Πάμε πλατεία; Κλείσε ραντεβού

default image

Οι περιπέτειες της ελευθερίας του τύπου στην Ολυμπιακή Κίνα, η επέλαση του "Σκοτεινού Ιππότη" και το μεγάλο κόλπο της Sony

Debate in the USA

Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ πλησιάζουν και ο ρόλος του ίντερνετ εντείνεται συνεχώς. Το δημοφιλέστατο MySpace σε συνεργασία με την αρμόδια κρατική επιτροπή, ανακοίνωσε την ίδρυση της ιστοσελίδας
www.MyDebates.org όπου οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τα επερχόμενα debates αλλά και να ανατρέξουν στο αρχείο των απαντήσεων κάθε υποψήφιου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το πρώτο debate είναι στις 26 του Σεπτέμβρη, τα εγκαίνια αναμένονται λίγες μέρες νωρίτερα και η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη.

Πεκίνο 2008
Λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και η πιο δύσκολη υπόσχεση που αδυνατεί να τηρήσει η Κίνα, μέχρι στιγμής, είναι αυτή της ανεμπόδιστης πρόσβασης των δημοσιογράφων στο Πεκίνο. Πιο πρόσφατο πλήγμα, η απαίτηση των Αρχών προς τα ΜΜΕ να κλείνουν ραντεβού (!) όταν θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ από την πλατεία Τιεν Αν Μεν.

Σκοτεινός Ιππότης (με ρεκόρ)
Η νέα ταινία του Μπάτμαν (Dark Knight) σαρώνει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ. Για τις πρώτες 18 ημέρες προβολής στις ΗΠΑ, έκανε εισπράξεις 400 εκατομμυρίων δολλαρίων. Οι ειδικοί αποδίδουν τα συνεχώς εντυπωσιακά νούμερα στη διάδοση της ταινίας “από στόμα σε στόμα” (word of mouth), καθώς όσοι το βλέπουν σπεύδουν να μοιραστούν τις θετικές τους εντυπώσεις με το φιλικό τους περιβάλλον.

Σκοτεινός Ιππότης (και χρήματα)

Για να συγκρίνουμε τα μεγέθη των 400 εκατ. δολλαρίων σε δυόμιση εβδομάδες από το Dark Knight, αρκεί ν’ αναφέρουμε ότι το Indiana Jones και το Iron Man έκαναν εισπράξεις 315εκατ. δολλαρίων μέσα σε 11 και 14 εβδομάδες αντίστοιχα. Πλέον, η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν πάει ολοταχώς για εισπράξεις 500 εκατ. δολλαρίων. Στην κορυφή της λίστας στρογγυλοκάθεται ο Τιτανικός με 600,8 εκατ. δολλάρια.

Πανιώνιος FC
Τα κανάλια Νovasports εξασφάλισαν τα δικαιώματα προβολής φιλικών αγώνων ποδοσφαίρου του Πανιωνίου. Την Κυριακή 10/8 στις 20:00, το Novasports 6 θα μεταδώσει το Πανιώνιος-Κέρκυρα ενώ το Σάββατο 16/8 στις 19:00 θα μεταδώσει το Πανιώνιος-Αστέρας.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Η Γάτα για την “κόκκινη” ερμηνεία στην “πράσινη” ΠΕΚ ( Πάρτε Έ-ρ-ναν Κρέσπο).

Prada
Η μόδα συνεχίζει την εισβολή στην 7η Τέχνη. Με αφορμή το νέο του ανδρικό άρωμα “Infusion d’Homme”, ο γνωστός οίκος μόδας απευθύνθηκε στον Πιέτρο Σκάλια για την επιμέλεια της καμπάνιας του που θα είναι σε μορφή 9 ταινιών μικρού μήκους. Οι ταινίες Gladiator, Good Will Hunting kai Black Hawk Down, όπου πήρε και Όσκαρ, είναι μόνο μερικές από τις οποίες o Σκάλια ήταν επικεφαλής toυ μοντάζ.

Κοινωνική έκθεση φωτογραφίας
Η καθημερινή free-press της Ολλανδίας ονόματι DAG, μοίρασε 1000 φωτογραφικές μηχανές KODAK στους αναγνώστες της. Από κάθε παραλήπτη ζητούν να τραβήξει μια φωτογραφία και να τη δώσει σ’ έναν άλλο αναγνώστη. Εκείνος που θα τραβήξει την τελευταία (27η) φωτογραφία καλείται να επιστρέψει την κάμερα για να κερδίσει ένα συμβολικό βραβείο. Όταν συγκεντρωθούν όλες οι μηχανές, η εφημερίδα θα δημοσιεύσει τις καλύτερες. Αρκεί να συγκεντρωθούν…

Sony BMG
Η Sony εξαγόρασε το μερίδιο της (πρώην πλέον) συνεταίρου της Bertelsmann για περίπου 800 εκατ. ευρώ . Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, η Sony Music Entertainment θα έχει υπό τη σκεπή της καλλιτέχνες όπως οι Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζάστιν Τίμπερλέικ, Αλίσια Κιζ και Σελίν Ντιόν.

Νονοί TV
Το Διοικητικό Συμβούλιο της AGB Nielsen Media Research καταδίκασε την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό που έγινε την Κυριακή 3 Αυγούστου στο σπίτι του προέδρου της εταιρείας Γιάννη Αναστασάκου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι στα 20 χρόνια λειτουργίας της  έχουν γίνει απόπειρες εκφοβισμού και έχουν ασκηθεί πιέσεις στην εταιρεία ενώ χαρακτηρίζει την προχθεσινή επίθεση ως “κίνηση, όπου το νέο στοιχείο είναι η εισαγωγή λογικής Βηρυτού και μεθόδων «νονών» της νύχτας”.

Blog
Τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα όσο και ο Τζον Μακέιν διατηρούν το “προσωπικό” τους blog. Ποιά λέξη εμφανίζεται πιο συχνά στα κείμενα των blog τους; Η απάντηση εδώ .

Φωτό της ημέρας
Ο Γιάο περνάει. Ο Μάο κοιτάει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα