Αναστασία Γιάμαλη: Η εκπομπή μας στο Mega θα μεροληπτεί υπέρ των πιο ευάλωτων

Διαβάζεται σε 4'
Αναστασία Γιάμαλη: Η εκπομπή μας στο Mega θα μεροληπτεί υπέρ των πιο ευάλωτων
MEGA

Λίγο πριν μπει στη δύσκολη μάχη της καινούργιας τηλεοπτικής σεζόν, η Αναστασία Γιάμαλη μιλά στο NEWS 24/7 για την νέα εκπομπή της στο Mega.

Η Αναστασία Γιάμαλη έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τις μεγάλες προκλήσεις. Μία τέτοια της παρουσιάστηκε εφέτος και η επιλογή ήταν η αναμενόμενη. Σήκωσε το γάντι.

Έτσι από τα τέλη του Σεπτέμβρη θα παρουσιάζει στο Mega την ενημερωτική εκπομπή “Εξελίξεις τώρα” κάθε Σαββατοκύριακο.

Στο NEWS 24/7 η Αναστασία Γιάμαλη μίλησε για το πιο σημαντικό στοίχημα της έως τώρα δημοσιογραφικής καριέρας της.

Αναστασία, θα μας κάνεις ένα περίγραμμα για το τι θα δούμε στη νέα σου εκπομπή στο Mega; Φαντάζομαι ότι οι διαφορές με το KONTRA 24 θα είναι πολλές…

Σίγουρα θα υπάρχουν διαφορές αφού όχι μόνο η μέρα και η ώρα αλλά και το είδος και οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι εντελώς διαφορετικές. Αυτό που θα παραμείνει όμως είναι η δημοσιογραφική αντίληψη που θέλει την ενημέρωση να “μεροληπτεί” υπέρ των πιο ευάλωτων. Κάθε Σάββατο και Κυριακή, όλες οι εξελίξεις, πολιτικές και κοινωνικές, οι πρωταγωνιστές τους και η δεύτερη ανάγνωση τους θα ξεδιπλώνονται στις οθόνες. Σε μια ώρα που ο κόσμος βρίσκεται σπίτι, θα αναδεικνύονται όλα τα θέματα της επικαιρότητας εντός κ εκτός στούντιο κι όλο το παρασκήνιο ενώ θα μπαίνουν και τα ερωτήματα που έχουν σημασία.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Γιάμαλη του Mega θα είναι πιο “σφιχτή”, πιο “συγκρατημένη” σε σχέση με αυτή του ΚΟΝTRA. Εχουν δίκιο;

Αυτοί που το ισχυρίζονται αυτό μάλλον θεωρούν ότι (όλοι και όλες) οι δημοσιογράφοι αλλάζουν άποψη, αρχές και ιδεολογία ανάλογα με το μέσο στο οποίο εργάζονται. Ανήκω σε εκείνη την κατηγορία των δημοσιογράφων που δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει χαμαιλέων.

Γιώργος Καπλανίδης

Μία κλασική ερώτηση: Εχεις αγωνία για τα νούμερα που θα κάνει η εκπομπή σου;

Η αλήθεια είναι πως ποτέ στο παρελθόν δεν είχε χρειαστεί να μπω με όρους σκληρού ανταγωνισμού σε αυτή τη βάσανο της τηλεθέασης των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της ελεύθερης τηλεόρασης. Σίγουρα με αγχώνει, ελπίζω κι εύχομαι όμως ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια μας για ουσιαστική ενημέρωση με άποψη στις “Εξελίξεις Τώρα”.

Πόσο μεγάλο στοίχημα είναι να επιχειρήσεις να αποσπάσεις την προσοχή του κοινού σε μία εκπομπή επικαιρότητας το Σαββατοκύριακο ενώ ο κόσμος υποτίθεται πως χαλαρώνει;

Είναι μεγάλο στοίχημα όχι μόνο να επιστρέψει η ενημέρωση τα Σαββατοκύριακα αλλά να αποδείξουμε (όπως κάνουν και πολλοί συνάδελφοι) πως η ενημέρωση δεν είναι κατ’ ανάγκην κάτι βαρετό ή κάτι που απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι από τα 45 και πάνω. Εμείς θα επιχειρήσουμε να φτιάξουμε ένα προϊόν το οποίο θα είναι ελκυστικό και για τους νεότερους και για τους μεγαλύτερους. Θέλω να πιστεύω λοιπόν πως θα πείσουμε το κοινό ότι αξίζει να ανοίξει την τηλεόραση και να μείνει στη συχνότητα γιατί τα όσα αναπτύσσονται/παρουσιάζονται, το αφορούν.

Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η απόφαση να αλλάξεις επαγγελματική στέγη μετά από 5 χρόνια κατά το οποία μάλιστα καθιερώθηκες τηλεοπτικά;

Έξι χρόνια στο Kontra, πέντε στο τιμόνι του Kontra24 ούτε σβήνονται, ούτε ξεχνιούνται, αντίθετα είναι μεγάλο κομμάτι των “αποσκευών” μου. “Μεγάλωσα” στα στούντιο του Ταύρου δημοσιογραφικά κι επειδή ακριβώς “μεγάλωσα” ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να δοκιμαστώ – και η ομάδα μας – σε κάτι όχι περισσότερο δύσκολο αλλά σίγουρα περισσότερο απαιτητικό.

Μαζί σου στο Mega φέρνεις τον αρχισυντάκτη στο ΚΟΝΤRA τον Κυριάκο Δημάγγελο. Θα δουλέψει η χημεία σας σ’ αυτό το νέο εγχείρημα;

Έχω πει πολλές φορές πως ο Κυριάκος Δημάγγελος είναι o πιο στενός μου συνεργάτης. “Μεγαλώσαμε”, “ζυγιστήκαμε” και “συγκρουστήκαμε” μέχρι τελικής πτώσης τα προηγούμενα πέντε χρόνια και με αυτή τη μαγιά, θα πορευτούμε και στο Mega. Έχουμε μια πολύ αξιόλογη ομάδα και νομίζω πως μαζί θα καταφέρουμε να φτιάξουμε μια ενημερωτική εκπομπή που ο κόσμος θα την εμπιστευτεί και θα την αγκαλιάσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα