Έρημη Χώρα: Είδαμε τα πρώτα επεισόδια του β’ κύκλου, που κάνει πρεμιέρα σήμερα

Διαβάζεται σε 10'
Έρημη Χώρα
Έρημη Χώρα ΕΡΤ

Πρεμιέρα αποκλειστικά στο ERTFLIX κάνει σήμερα ο β’ κύκλος της σειράς “Έρημη Χώρα”. Μια “γεύση” από όσα θα παρακολουθήσουμε στα νέα επεισόδια.

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, η ΕΡΤ μάς “σύστησε” την πρώτη σειρά μυθοπλασίας της σε παραγωγή ERTFLIX, την “Έρημη Χώρα”, η οποία όχι μόνο άνοιξε νέες προοπτικές στην ψηφιακή πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης, που βρίσκεται σε διαρκή ανοδική τροχιά τα τελευταία χρόνια, αλλά ξεχώρισε από το σύνολο των ελληνικών σειρών μυθοπλασίας και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό.

Η μίνι σειρά σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, που προβλήθηκε αποκλειστικά στο ERTFLIX πριν την μετάδοσή της στην ΕΡΤ, προσεγγίζει με διεισδυτική ματιά και ευαισθησία την περιπέτεια κηδεμονίας ενός παιδιού και το μεγάλο ζήτημα του “δίκαιου” εγκλήματος, ενώ τώρα επιστρέφει με τον δεύτερο κύκλο της, που μετρά 8 ακόμα επεισόδια.

Ειδικότερα, τα πρώτα τέσσερα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στο ERTFLIX από σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, ενώ την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2024 θα ανεβούν και τα άλλα τέσσερα.

Σημειώνεται πως η σειρά είναι προσβάσιμη σε όλους με ακουστική περιγραφή εικόνας για άτομα με οπτική αναπηρία και δυνατότητα εμφάνισης υποτίτλων για κωφούς και βαρήκοους.

Το NEWS 24/7 βρέθηκε στην αποκλειστική προβολή των πρώτων επεισοδίων του δεύτερου κύκλου της συγκλονιστικής σειράς της ΕΡΤ, που πραγματοποιήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, παρουσία δημοσιογράφων, ηθοποιών και συντελεστών, λίγο πριν την πρεμιέρα που πραγματοποιείται σήμερα, και μεταφέρει τις εντυπώσεις του.

Έρημη Χώρα: Πάνω από 2,5 εκατ. θεάσεις στο ERTFLIX

Προτού πάμε στο τι μάς περιμένει στον β’ κύκλο της σειράς, αξίζει να σημειώσουμε ορισμένα αξιόλογα νούμερα για την ψηφιακή πλατφόρμα.

Όπως μάς είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη: “Η πλατφόρμα ERTFLIX, διαθέσιμη σε όλους τους Έλληνες πολίτες, έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση στην αποδοχή και χρήση της. Με περισσότερες από 160.000.000 θεάσεις στο πρώτο εννιάμηνο του 2024, παρουσιάζει εντυπωσιακή άνοδο 84,5% σε σχέση με πέρυσι. Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν την επιτυχία της στρατηγικής μας να φέρουμε ποιοτικό περιεχόμενο πιο κοντά στους τηλεθεατές μας μέσα από μία προηγμένη πλατφόρμα, η οποία βρίσκεται στο top 10 των πλατφορμών της Ευρώπης“.

Όσο για την “Έρημη Χώρα”, η σειρά έχει ξεπεράσει έως τώρα τις 2,5 εκατομμύρια θεάσεις στο ERTFLIX.

Έρημη Χώρα ΕΡΤ

Έρημη Χώρα: Τι μάς περιμένει στον β’ κύκλο

Το τελευταίο επεισόδιο του α’ κύκλου, μάς είχε αφήσει στο μακελειό που εκτυλίχθηκε στο αγρόκτημα του Λουκά, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι του, με τον ίδιο να αναγκάζεται να δώσει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του.

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, το νήμα της αφήγησης ξετυλίγεται γυρίζοντας συχνά δώδεκα χρόνια πριν, για να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας. Όλοι οι ήρωες θα έρθουν αντιμέτωποι με τα δικά τους διλήμματα και την “έρημη χώρα” του καθενός τους. Κι ενώ η αστυνομική έρευνα στρέφεται στο σκοτεινό παρελθόν, η τύχη της Εύας δοκιμάζεται ξανά…

Μετά την εισβολή τεσσάρων ενόπλων στο αγρόκτημα, ο Λουκάς μεταφέρεται στο νοσοκομείο και μαζί ο τραυματισμένος Bogdan, ο Ρουμάνος ο οποίος είχε καταδικαστεί για τον φόνο της Μάρθας, γυναίκας του Λουκά, κι έχει αποφυλακιστεί. Την ίδια στιγμή, η τρομαγμένη Εύα ανησυχεί για τον παππού της, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του, με την Μαρίνα να την κρατάει στο διαμέρισμά της και να προσπαθεί να την ηρεμήσει.

Έρημη Χώρα
Έρημη Χώρα ΕΡΤ

Παράλληλα, η αστυνομική έρευνα ξεκινά και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και ζητούν απαντήσεις. Τι οδήγησε τους εισβολείς στο αγρόκτημα; Γιατί ο Bogdan βγήκε από τη φυλακή για να επιτεθεί στον Λουκά; Τι συνέβη πριν από τη δολοφονία της Μάρθας και τι μετά; Ποια μυστικά κρύβει ο Λουκάς όλα αυτά τα χρόνια; Πού είναι όλοι αυτοί που εξαφανίστηκαν; Τι τον οδήγησε να αποκτήσει τέτοια όπλα και να κατηγορείται για τρεις ανθρωποκτονίες, αν και σε νόμιμη άμυνα;

Η αστυνομική έρευνα στρέφεται στο άγνωστο παρελθόν, με την αφήγηση να γυρνά δώδεκα χρόνια πριν, για να φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές της ιστορίας, αφού φαίνεται πως ο Λουκάς είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς, που τελικά οδήγησαν στη δολοφονία της Μάρθας, ενώ η τύχη της Εύας – την κηδεμονία της οποίας διεκδικεί η Ρουμάνα γιαγιά της – δοκιμάζεται ξανά, καθώς μια πιθανότητα για την πατρότητά της ανατρέπει τα πάντα.

Έρημη Χώρα ΕΡΤ

Ο Λουκάς κερδίζει τη μάχη για τη ζωή του, η ψυχική ισορροπία της Εύας ταλανίζεται, ενώ μια επιστροφή από το παρελθόν, ταράζει κι άλλο τα νερά. Ο Νικόλας, ο αδελφός του Έλληνα δολοφόνου της Μάρθας που αγνοείται, ήταν ο ιδιοκτήτης του strip club όπου εργαζόταν η Ρουμάνα μητέρα της Εύας πριν γεννηθεί. Αυτός ο σκοτεινός άνθρωπος εμφανίζεται…

Ο Λουκάς θα έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Και όλοι οι ήρωες της σειράς θα έρθουν αντιμέτωποι με τα δικά τους διλήμματα και την “έρημη χώρα” του καθενός τους. Το μεγάλο ζήτημα του “δίκαιου” εγκλήματος και της αυτοδικίας, θα οδηγήσουν την ιστορία σε νέα μονοπάτια και στην τελική έκβασή της.

Έρημη Χώρα ΕΡΤ

Με κινηματογραφικά πλάνα, υποβλητική ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική, υποδειγματικές ερμηνείες, γρήγορη πλοκή, πολλή αγωνία και ανατρεπτικές καταστάσεις, ο δεύτερος κύκλος της “Έρημης Χώρας” θα καθηλώσει ξανά τους τηλεθεατές, ενώ με τις αναδρομές στο σκοτεινό παρελθόν των αντισυμβατικών χαρακτήρων, θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

Έρημη Χώρα: Οι νέοι χαρακτήρες της σειράς

Δίπλα στους πρωταγωνιστές που γνωρίσαμε στον πρώτο κύκλο, νέοι χαρακτήρες έρχονται να εμπλουτίσουν τη συγκλονιστική ιστορία της μικρής Εύας, η οποία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που ενώνει τους ήρωες της “Έρημης Χώρας”.

Άλκης Παναγιωτίδης (Ιωσήφ Ιωαννίδης)
Ο Ιωσήφ ήταν από τους πρώτους ερευνητές με γνώσεις Εγκληματολογίας που εργάστηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Παθιασμένος με τη δουλειά του, στην οποία πέτυχε, η ζωή του, όμως, δεν ήταν και τόσο πετυχημένη. Η γυναίκα του τον εγκατέλειψε όταν ο Πέτρος δεν είχε μπει ακόμα στην εφηβεία, κι έτσι ο Ιωσήφ απέκτησε δύο ρόλους αλλά και μια βαθιά ρωγμή. Σήμερα, στα ογδόντα του, και στα πρόθυρα της άνοιας που τον τρομάζει, ζει με τα σκοτάδια του παρελθόντος. Όταν μαθαίνει ότι ο Πέτρος αναλαμβάνει την έρευνα για τα γεγονότα στο αγρόκτημα, θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον γιο του να αποκωδικοποιήσει τον χαρακτήρα του Λουκά και να ερμηνεύσει τους γρίφους και τα μυστικά του.

Σοφία Σεϊρλή (Ειρήνη, μητέρα Μαρίνας)
Συνταξιοδοτημένη δικαστικός, η Ειρήνη μεγάλωσε μόνη της τη Μαρίνα μετά το διαζύγιό της με τον άντρα της, αλλά έζησε πάντοτε με την αποστροφή της κόρης της για την απουσία του πατέρα. Η Ειρήνη χρεώθηκε σχεδόν τα πάντα παίζοντας τον ρόλο της υστερικής συζύγου και μητέρας. Η Μαρίνα έφυγε από το σπίτι στα 18 και έως σήμερα η σχέση της με τη μητέρα της παρέμεινε ψυχρή. Μετά τον θάνατο του πατέρα της και την εμπλοκή της Μαρίνας στην υπόθεση του Λουκά και της Εύας, η Ειρήνη θα προσπαθήσει να πλησιάσει την κόρη της και να τη βοηθήσει. Η Μαρίνα θα συνειδητοποιήσει πικρά ότι είναι το alter ego της μητέρας της, αλλά πλέον δεν υπάρχει χρόνος, αφού η Ειρήνη δίνει μάχη με τη ζωή.

Φιντέλ Ταλαμπούκας (Πέτρος Ιωαννίδης)
Ο Πέτρος Ιωαννίδης δεν είναι ένας συνηθισμένος αστυνομικός. Έχει το προφίλ ενός ερευνητή που δρα ψυχρά χωρίς να καταλαβαίνεις αν αυτό είναι η τακτική του ή δεν τον νοιάζει τελικά και τόσο η δουλειά του. Κι ενώ αναλαμβάνει την προανάκριση για την εισβολή στο αγρόκτημα προσπαθώντας να ξετυλίξει το νήμα των γεγονότων, θα γυρίσει πίσω στο παρελθόν του Λουκά και βάζει στόχο να το εξιχνιάσει. Ο Ιωαννίδης δεν έχει οικογένεια και ζει φροντίζοντας τον συνταξιοδοτημένο και επίσης αστυνομικό πατέρα του, που ήταν ο τελευταίος που ανέκρινε τον Λουκά μετά τη δολοφονία της γυναίκας του.

Στάθης Κόκκορης (Νικόλας Στρίγκος)
Ο Νικόλας, ένας σκοτεινός άνθρωπος της νύχτας, έρχεται από το παρελθόν για να δώσει νέα τροπή στην ιστορία. Ήταν ο ιδιοκτήτης του strip club όπου εργαζόταν ως θύμα trafficking η Ντανιέλα, μητέρα της Εύας. Μπράβοι του Νικόλα ήταν αυτοί που έδειραν τον Στράτο. Εξαιτίας αυτού του συμβάντος ο Λουκάς άνοιξε «βεντέτα» μαζί τους μέχρι την τραγική δολοφονία της Μάρθας, στην οποία συμμετείχαν ο αδελφός του Νικόλα και ο Bogdan. Ο αδελφός του Νικόλα παρέμεινε ασύλληπτος. 12 χρόνια μετά, το 2016, ο επίσης εξαφανισμένος Νικόλας εμφανίζεται αγνώριστος στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ο Λουκάς και ο Bogdan. Μετά την επίσκεψή του, όμως, ο Bogdan καταλήγει. Η εμφάνιση του Νικόλα αναστατώνει την αστυνομία αλλά και τον Λουκά.

Άννα Καλαϊτζίδου (Άννα, συνήγορος Λουκά)
Η Άννα, μια σύγχρονη ανεξάρτητη γυναίκα που έχει υιοθετήσει ένα κορίτσι από την Αφρική, πείθεται από τον Μάνο να αναλάβει ως δικηγόρος την υπεράσπιση του Λουκά. Γνωρίζει τον Λουκά και μαζί με τη δικογραφία μελετάει την ιστορία και το παρελθόν του. Η Άννα είναι η μόνη στην οποία ο Λουκάς εκμυστηρεύεται κάποια άγνωστα σε όλους στοιχεία, γιατί βλέπει σε αυτήν μια γυναίκα που δεν φοβάται τη ζωή και μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί που δεν είναι δικό της. Η Άννα θα συγκινηθεί από την τραγική ιστορία του Λουκά και θα φέρει ξανά στο φως τη δολοφονία της γυναίκας του, δίνοντας μάχη στο δικαστήριο, προκειμένου να αποδείξει ότι η νόμιμη άμυνα στην οποία βρέθηκε ο Λουκάς ήταν και δίκαιη.

Έρημη Χώρα: Οι ηθοποιοί και οι συντελεστές

Παίζουν: Γιώργος Κέντρος (Λουκάς), Δανάη Σκιάδη (Μαρίνα), Γιώργος Καραμίχος (Μάνος), Άννα Μαρία Μαρινάκη (Εύα), Νίκος Αρβανίτης (Στέλιος), Γιώργος Γιαννόπουλος (Σερίφης), Κίττυ Παϊταζόγλου (Στέλλα), Φιντέλ Ταλαμπούκας (Πέτρος Ιωαννίδης), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Χριστίνα), Χρήστος Κοντογεώργης (Μάρκος), Αλεξία Σαπρανίδου (Σοφία), Δημήτρης Αριανούτσος (Ανδρέας), Στέλιος Ξανθουδάκης (Χρήστος), Κωνσταντίνος Μαγκλάρας (Στράτος), Stefania Marola (Ντανιέλα), Carmen Ionescu (Ελένα), Mihai Dinvale (Βλαντ), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (εισαγγελέας Σεραφείμ), Σοφία Σεϊρλή (Ειρήνη, μητέρα Μαρίνας), Άλκης Παναγιωτίδης (Ιωσήφ Ιωαννίδης), Στάθης Κόκκορης (Νικόλας), Άννα Καλαϊτζίδου (Άννα, δικηγόρος Λουκά), Αγγελική Μαρίνου (Μάρθα), Βάλια Καράγιωργα (νοσηλεύτρια Λουκά), Λαέρτης Μαλκότσης (χειρουργός), Νίκος Γκέλια (γιατρός), Ιώβη Φραγκάτου (Κατερίνα), Στάθης Συμεών (Bogdan), Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Lazar), Κωνσταντίνος Καβακιώτης (Armando), Νικολίτσα Ντρίζη (βοηθός Ιωαννίδη), Πηνελόπη Μαρκοπούλου (δικαστής), Αριστέα Μαρμάρου (διερμηνέας Ελένα), Ειρήνη Χατζηνίκου (παιδοψυχίατρος)

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
Φωτογραφία: Eric Giovon
Μοντάζ: Σταύρος Σπανός
Μουσική: Δημήτρης Φριτζαλάς
Σκηνογράφος: Λαμπρινή Καρδαρά
Ενδυματολόγος: Aisha Diri
Ηχολήπτης: Θεόφιλος Μποτονάκης
Sound Mix & Design: Γρηγόρης Γαλάνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Γιαννοθανάση
Camera Operator: Βάιος Μπάστος
Casting: Σοφία Δημοπούλου, Φραγκίσκος Ξυδιανός
Διεύθυνση παραγωγής: Αργυρώ Δελιζόνα
Οργάνωση παραγωγής: Ελισσάβετ Χατζηνικολάου
Εκτέλεση παραγωγής: Σοφία Παναγιωτάκη – NEEDaFIXER
Παραγωγή: ERTFLIX

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα