Ψηφοφορία: Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Sherlock;

Ψηφοφορία: Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Sherlock;

Περισσότεροι από 80 ηθοποιοί έχουν "ντυθεί" Sherlock Holmes, στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ποιος όμως, το έκανε καλύτερα, κατ' εσέ;

Ο Sherlock Holmes είναι αποκύημα της φαντασίας του Sir Arthrur Conan Doyle, o οποίος είχε γράψει προς τα τέλη του 1880 νουβέλα, με πρωταγωνιστή έναν “σύμβουλο detective”, γνωστό για την παρατηρητικότητα του, την λογική και τις γνώσεις επί εγκληματολογίας και όχι μόνο. Από την αρχή, ζητούσαν τη συνεργασία του άνθρωποι από όλους τους χώρους -συμπεριλαμβανομένης της Scotland Yard.

Δεν ήταν ο πρώτος φανταστικός (με την έννοια του πλασματικού) detective, αλλά έγινε ο πιο γνωστός, με το Guinness World Records να τον προσδιορίζει ως “τον χαρακτήρα ταινίας με τις περισσότερες εμφανίσεις”, στην ιστορία. Πλησιάζουν τις 300. Είναι σύμβολο της βρετανικής κουλτούρας και έχει μεταφερθεί στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, το θέατρο, τα video games κλπ, κλπ. Περισσότεροι από 80 ηθοποιοί έχουν αναλάβει τον Sherlock, τον οποίον εμπνεύστηκε ο Doyle από έναν χειρουργό του  Royal Infirmary of Edinburgh, ονόματι Joseph Bell. Ο τελευταίος ήταν γνωστός για την ικανότητα του να καταλήγει σε συμπεράσματα, μετά την παρατήρηση του όποιου φαινομένου είχε μπροστά του… για ένα λεπτό.

Στη λίστα των ηθοποιών που ‘χουν γίνει Sherlock, υπάρχουν τεράστιες μορφές, όπως ο Christopher Lee, o Charlton Heston και ο Roger Moore. Επιλέξαμε 7 για να διαλέξεις τον αγαπημένο σου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα