Game of Thrones: Οι φιλίες που συγκίνησαν εν μέσω προδοσίας και δολοπλοκιών

Game of Thrones: Οι φιλίες που συγκίνησαν εν μέσω προδοσίας και δολοπλοκιών

Αυτές είναι οι πραγματικές -και όχι άσπονδες- φιλίες του Westeros που ξεχώρισαν και αποτέλεσαν αχτίδες φωτός σε έναν πολύ σκοτεινό κόσμο

Στους έξι κύκλους της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς φαντασίας Game of Thrones, υπήρξε πληθώρα σκηνών προδοσίας, τρόμου, και κακοτυχίας. Παρά τις αμέτρητες κακουχίες που περνούν οι ήρωες στον κόσμο Westeros, υπάρχουν και εκείνες οι φωτεινές στιγμές φιλίας και καλοσύνης.

Χάρη στις υγιείς σχέσεις που έχουν καταφέρει να χτίσουν μεταξύ τους (λιγοστοί) χαρακτήρες, οι θαυμαστές της σειράς-φαινομένου καταφέρνουν να ταυτιστούν με τους ήρωες και να αποκτήσουν θετική άποψη ή και συναισθήματα για εκείνους. 

Ας δούμε έξι φιλίες που ξεχώρισαν και αποτέλεσαν αχτίδες φωτός σε έναν πολύ σκοτεινό κόσμο:

Samwell Tarly και Jon Snow

Sam Tarly και Jon Snow ίσως έχουν την πιο αυθεντική φιλία που έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής στο Game of Thrones. Οι δύο στρατιώτες της Νυχτερινής Φρουράς τρέφουν ο ένας για τον άλλο πίστη, αμοιβαίο σεβασμό και γνήσια στοργή. Γεννημένος στον οίκο Stark, ο Jon απέκτησε μέσα από  σκληρή εκπαίδευση τις δεξιότητές του ως πολεμιστής, ενώ ο Sam απέκτησε ένα πάθος για μάθηση. Ο Jon προσφέρθηκε εθελοντικά να μεταβεί στο Τείχος, για να τιμήσει την οικογένειά του. Από την άλλη ο Sam αναγκάστηκε να στρατευθεί λόγω του σκληρού και ιδιότροπου πατέρα του. Στο Castle Black, όπου γνωρίστηκαν, ο Jon και ο Sam ανέπτυξαν έναν δεσμό που μπορεί να αποβεί σωτήριος για την τύχη των επτά βασιλείων.

Bronn και Jaime Lannister

Ο Jaime Lannister και ο Bronn ίσως αποτελούν το πιο κωμικό δίδυμο της σειράς. Μπορεί να γνώρισε πρώτα τονTyrion Lannister, ωστόσο οι στιγμές που Bronn είναι παρέα με τον Jaime προκαλούν γέλιο και χαρά στους περισσότερους θεατές.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχέση τους είναι περισσότερο ‘προσυμφωνημένη’ παρά φιλική, ωστόσο -όσο και αν δεν θα θελαν να το παραδεχτούν – ο ένας τρέφει για τον άλλο αμέριστο σεβασμό. Ο Jaime φαίνεται να ανέχεται ακόμα και τα άκομψα αστεία που κάνει ο Bron για τη Cersei (σε μια σκηνή όπου ο Jaime, απορρίπτει κάποιες γυναίκες, λέγοντας ότι “δεν είναι ο τύπος  μου”, ο Bron απαντά περιπαικτκά “Δεν είναι αρκετά ξανθές:”). Οι δύο τους προσφέρουν ανάλαφρες σκηνές που χρειάζονται στο ιδιαίτερα σοβαρό Παιχνίδι του Στέμματος.

Arya Stark και Sandor Clegane (Hound)

H σχέση του Sandor Clegane με τη νεότερη θυγατέρα των Stark θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο ως περίπλοκη. Ο Clegane, γνωστός με το παρατσούκλι Hound (κυνηγόσκυλο) πήρε αρχικά την Arya ως όμηρό του, με την ελπίδα να πάρει λύτρα, όμως η “συμβίωσή” τους δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενε: Η ατίθαση Arya δεν δίστασε να συγκρουστεί μαζί του, να τον προσβάλει ακόμα και να τον χτυπήσει. Εκείνος πάλι αρχίζει να τη συμπαθεί για το “νεύρο” της και αναλαμβάνει άτυπα τον ρόλο του προστάτη της. Όταν ξεκινούν το ταξίδι τους, ο Hopund βρίσκεται στη λίστα θανάτου της Arya. Όταν ωστόσο ηττηθεί από την Brienne του Ταρθ και αιμόφυρτος ζητήσει την ελεημοσύνη της Arya να τον λυτρώσει από τον πόνο και να τον σκοτώσει εκείνη αρνείται. Οι απόψεις είναι διχασμένες γιατί το έκανε: άλλοι υποστηρίζουν ότι η Arya θέλει να τον βασανίσει, ενώ αρκετοί πιστεύουν ότι η μικρή Stark συμπάθησε τελικά τον απαγωγέα της.

Shireen Baratheon και Davos Seaworth

Ο Σερ Davos Seaworth έδειχνε πως αγαπάει την καλή και αθώα Shireen Baratheon σαν δική του κόρη. Και εκείνη του έτρεφε μεγάλη αδυναμία. Η Shireen διαμαρτυρήθηκε στον πατέρα της Stanis Baratheon όταν αποφάσισε να φυλακίσει τον Σερ Davos, λέγοντας ότι “είναι φίλος μου”. Σε μια όμορφη στιγμή της σειράς είδαμε τη Shireen να διδάσκει στον Νταβός ανάγνωση. Η σχέση τους θύμιζε στο τηλεοπτικό κοινό ότι υπάρχουν καλοί και αξιότιμοι άνθρωποι στον κόσμο του Westeros (παρόλο που για μερικούς εξ αυτών, η μοίρα επιφύλασσε τραγικό τέλος).

Varys και Tyrion Lannister

Ξεκίνησαν σαν συνωμότες όμως στην πορεία οι δρόμοι και τα συμφέροντά τους ήταν κοινά. Ο λόρδος Varys και ο Tyrion Lannister αποτελούν ένα ιδιαίτερα ψυχαγωγικό δίδυμο για τους τηλεθεατές. Αν και η εμπιστοσύνη μεταξύ τους πήρε πολύ χρόνο για να χτιστεί, η φιλία τους ουσιαστικά ξεκίνησε όταν ο Varys βοήθησε τον Tyrion να διαφύγει από το Westeros. Πλέον στόχος τους είναι να βοηθήσουν την Daenerys να κατακτήσει τον Σιδηρούν Θρόνο καθώς θεωρούν ότι η γόνος των Targaryen ίσως είναι “η τελευταία ευκαιρία να οικοδομηθεί ένας καλύτερος κόσμος”. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνομιλίες των δυο είναι το λιγότερο απολαυστικές, γεμάτες καυστικά σχόλια και ειρωνεία.

Missandei και Daenerys Targaryen

Η Daenerys Targaryen υψώνει ένα αόρατο τείχος ανάμεσα σε αυτήν και όσους την υπηρετούν, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση της ως βασίλισσα. Ίσως η μόνη που έχει καταφέρει να διαπεράσει το τείχος να είναι η σύμβουλός της, Missandei. Είναι και οι δύο ισχυρές και ταλαντούχες γυναίκες. Η Daenerys εκτός από Μητέρα των Δράκων είναι εξαιρετική στη στρατηγική και η Missandei εκτός από ισχυρό ένστικτο είναι πολυμαθής και μπορεί να μιλήσει 19 γλώσσες. Δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής τι θα καλεστούν να αντιμετωπίσουν οι δύο ηρωίδες στον έβδομο κύκλο, η ιστορία τους ωστόσο θα συνεχιστεί στο Westeros.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα