στους χρήστες κινητών τηλεφώνων (540 εκατ.).

ALPHA

Επιστροφή για τον Βασίλη Θωμόπουλο στη θέση του διευθυντή ειδήσεων του σταθμού, θέση από την οποία είχε απομακρυνθεί πριν λίγο καιρό.

Σινεμά
Το φθινόπωρο θα προβληθεί στους κινηματογράφους η ταινία Defiance, με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το φιλμ είναι βασισμένο στην ιστορία των Εβραίων αδερφών Bielski που στο Β’ ΠΠ αντιστάθηκαν ηρωικά απέναντι στους Ναζί. Δείτε εδώ το τρέιλερ και διαβάστε την καταπληκτική ιστορία των 3 αδερφών.

ΑΝΤ1
Τελικά δεν μας “είπαν” και τίποτα τα δύο νέα τηλεπαιχνίδια του ΑΝΤ1. Μάλλον βαρετά ήταν.

Λέμε να δούμε
DVD.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Η Sportday για το Ατρόμητη.

Nova
Το αφεντικό τρελάθηκε; Στα 50 ευρώ έπεσε η τιμή του αποκωδικοποιητή της Nova. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι πωλείται, οπότε καλό είναι να έχει όσους περισσότερους συνδρομητές γίνεται;

RADIO 24
Σας υπενθυμίζουμε το ραδιοφωνικό ραντεβού σήμερα Κυριακή στις 21.00, στη “συχνότητα” του RADIO 24 .

Φωτό της ημέρας
Πάνω από 1500 κρατούμενοι του CPDRC (Cebu Provincial Detention and Rehabilitation Center) στις Φιλιππίνες, παίρνουν μέρος σε θρησκευτικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε προχθές στην πόλη, χορεύοντας το Thriller του Μάικλ Τζάκσον. Έγιναν γνωστοί πριν 6 μήνες με αυτό εδώ το βίντεο, όπου το έχουν δει πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι μέχρι σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα