“Πολύ μεγάλη η προσφορά της ΕΡΤ”

default image

Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γ. Στραβελάκης σχετικά με την υπόθεση της απόκτησης των δικαιωμάτων του Champions League από την ΕΡΤ. Χαρακτήρισε "υψηλό" το τίμημα

Το κατώφλι της εισαγγελικής λειτουργού, Πόπης Παπανδρέου, πέρασε την Τρίτη, ο δημοσιογράφος του Mega Γ. Στραβελάκης, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για την υπόθεση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων του Τσάμπιονς Λινγκ  που απέκτησε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στραβελάκης ανέφερε,  ότι από τα στοιχεία της αγοράς φαίνεται το ύψος της προσφοράς που μπορεί να γίνει ώστε το προϊόν να είναι εμπορικό εκτιμώντας ότι η προσφορά της ΕΡΤ ήταν “πολύ μεγάλη”.

Ο ίδιος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega που προσέφερε 6 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

Την έρευνα για τη δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ είχε διατάξει, ο κ. Γρηγόρης Πεπόνης.

Ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος έδρασε αυτεπάγγελτα μετά την καταγγελία του βουλευτή της Ν.Δ, Σίμου Κεδίκογλου, αλλά και  την ερώτηση που κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές (μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς) Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΤ υπέγραψε σύμβαση με την ΕΡΤ για να μεταδίδει έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ τη βδομάδα για την τριετία 2012-15, έναντι 20-24 εκατομμυρίων ευρώ.

Η προανακριτική εξέταση αφορά απιστία σε βάρος του Δημοσίου από τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Αν αποδειχθεί ότι η δημόσια τηλεόραση μπορούσε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ με λιγότερα χρήματα (η αμέσως επόμενη προσφορά ήταν στα 6 εκατομμύρια ευρώ από το Mega), τότε ο εισαγγελέας θα ασκήσει και ποινική δίωξη.

Οι βουλευτές ανέφεραν μεταξύ άλλων:

“Τη στιγμή που η κυβέρνηση εξαγγέλλει τη μείωση των δαπανών της δημόσιας τηλεόρασης και μάλιστα μέσω της εφεδρείας – απόλυσης περίπου 1000 εργαζομένων, η διοίκηση της ΕΡΤ προχωρά σε συμφωνία με την TEAM (την εταιρεία που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του Τσάμπιονς Λίγκ).

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα υπόλοιπα κανάλια δεν πρόσφεραν στην ΤΕΑΜ περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ το έτος ( η συμφωνία της ΕΡΤ είναι 6-8 εκατ. ευρώ το έτος)”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα