Τελικά να ξεμπλογκάρουμε ή όχι;

default image

media_834.jpg Ίντερνετ
Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης των Financial Times λειτουργεί με εγγεγραμμένους χρήστες που πληρώνουν συνδρομή 3.340 δολάρια το χρόνο! Βέβαια η κατάσταση είναι executive και κάνει το Facebook να μοιάζει σαν social network για παιδάκια. Απευθύνεται σε επαγγελματίες των νέων τεχνολογιών και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

Χάρτης
Ιδού ο χάρτης των social network στον πλανήτη, σύμφωνα με τη Le Monde. Βέβαια τη χώρα μας τη δείχνει γεμάτη MySpace, ενώ όλοι ξέρουμε τι γίνεται με το Facebook στην Ελλάδα.

ΕΣΡ

Το ΕΣΡ εξέδωσε οδηγία για τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας και καλεί προς συμμόρφωση όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Δεν έχει διευκρινιστεί αν τα κανάλια θα τρώνε πλέον πρόστιμα όταν κάνουν συντακτικά λάθη στην ομιλία ή όταν κάνουν ορθογραφικά λάθη σε υποτιτλισμούς ξένων ταινιών. Πάντως για να μην υπάρχει αγωνία, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα από πλευράς δημοσιογράφων και παρουσιαστών.

ΣΚΑΪ
Ο Σκάι ανακοίνωσε πως προχώρησε στη δημιουργία της θέσης του Γενικού Διευθυντή Εμπορικής Ανάπτυξης για όλο τον όμιλο (Σκάι TV, Σκάι 100,3, Σκάι.gr, Red 96,3, Angel 88,9, Μελωδία 99,2). Τη θέση ανέλαβε η Λένα Λεμπεσοπούλου.

Μπάλα

Ο ALPHA θα μεταδώσει σήμερα Τετάρτη και αύριο, τρία παιχνίδια για το Κύπελλο Ελλάδας.
Τετάρτη
17.45: Skoda Ξάνθη – Άρης
20.00: Ολυμπιακός – Ηρακλής
Πέμπτη
17.50: Ατρόμητος – ΟΦΗ

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Η Ελευθεροτυπία για το ‘Α ΜΠΕ ΜΠΑ BLOG’.

ΕΣΗΕΑ
Έλαβε και η ανεξάρτητη αρχή θέση για όλα αυτά που γίνονται και που φαίνεται πως θα ακολουθήσουν στο θέμα με τα blogs. Διαβάστε εδώ την ανακοίνωσή της.

Press-GR
Να σημειωθεί πως τα τελευταία ποστ του Ανδρέα Καψαμπέλη και της κόρης του, στο Press-GR, έχουν πάνω από 800 και 600 σχόλια αντίστοιχα!

ALPHA
Τα έθαψαν στον Alpha τα ‘Υπέροχα Πλάσματα’. Αν ο Λαζόπουλος αρχίζει στις 21.00 και τελειώνει στις 23.45, τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξουν μέρα στην καλύτερη σειρά της σεζόν.

Όσκαρ
Μπορεί να ήταν θρίαμβος για τους Ευρωπαίους ηθοποιούς, ήταν όμως μια μεγάλη απογοήτευση για το αμερικανικό δίκτυο ABC που μετέδωσε την τελετή. Τα 32 εκατ. των τηλεθεατών που παρακολούθησαν τα Όσκαρ είναι μόλις το ένα τρίτο αυτών που είδαν το SuperBowl από το Fox στις αρχές του ίδιου μήνα. Οι περισσότεροι το “έριξαν” στην απεργία των σεναριογράφων που δεν τους επέτρεψε να προετοιμαστούν καλύτερα. Είναι γεγονός πάντως πως δεν γιόρτασαν με ιδιαίτερο τρόπο τα 80 χρόνια του θεσμού και η τελετή στηρίχθηκε περισσότερο σε κλιπάκια, ενώ και ο Τζον Στιούαρτ δεν άρεσε ιδιαίτερα (εμάς μας άρεσε πάντως, ήταν μετρημένος και τα αστεία του λίγα αλλά εύστοχα).

ΑΝΤ1
Ο ΑΝΤ1 εγκαινίασε χθες με ανακοίνωσή του το νέο του ειδησεογραφικό πόρταλ. Καλορίζικο.

Αλ Τσαντίρι Νιουζ
Η εκπομπή φαινόμενο της σεζόν άγγιξε χθες το ποσοστό 70,3% και εκτίναξε τον Alpha στο 27,2%.

Microsoft
Η νέα καμπάνα της Ε.Ε για τη Microsoft είναι 1,4 δισ. δολάρια (900 εκατ. ευρώ)! Ο λόγος είναι το ότι η εταιρεία δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις οδηγίες της Κομισιόν το 2004, σχετικά με τις μονοπωλιακές πρακτικές της και γιατί χρέωνε υπερβολικά τους ανταγωνιστές της για πληροφορίες πάνω στο λογισμικό της.

Euranet
Αυτό είναι το όνομα του νέου ραδιοφώνου της Ευρώπης και αποτελεί μια κοινοπραξία 16 σταθμών από 13 χώρες. Κύριο μέλημα του σταθμού είναι η ενημέρωση των ακροατών για τα δρώμενα στην Ε.Ε. Ο Euranet θα κοστίζει στην Ε.Ε 5 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ θα αρχίσει να εκπέμπει τον Απρίλιο. Η Ελλάδα μετέχει με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Yahoo!
Η Yahoo! Inc. λάνσαρε χθες, σε beta μορφή, το δικό της social bookmarking, με τίτλο Yahoo! Buzz.

Φωτό της ημέρας
Από επίδειξη μόδας του Ιάπωνα Junya Watanabe. Θα μπορούσε να φορεθεί άνετα από 35χρονες στην Ελλάδα, αντί για τις “μάσκες” που τους βάζουν κανάλια και εφημερίδες.

Υ.Γ
Να ξεμπλογκάρουμε ή όχι;

Υ.Γ 2
Καλομοίρα η σκέψη μας είναι μαζί σου. Καλή επιτυχία στα προκριματικά της Eurovision.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα