Νέες καινοτόμες ιδέες

default image

Διάδοση αξιόλογων ιδεών. Ακούγεται ως κάτι το γενικό και το νεφελώδες, όμως η TEDx είναι η μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία παλεύει ακριβώς για αυτό. Τη διάδοση των συγκεκριμένων ιδεών σε όλο τον κόσμο αναλαμβάνοντας διεθνείς πρωτοβουλίες.

Σήμερα στην Αθήνα έγινε το δεύτερο TEDxAthens  με κεντρικό σύνθημα το starting from scratch αλλιώς ξεκινώντας από την αρχή και δίχως κανένα εφόδιο.

Η κεντρική ιδέα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης είναι η διάδοση αξιόλογων ιδεών ανά τον κόσμο, οι οποίες τον αλλάζουν κιόλας και προς τα εκεί κινείται αναλαμβάνοντας τέτοιες πρωτοβουλίες.

Αυτή τη φορά η κατεύθυνση της TEDx ήταν προς τις πρωτοβουλίες εκείνες που αναζητούν το σχέδιο για το νέο, την καινοτομία, την τομή σε σχέση με τα όσα γίνονται και βιώναμε πρόσφατα. Την προσαρμογή σε αυτό που τόσο απλά ονομάζεται παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, ένα μεγάλο διεθνές χωριό.

Το 2ο TEDxAthens ακούει το αίτημα της διαδυκτιακής κοινότητας, των διαδικτυακών παρεών, οι οποίες δηλώνουν εθελοντές στο να δημιουργηθεί μία “νέα; αρχή”, να διορθωθούν και να αλλάξουν όλα τα στραβά εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις αλλά ιδέες και προτάσεις από δημιουργικές προσωπικότητες.

Οι ομιλίες των δημιουργών, από αρχιτέκτονες και σχεδιαστές μέχρι συγγραφείς, ήταν αφιερωμένες σε πλειάδα θεμάτων όπως ο κοινός νους, τι λείπει από την Ελλάδα σήμερα ή την επιμέλεια του χάους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα