Γιούλικα Σκαφιδά για “Μια νύχτα του Αυγούστου”: Παίρνουμε σαφή θέση ότι η γυναικοκτονία είναι απαράδεκτη

Γιούλικα Σκαφιδά για “Μια νύχτα του Αυγούστου”: Παίρνουμε σαφή θέση ότι η γυναικοκτονία είναι απαράδεκτη
Γιούλικα Σκαφιδά Glomex

Η πρωταγωνίστρια του "Μια νύχτα του Αυγούστου" μίλησε για τη συγκλονιστική σκηνή με τον Γιάννη Στάνκογλου στη φυλακή, αλλά και για το πώς η σειρά παίρνει θέση σε κοινωνικά ζητήματα.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Στούντιο 4” βρέθηκε την Τετάρτη (12/10) η γνωστή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, η οποία συμμετέχει φέτος στη δραματική σειρά “Μια νύχτα του Αυγούστου” της ΕΡΤ, που αποτελεί συνέχεια του θρυλικού “Νησιού”.

Η Γιούλικα Σκαφιδά σχολίασε την συγκλονιστική σκηνή που είχε η ηρωίδα της με τον Γιάννη Στάνκογλου στο επεισόδιο της περασμένης Κυριακής (09/10), όταν η Μαρία επισκέφθηκε στη φυλακή τον δολοφόνο της αδελφής της, τον Ανδρέα.

“Είναι 6 χρόνια και αφού έχω μάθει ότι ποτέ κανείς δεν τον έχει επισκεφθεί. Δεν είχε ποτέ κανέναν στο επισκεπτήριό του αυτός ο ήρωας. Καημένος δεν είναι σε καμία περίπτωση. Εμφανίζομαι εγώ και φυσικά είναι σοκαριστικό και για μένα και για εκείνον. Θα δούμε, βέβαια, στη συνέχεια των επεισοδίων γιατί η ηρωίδα πηγαίνει και τι αναζητάει από αυτές τις επισκέψεις. Αν τον έχει συγχωρέσει ή αν πηγαίνει με διάθεση συγχώρεσης και τι ακριβώς ζητάει εκεί”, είπε η γνωστή ηθοποιός.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν συγχωρείται μια γυναικοκτονία είπε: Μια γυναικοκτονία δεν νομίζω ότι συγχωρείται. Μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να μπει στην ψυχοσύνθεση ενός μυαλού που πράττει κάτι τέτοιο”.

Και συνέχισε:Θέλω να επιμείνω σε αυτό, ότι είναι σαφής η θέση που παίρνει η σειρά πάνω σε αυτά τα θέματα ήδη από το πρώτο επεισόδιο. Υπάρχει μια σκηνή όπου ακούγεται η ετυμηγορία του δικαστή, ότι αυτή είναι μια ανήθικη και κακιά γυναίκα. Ταυτόχρονα βλέπουμε μία μητέρα να κρατά στην αγκαλιά της το παιδί της στα λευκά ντυμένη. Έτσι παίρνουμε σαφή θέση ότι αυτό είναι κάτι απαράδεκτο που έγινε, ό,τι κι αν έκανε εκείνη. Το επισημαίνω γιατί δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πούμε “εντάξει, κι αυτή τα ήθελε”. Αυτό υπάρχει ακόμα στην κοινωνία. Όταν υπάρχει ένας βιασμός, ακόμα ρωτάμε “τι φορούσε και τι δουλειά έκανε”, δείχνει ότι θέλουμε ακόμα πολλή δουλειά“.

Αναφερόμενη γενικότερα στη σειρά, η Γιούλικα Σκαφιδά δήλωσε:Θέλαμε να μπορεί ένας άνθρωπος που δεν έχει παρακολουθήσει το “Νησί”, να δει τη νέα σειρά ως αυτόνομη. Όποιος το έχει δει, εμπλέκεται συναισθηματικά λίγο περισσότερο. Ωστόσο, θα αυτονομηθεί πολύ γρήγορα η σειρά “Μια νύχτα του Αυγούστου”, από το τρίτο κιόλας επεισόδιο. Θα μπουν καινούργιες ιστορίες και καινούργια πρόσωπα. Κρατήσαμε τον βασικό κορμό της ιστορίας, που είναι οι επιπτώσεις μια γυναικοκτονίας στη ζωή τριών κοντινών ανθρώπων της ηρωίδας“.

Η συνέντευξη της Γιούλικας Σκαφιδά

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα