Η “αληθινή Μάρθα” του “Baby Reindeer” μηνύει το Netflix και ζητά αποζημίωση – μαμούθ

Διαβάζεται σε 3'
Η “αληθινή Μάρθα” του “Baby Reindeer” μηνύει το Netflix και ζητά αποζημίωση – μαμούθ
Τη «Μάρθα» του Baby Reindeer την υποδύεται και την αποκαλύπτει η Jessica Gunning. Netflix

Αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα δηλώνει η γυναίκα που χαρακτηρίζεται ως η “αληθινή Μάρθα” του “Baby Raindeer”, αφού μηνύει τη streaming πλατφόρμα απαιτώντας χρηματική αποζημίωση – μαμούθ για βλάβες.

Ένα νέο κεφάλαιο έρχεται να προστεθεί στην ιστορία παρανοϊκού stalking που περιγράφεται στη σειρά “Baby Reindeer“, αφού μετά το ξέσπασμά της εναντίον του Netflix και τη συνέντευξη στον Piers Morgan και την εκπομπή “Uncensored”, η φερόμενη ως “πραγματική Μάρθα” της σειράς μηνύει το Netflix, απαιτώντας χρηματική αποζημίωση – μαμούθ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Variety, η Σκωτσέζα δικηγόρος Fiona Harvey που ισχυρίζεται ότι αποτέλεσε την έμπνευση για την επιτυχία του Richard Gadd με τη μίνι σειρά του Netflix “Μικρό Ταρανδάκι”, κατέθεσε μήνυση εναντίον της streaming πλατφόρμας, ζητώντας χρηματική αποζημίωση τουλάχιστον 170 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Fiona Harvey έχει δηλώσει δημοσίως ότι ο χαρακτήρας της Μάρθας στο “Baby Reindeer”, τον οποίο υποδύεται η Jessica Gunning βασίζεται σε αυτήν και η ίδια μηνύει το Netflix, ισχυριζόμενη δυσφήμιση, σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής βλάβης, αμέλεια και παραβίαση του δικαιώματος της δημοσιότητας.

Η αγωγή κατατέθηκε την Πέμπτη στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια. Μπορείτε να δείτε αντίγραφο της αγωγής εδώ.

Στην αγωγή της η Harvey ισχυρίζεται ότι το Netflix είπε “βάναυσα ψέματα” για εκείνη στη σειρά, η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία και καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές, με ένα από τα πιο ανατριχιαστικά στοιχεία της σειράς να είναι το γεγονός πως ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της υποδύεται τον εαυτό του, αφού πρόκειται για το θύμα της υπόθεσης stalking στην οποία βασίζεται η σειρά.

“Τα ψέματα που είπαν οι εναγόμενοι για τη Fiona Harvey σε πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν ότι η Harvey είναι μία δις καταδικασμένη stalker που καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση και ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στον Gadd”, αναφέρει η καταγγελία της. “Οι εναγόμενοι είπαν αυτά τα ψέματα και δεν σταμάτησαν ποτέ, επειδή ήταν καλύτερη ιστορία από την αλήθεια και οι καλύτερες ιστορίες έβγαζαν χρήματα”, αναφέρεται επίσης.

Ο Richard Gadd και η Jessica Gunning
Ο Richard Gadd και η Jessica Gunning 2024 Chris Pizzello/AP Photo

Η αγωγή συνεχίζει: “Ως αποτέλεσμα των ψεμάτων, της κακοδιαχείρισης και της εντελώς απερίσκεπτης συμπεριφοράς των εναγομένων, η ζωή της Harvey είχε καταστραφεί. Απλώς, το Netflix και ο Gadd κατέστρεψαν τη φήμη της, τον χαρακτήρα της και τη ζωή της”.

Στην αρχή του πρώτου επεισοδίου του “Baby Reindeer” αναφέρεται πως “Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία“. Η μήνυση της Harvey υποστηρίζει ότι “είναι το μεγαλύτερο ψέμα στην ιστορία της τηλεόρασης. Είναι ένα ψέμα που ειπώθηκε από το Netflix και τον δημιουργό της σειράς, τον Richard Gadd, από απληστία και λαχτάρα για φήμη- ένα ψέμα που σχεδιάστηκε για να προσελκύσει περισσότερους θεατές, να τραβήξει περισσότερη προσοχή, να βγάλει περισσότερα χρήματα και να καταστρέψει κακόβουλα τη ζωή της ενάγουσας, της Fiona Harvey – μιας αθώας γυναίκας που συκοφαντήθηκε από το Netflix και τον Richard Gadd σε μέγεθος και κλίμακα χωρίς προηγούμενο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα