Σε όλα 1ος ο ΑΝΤ1, αλλά είναι 2ος

default image

media_622.jpg
Βιβλίο

Από τις 17 ως τις 20 Μαΐου, πραγματοποιείται και η 4η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης. Θα παρουσιάσουν την παραγωγή τους 400 εκδότες από 47 χώρες. Δείτε περισσότερα εδώ.

Εφημερίδες

Σύμφωνα με τη WAN (World Association of Newspapers) η παγκόσμια κυκλοφορία των εφημερίδων το 2006, αυξήθηκε κατά 2%. Οι τίτλοι εφημερίδων έχουν αγγίξει τις 11 χιλιάδες, ενώ το 1,4 δισ. ανθρώπων στη Γη, είναι καθημερινοί αναγνώστες εφημερίδων. Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα.

Αλυσίδα Αγάπης
Πανηγύρι δημοσιότητας, λένε πολλοί, πως ήταν ο τηλεμαραθώνιος του MEGA σε συνεργασία με την ΕΛΠΙΔΑ για το παιδιατρικό ογκολογικό νοσοκομείο. Ο κάθε επιχειρηματίας, πολιτικός, celebrity, τραγουδιστής κλπ., βγήκε και είπε ‘Προσφέρω τόσα ευρώ’, για δική του προβολή και διαφήμιση. Όταν γίνεται μια ανθρώπινη προσπάθεια από ένα αξιόπιστο και καλά οργανωμένο ίδρυμα σαν την ‘Ελπίδα’, από μια κυρία που αντί να πίνει καφέδες στην Εκάλη, έχει κάνει σκοπό της ζωής της να βοηθά τα παιδιά που έχουν ανάγκη, είναι ντροπή να λένε κάποιοι πως όλα αυτά είτε γίνονται από τύψεις για τον δικό τους πλουτισμό, είτε για τις φοροαπαλλαγές, είτε για προβολή και ματαιοδοξία. Το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας είναι ‘καλό’ και αυτό μετράει.

Φιλανθρωπία
Βέβαια αν κάποιος θέλει να κάνει τον φιλάνθρωπο μπορεί να το κάνει ανώνυμα (κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό), όμως τα “πανηγύρια”, που κατά καιρούς διοργανώνουν τα κανάλια, είναι μια καλή ευκαιρία να αφυπνιστεί ο καθένας μας και ένας μοχλός πίεσης στους διάσημους να προσφέρουν τον οβολό τους. Μια στο τόσο γίνεται κάτι καλό σε αυτή τη γεμάτη μίζερους ανθρώπους χώρα και δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα προσπαθούν να το υποβαθμίσουν και να το διαβάλουν.

LOST

Το 2010 θα ολοκληρωθεί η δημοφιλής σειρά του ABC. Τρεις ακόμα σεζόν λοιπόν, με μόλις 16 επεισόδια όμως η κάθε μία. Και παρότι έχει κάνει μια μικρή κοιλιά, παραμένει μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών. Δείτε εδώ μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγκριση του ‘Lost’ με την άλλη αγαπημένη σειρά, ‘Heroes’.

Eurovision

Όχι ότι ασχολείται κανείς στο βαθμό που ασχολήθηκε πέρυσι με την Αννούλα, ή πρόπερσι με την Παπαρίζου, πάντως από εδώ θα μαθαίνετε τα πάντα για το φετινό διαγωνισμό του τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιείται στο Ελσίνκι.

ΝΕΤ
Στη μετάδοση του ημιτελικού και του τελικού της Γιουροβίζιον είναι η κρατική τηλεόραση, την Πέμπτη (22.00) και το Σάββατο (22.00) αντίστοιχα. Στον ημιτελικό συμμετέχουν 28 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.

Eurosport 2
Το Σάββατο 19/5 στις 20.30, το Eurosport 2 θα μεταδώσει ζωντανά, τον τελικό γύρο της ‘ Μάχης της Χρονιάς‘. Πρόκειται για τον 7ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Break Dance και Hip Hop.

Free Press
H δωρεάν εφημερίδα ‘iCookGreek’ είναι μηνιαία, θέμα της είναι η Ελληνική κουζίνα και θα την βρείτε σε κεντρικά βιβλιοπωλεία και στα καταστήματα Cook Shop. Κυκλοφορεί το 3ο τεύχος. Σάιτ δεν έχουν ετοιμάσει ακόμα, αλλά η ‘ coming soon‘ σελίδα είναι πολύ καλή.

Sportday
Το γνωστό free press εβδομαδιαίο περιοδικό ‘Let’s GO’ από αυτή την Πέμπτη και κάθε εβδομάδα, θα διατίθεται δωρεάν με την αθλητική εφημερίδα Sportday.

Second Life
Υπάρχουν στιγμές που οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται στο online παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, ‘Second Life’, ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, αλλά και λογική. Οι αρχές της Γερμανίας διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό ενός άντρα, παίκτη/avatar, ο οποίος πληρώνει ανήλικους, ή μεταμφιεσμένους σε ανήλικους παίκτες, να κάνουν σεξ μαζί του (πάντα στο πλαίσιο του παιχνιδιού), ενώ πουλά και φωτογραφίες με παιδική πορνογραφία. Μπορεί στις ΗΠΑ η virtual παιδική πορνογραφία να μην θεωρείται αδίκημα, στη Γερμανία όμως τιμωρείται με ποινή μέχρι 5 χρόνια φυλάκισης.

Διαγωνισμός
Εκτός της Eurovison, υπάρχει και η Yurovision.

ANT1
Πρώτες σε τηλεθέαση οι εκπομπές του ΑΝΤ1 και τον Απρίλιο (σύμφωνα με το δελτίο τύπου του σταθμού). Και το ‘Καλημέρα Ελλάδα’ και ο ‘Πρωινός Καφές’ και το ‘Αξίζεις να το δεις’ και το ‘Deal’ και το ‘Καλομελέτα κι έρχεται’ και το ‘Τελεία και Παύλα’. Παρόλα αυτά πάντως, πάλι πίσω από το MEGA ήταν τον Απρίλιο.

Φωτό της ημέρας
Πλάνο από το γκαλά για τους ‘ 100 Most Influential People In The World‘ του περιοδικού Time.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα