Οι Μουσικές του 2008

default image

Τα άλμπουμς, τα σινγκλς της χρονιάς και τα τοπ-10 της χρονιάς που ετοιμάζεται να μας αποχαιρετίσει

Περιοδικά

Το Νοέμβριο το περιοδικό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν το Cosmopolitan με 80 χιλ. τεμάχια. Στις 67 χιλ. το Glamour, τα Lucky και Mirror με 59 χιλ., το Elle στις 50 χιλ. Ακολούθησε το Young με 47 και το Marie Claire με 46.

Στις 6.560 το τελευταίο τεύχος του Esquire. Καλύτερα λοιπόν με τον Ελεύθερο Τύπο αν και το πρώτο τεύχος μετά τη συνεργασία πούλησε μόλις 30 χιλ. φύλλα.

Last.fm
Εδώ μπορείτε να δείτε τα τοπ-10 του 2008, του αγαπημένου Last.fm, στις κατηγορίες Artists, Albums, Tracks. Πρώτευσαν οι MGMT και το Viva La Vida των Coldplay (και το άλμπουμ και το τραγούδι).

Bellas TV
Πάνω από 900 χιλ. τηλεθεατές προσέλκυσε την Πέμπτη το Bellas TV του MEGA και σημείωσε ποσοστό 18,3%.
Είναι πλέον η σατιρική εκπομπή που θέλουμε να βλέπουμε. Από τις περιπτώσεις που το χιούμορ βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά και λέει με λίγα λόγια όσα οι υπόλοιποι λένε με πολλά. Βοηθάει και το φορμάτ της εκπομπής με τα πολλά, σύντομα σκετσάκια και τα παιχνιδιάρικα γραφικά. Τη βλέπουμε σύντομα να μετατίθεται σε πιο mainstream ζώνη. Να τονίσουμε βέβαια πως καλά φέτος τα πάει και το Ράδιο Αρβύλα του ΑΝΤ1.

Μουσική

Ας δούμε και την άποψη του RollingStone. Δείτε εδώ τα άλμπουμ της χρονιάς και εδώ τα σινγκλς.

Κυριακάτικες
Την περασμένη Κυριακή το Πρώτο Θέμα διατηρήθηκε στην κορυφή με 207 χιλ. φύλλα. Πολύ κοντά το Βήμα με 202, τρίτη η Καθημερινή με 173. Στις 166 χιλ. η Ελευθεροτυπία, 125 για το Έθνος. Ελεύθερος Τύπος και Real News είχαν 91 και 80 αντίστοιχα. Πάλι 100 χιλ. τα Νέα το Σάββατο.

Κουλ
Το ΝΜΕ έβγαλε λίστα με τους πιο cool, ενώ καλεί και το κοινό να ψηφίσει .

Ραδιόφωνο

O Arrena Radio 89,2 σας στέλνει στο γήπεδο κάθε Σαββατοκύριακο. Ακούστε σήμερα Κυριακή την μπασκετική εκπομπή «Τρίπλ Ντάμπλ» από 14.00-15.00 και κερδίστε με απλό μήνυμα, προσκλήσεις για τα γήπεδα της Α1. Αυτή την εβδομάδα θα κληρωθούν προσκλήσεις για τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής (20-21/12) ΑΕΚ-Καβάλα, Μαρούσι-Πανελλήνιος, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και Πανιώνιος-Αιγάλεω.

Τηλεθέαση
Την εβδομάδα 1η με 7 Δεκεμβρίου το MEGA ήταν ως συνήθως πρώτο με ποσοστό 19,9%. Στη δεύτερη θέση και πάλι ο ΑΝΤ1 με 17,4%, τρίτος ο ALPHA με 13,1%. ALTER και ΝΕΤ σημείωσαν 11,2% και 9,7% αντίστοιχα, ενώ το STAR 9,3%.

Spin
Και το πολύ καλό μουσικό περιοδικό Spin έχει βγάλει λίστα. Με τα 40 καλύτερα άλμπουμ του 2008.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Ο Αγγελιοφόρος  για το ‘Ακούει κανείς;’.

Περιοδικό
Ας δούμε τέλος και τα καλύτερα σύμφωνα με το Q .
Αν ρωτήσετε εμάς πάντως, στη γενική μουσική μετριότητα των τελευταίων χρόνων, για φέτος ξεχωρίσαμε την επιστροφή των Portishead με το άλμπουμ Third.

Φωτό της ημέρας
Το τεύχος Δεκεμβρίου του μεξικανικού Playboy. Βγήκε μια μέρα πριν από τον εορτασμό της Παναγίας της Γουαδελούπης.

Υ.Γ
Με τις παραιτήσεις που λέγαμε τί γίνεται;

Υ.Γ 2
Το Βατοπαίδι μάλλον έχει ξεχαστεί. Μόνο έτσι εξηγείται το “θράσος” της πολιτείας, από όλες τις χρονιές, να επιλέξει τη φετινή για διαφημιστική καμπάνια που μας προτρέπει να μην φοροδιαφεύγουμε. Κάτι για ‘Κοινωνική Συνείδηση’ διαβάζουμε στους δρόμους και μας πιάνει ανατριχίλα.
Όσο για την επίθεση, που διαβάζουμε στο Παρόν, του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ στο MEGA γιατί το τελευταίο πρόβαλλε το “αντιχριστιανικό” φιλμ The Da Vinci Code, απλά να πούμε Αυτό Μας Μάρανε Τώρα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα