Cash or Trash: Πήγαν να πουλήσουν αφρικανική μάσκα που χρησιμοποιείται σε τελετές

Διαβάζεται σε 2'
Cash or Trash
Cash or Trash glomex

Ένα μυστηριώδες αντικείμενο παρουσιάστηκε ενώπιον των εκτιμητών στο “Cash or Trash” με τη Μαρία και τον Τζόναθαν να μοιράζονται τις πιο spooky ιστορίες τους.

Μία διαφορετική και… “σκοτεινή” δημοπρασία έλαβε χώρα στο “Cash or Trash” της Τρίτης (24/09) με τη Μαρία και τον Τζόναθαν να φέρνουν μπροστά στους αγοραστές ένα ιδιαίτερο αντικείμενο, ικανό να σπείρει τον τρόμο.

Η Δέσποινα Μοιραράκη υποδέχθηκε τους δύο νέους πωλητές, οι οποίοι είχαν στις αποσκευές τους μία μάσκα με προέλευση από την Αφρική, η οποία χρησιμοποιείται σε τελετές και την οποία απέκτησαν όπως είπαν, από μία γκαλερί στη Γαλλία.

Η Μαρία και ο Τζόναθαν δήλωσαν εξερευνητές του ανεξήγητου με τον δεύτερο να αναφέρει πως στον ελεύθερο χρόνο του φωτογραφίζει φαντάσματα και περιέγραψαν στην παρουσιάστρια και τον εκτιμητή της εκπομπής, Θάνο Λούδο, τις απίστευτες ιστορίες τους και τις εξορμήσεις τους σε στοιχειωμένα μέρη.

“Έχουμε μία αφρικανική μάσκα της φυλής Ίγκμπο, η οποία έχει τίτλο ‘Το πνεύμα των Νεκρών‘. Απεικονίζει μία νεαρή κοπέλα και βλέπουμε το λευκό, έντονο χρώμα με το οποίο είναι ζωγραφισμένη, το οποίο δεν είναι τυχαίο, γιατί είναι το χρώμα που συμβολίζει τον θάνατο. Είναι μία μάσκα που θα τη φορούσαν άντρες κατά τη διάρκεια της κηδείας μίας νεαρής γυναίκας. Είναι πολύ μυστηριώδες αντικείμενο με πολύ έντονο συμβολισμό και ένα αντικείμενο που βοηθάει να περάσει η ψυχή του νεκρού στον άλλο κόσμο”, είπε μεταξύ άλλων ο εκτιμητής.

“Πώς μία αφρικανική μάσκα έχει αξία; Αν έχει χρησιμοποιηθεί σε τελετουργία. Το ερώτημα είναι έχει ή δεν έχει χρησιμοποιηθεί;”, πρόσθεσε, σχολιάζοντας πως κατά τη γνώμη του δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Η μάσκα εκτιμήθηκε στα 250 ευρώ και μετά από το απαραίτητο “παζάρι” στην εκπομπή του STAR, πωλήθηκε στα 300 ευρώ, με το ζευγάρι να δέχεται την προσφορά των αγοραστών.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα