Φωτεινή Μπαξεβάνη: Η οικονομική “καταστροφή” και ο “ενεργητικός μοναχισμός”

Φωτεινή Μπαξεβάνη: Η οικονομική “καταστροφή” και ο “ενεργητικός μοναχισμός”
Η Φωτεινή Μπαξεβάνη στο "Στούντιο 4" glomex

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη εξήγησε γιατί την εντυπωσιάζει η αφοσίωση των μοναχών και μιλά για τις οικονομικές δυσκολίες μετά τη δημιουργία δισκογραφικής εταιρείας που ίδρυσε την περίοδο πριν την οικονομική κρίση.

Τη Φωτεινή Μπαξεβάνη φιλοξένησαν το απόγευμα της Δευτέρας (09/01) η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος και η ηθοποιός αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητάς της.

Η ηθοποιός η οποία πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ Κάνε ότι κοιμάσαι” μίλησε για τον χαρακτήρα που υποδύεται, ενώ τόνισε πως δεν ξεχωρίζει την κωμωδία και την τραγωδία καθώς αυτό που παίζει είναι πάντα η αλήθεια του χαρακτήρα.

“Δεν είναι θέμα αφοσίωσης, είναι θέμα αλήθειας. Στη ζωή μου δεν παίζω ούτε κωμωδία, ούτε δράμα, δεν τα ξεχωρίζω αυτά τα δύο. Παίζω την αλήθεια του χαρακτήρα. Παίζω τον κάθε χαρακτήρα με την αλήθεια της ψυχούλας μου από εκεί και πέρα το τι το κάνει αυτό κωμικό, δραματικό, αστυνομικό κλπ έχει να κάνει με το πώς εξελίσσεται η ιστορία. Δεν παίζω ποτέ κωμικά και το λέω επειδή με έχουν ταυτίσει πιο πολύ με την κωμωδία”, δήλωσε.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην ίδρυση μίας δισκογραφικής εταιρίας που ξεκίνησε πριν από την οικονοική κρίση αλλά και στη φιλοδοξία της να δημιουργήσει τη θεατρική μουσική βιβλιοθήκη για παραστάσεις, κάτι που όμως συνέπεσε με την οικονομική κρίση και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί οικονομικά.

“Έφτιαξα μόνη μου μια δισκογραφική εταιρεία την οποία ξεκίνησα δυστυχώς λίγο πριν από την οικονομική κρίση. Θα ήταν το ‘σπίτι της μουσικής’ που γράφεται αποκλειστικά θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφο. Φιλοδοξούσα και έβγαλα πέντε τίτλους να δημιουργήσω τη θεατρική μουσική βιβλιοθήκη των παραστάσεων που ξεκινούσαν τότε και σιγά σιγά να την αρχειοθετήσω, γιατί η μουσική που γράφεται για το θέατρο δεν κυκλοφορεί. Η εταιρία άντεξε 6 χρόνια. Ήταν πάνω που ξεκίνησε η κρίση, σταμάτησε ο κόσμος να αγοράζει CD. Ήταν μια πολύ σοβαρή εταιρεία, ετοίμαζα ιντερνετικό ραδιόφωνο, ήταν μία καλή σκέψη η οποία έπεσε σε αυτή τη συγκυρία. Είχα δανειστεί. Δυστυχώς δεν είχα καμία στήριξη από το κράτος. Δεν έχω συνέλθει ακόμα οικονομικά […] Με στεναχώρησε πέρα από το οικονομικό, το οποίο είναι πολύ σοβαρό, γιατί πραγματικά ήταν μια πολύ καλή ιδέα, κανείς ποτέ δεν θα την κάνει και επειδή αφιέρωσα πάρα πολύ χρόνο και επίσης ήθελαν όλοι οι συνθέτες να βγάλουν ένα CD με την εταιρεία. Είναι κρίμα που χάθηκε. Δεν γίνονται όλα για τα χρήματα. Θα μπορούσε να αρχειοθετηθεί και να μείνει για πάντα στην ιστορία της χώρας”, είπε.

“Έχω μία αγάπη και μία πίστη στον άνθρωπο και αγαπώ τους ανθρώπους. Ήμουν από μικρή πολύ κοινωνική και είχα πάντα μία περιέργεια. Με εντυπωσίαζε από παιδί η αφοσίωση των μοναχών, σαν μια διάθεση εσωτερικής διαδρομής, αφοσίωσης και αναζήτησης. Είμαι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα κοινωνικός από μικρή, οπότε έτσι κάπως θα το είχα αναφέρει σε εκείνη τη συνέντευξη, σκέφτηκα αυτό που λέω εγώ ‘ενεργητικό μοναχισμό‘. Δηλαδή, αυτή ακριβώς η διάθεση αυτού του ταξιδιού προς τα μέσα σου, αλλά και με αγάπη προς τους άλλους, ζώντας έξω. Κάτι σαν κοσμοκαλόγερος”, δήλωσε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα