Φως στο Τούνελ: Θρίλερ με αγνοούμενο για 17 χρόνια – Το μακάβριο εύρημα στον βυθό της Κέρκυρας
Ένα μεγάλο μυστικό φαίνεται να έκρυβε η θάλασσα για δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια, με την εξαφάνιση του Κωνσταντίνου Φραγκούλη.
- 18 Φεβρουαρίου 2023 08:20
Το «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη επέστρεψε για άλλη μια φορά την Παρασκευή (17/02), στις 23:20, στο MEGA, με μια υποθέση που έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη:
Το μυστικό της εξαφάνισης του Κώστα Φραγκούλη 38 χρόνων, “ξεθάφτηκε” 17 χρόνια μετά, με γερανό απ’ το λιμάνι της Κέρκυρας.
Το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου ο καπετάνιος του πλοίου «Άγιος Σπυρίδων» εντόπισε το αυτοκίνητο στον πυθμένα του λιμανιού. Ενημερώθηκαν οι Αρχές και σήμανε συναγερμός.
Σε απόσταση είκοσι οχτώ μέτρων από την προβλήτα και σε βάθος εξίμιση, το αυτοκίνητο του Κώστα Φραγκούλη, ήταν ανάποδα θαμμένο στο βούρκο.
Όταν το ανέσυραν, διαπίστωσαν από τον αριθμό πλαισίου, αλλά και από το πορτοφόλι με την αστυνομική του ταυτότητα, πως επρόκειτο για τον αγνοούμενο που αναζητούσε το «Τούνελ» το 2006.
Τα οστά που βρέθηκαν, δόθηκαν για εξέταση, αλλά και για επίσημη ταυτοποίηση μέσω DNA.
Ο αγνοούμενος, πρώην ναυτικός, είχε αγοράσει τη μπλε Alfa Romeo 33, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΥΒ – 4286, τρεις ημέρες πριν χαθούν τα ίχνη του.
Την Τρίτη 30 Μαΐου 2006, έφυγε από την πόλη της Κέρκυρας, όπου έμενε με τη μητέρα του, λέγοντας ότι θα πήγαινε να εργαστεί ως ελαιοχρωματιστής στο χωριό Καρουσάδες. Πάνω του είχε 2.000 ευρώ.
Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε κανένα σημάδι από τη ζωή του. Οι συγγενείς του, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι βρισκόταν θαμμένος λίγα μέτρα μακριά τους, στο λιμάνι του νησιού.
Ο καπετάνιος είδε τον αγνοούμενο στο βυθό
Το «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με τον επαγγελματία δύτη, που ανέσυρε το αυτοκίνητο από το βυθό της θάλασσας.
«Ειδοποιήθηκα από το λιμεναρχείο Κέρκυρας ότι πιθανότατα υπάρχει αυτοκίνητο μέσα στη θάλασσα. Σε δέκα λεπτά ήμασταν εδώ. Ήταν θαμμένο πάνω από το μισό μέσα στο βούρκο ανάποδα. Ειδοποιήσαμε γερανό και φέραμε μπαλόνια ανέλκυσης για να μπορέσουμε να το ανασύρουμε. Δεν μπορούσες να διακρίνεις από τα παράθυρα με κάποιο φακό αν υπήρχε κάτι. Την επόμενη ημέρα το πρωί, ξεκινήσαμε πάλι την έρευνα. Βρήκαμε κάποια προσωπικά αντικείμενα και ανθρώπινα οστά, τα μαζέψαμε και τα δώσαμε στους αρμόδιους από το λιμεναρχείο που ήταν εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε πως το αμάξι θα μπορούσε να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο επί δεκαεπτά χρόνια, χωρίς να το έχει αντιληφθεί κανείς, καθώς δεν ήταν σε τόσο κοντινή απόσταση από την προβλήτα, αλλά στα είκοσι οχτώ μέτρα μακριά.
«Γίνεται καθαρισμός και επιθεώρηση, αλλά με τη θολούρα που έχει το λιμάνι, μπορεί να είσαι και στο ένα μέτρο δίπλα και να μην το δεις. Η συγκυρία ήταν ότι ήταν καθαρός ο καιρός και καθαρά τα νερά, είδε ο καπετάνιος το αυτοκίνητο, ενημέρωσε και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία», κατέληξε.
Νοέμβριος 2006: Όταν η μητέρα του τον έψαχνε στο «Τούνελ»
Το «Τούνελ» είχε βρεθεί στο νησί των Φαιάκων για να ερευνήσει τη μυστηριώδη εξαφάνισή του. Η μητέρα του, που τον αναζητούσε, φοβόταν τότε ότι είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, καθώς την ημέρα της εξαφάνισης, έφερε μαζί του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.
«Είχε πάει σε κάποιο χωριό για να βρει δουλειά. Παλαιότερα ήταν ναυτικός επί πολλά χρόνια και σκεφτόταν να ξαναπάει στα καράβια, αλλά είχε κάποιο ατύχημα και δεν μπόρεσε. Δε βρέθηκε ούτε το αυτοκίνητο, ούτε το τηλέφωνό του. Είχε μαζί του δύο χιλιάδες ευρώ. Μου έλεγε πως με αγαπούσε και πως θα με φρόντιζε μέχρι τα βαθιά γεράματα. Έγιναν και έρευνες μήπως είχε φύγει από το νησί, αλλά τίποτα. Το περίεργο είναι πως αγόρασε το αυτοκίνητο τρεις μόλις ημέρες πριν χαθεί», έλεγε στην κάμερα της εκπομπής η μητέρα του.
Το ίδιο ανήσυχος εμφανιζόταν και ένας οικογενειακός τους φίλος.
«Πήρε το εφάπαξ και αυτό ήταν η ζημιά που έπαθε. Αγόρασε ένα αμάξι και μετά από λίγο χάθηκε με τα υπόλοιπα χρήματα που είχε μαζί του.»
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή, ο ειδικός πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς, ανέφερε πως το συγκεκριμένο όχημα δεν είναι δυνατό να βρίσκεται στη θάλασσα επί δεκαεπτά χρόνια, αλλά λιγότερο.
Ο έμπειρος πραγματογνώμονας αιτιολόγησε τη θέση του αυτή, λέγοντας:
«Ο τύπος του οχήματος είναι γνωστός για τον αυξημένο βαθμό οξείδωσης που υφίσταται στο θαλασσινό νερό. Δε δικαιολογείται το γεγονός να είναι σπασμένο το παρμπρίζ του οχήματος. Επειδή τα παράθυρα βρέθηκαν κλειστά, θα υπήρχε οξυγόνο στην καμπίνα, που θα λειτουργούσε σαν μπαλόνι και θα έκανε τη βύθιση αργή και μαλακή στα έξι μέτρα. Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα αν έχει προηγηθεί κάποιο τροχαίο.»
Ο κύριος Μαδιάς έθεσε κάποια ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν από τις αρμόδιες Αρχές, για να φωτιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στο νερό το όχημα.
Σε ποια θέση βρισκόταν ο λεβιές ταχυτήτων και το χειρόφρενο; Με αυτό τον τρόπο θα φαινόταν αν το όχημα βρισκόταν σε κίνηση πριν πέσει στη θάλασσα.
Ήταν αναμμένα τα φώτα του; Σε ποια θέση βρέθηκε ο διακόπτης; Για να αποκαλυφθεί η ώρα που συνέβη.
Βρέθηκαν τα κλειδιά στη μηχανή;
Τι προκάλεσε το χτύπημα στον ουρανό του οχήματος; Υπήρχε βράχος μέσα στο βυθό ή ήταν προγενέστερο, κάτι που δείχνει τροχαίο;
Γιατί λείπει το ελαστικό από τη μία ρόδα; Χάθηκε κατά την προσπάθεια ανέλκυσης ή προϋπήρχε;
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις