Κωνσταντίνου και Ελένης: Έτσι βγήκε το “Σκύλες της Λύσσας” της Πέγκυς Καρρά – Η αποκάλυψη του Χάρη Ρώμα

Κωνσταντίνου και Ελένης: Έτσι βγήκε το “Σκύλες της Λύσσας” της Πέγκυς Καρρά – Η αποκάλυψη του Χάρη Ρώμα
Πέγκυ Καρρά στο "Κωνσταντίνου και Ελένης" Youtube

Το "Σκύλες της Λύσσας" αποτελεί μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ατάκες της ελληνικής τηλεόρασης. Πώς, όμως, προέκυψε στον ρόλο της Πέγκυς Καρρά στο σενάριο του "Κωνσταντίνου και Ελένης";

“Σκύλες της Λύσσας, τρέξτε γρήγορες στο βουνό, αμοληθείτε που έχουν σύναξη οι κόρες του Κάδμου”: Όποιος ακούει αυτή την ατάκα, σκέφτεται αυτόματα την Πέγκυ Καρρά από την κωμική σειρά του ΑΝΤ1 “Κωνσταντίνου και Ελένης”, τον οποίον έπαιξε εξαιρετικά η αγαπημένη ηθοποιός Μαρία Λεκάκη.

Τόσο η σειρά, όσο και ο ρόλος, αλλά και η συγκεκριμένη ατάκα, η οποία προέρχεται από την αρχαία τραγωδία “Βάκχες” του Ευριπίδη, έχουν γράψει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Η Πέγκυ Καρρά, που ήθελε να γίνει διακαώς πρωταγωνίστρια, έλεγε αυτή την ατάκα κάθε φορά που ήθελε “να παίξει λίγο” θέατρο στον κόσμο γύρω της, ώστε να δείξει το ταλέντο της, αλλά και κάθε φορά που θα πήγαινε σε οντισιόν ή που επέστρεφε από αυτήν.

Το σίγουρο είναι πως οι σκηνές με την εν λόγω ατάκα, έχουν προσφέρει πολύ γέλιο στους τηλεθεατές, ακόμη και πάνω από 20 χρόνια μετά.

Πώς, όμως, προέκυψε αυτή η ατάκα στο σενάριο του “Κωνσταντίνου και Ελένης” από τους σεναριογράφους Χάρη Ρώμα και Άννα Χατζησοφιά;

Η αποκάλυψη του Χάρη Ρώμα στο ANT1 FLASHBACK

Στο νέο επεισόδιο του ANT1 FLASHBACK”, της εκπομπής που προβάλλεται στο Μακεδονία TV με τους Μαρία Ηλιάκη και Νίκο Ράπτη και η οποία μας ταξιδεύει πίσω στον τηλεοπτικό χρόνο, έκαναν το Σάββατο (08/07) αφιέρωμα στις αστείες, έξυπνες, ανατρεπτικές ατάκες που έγιναν viral.

Μία από αυτές ήταν, φυσικά, το “Σκύλες της Λύσσας”, και έτσι ο Χάρης Ρώμας βρέθηκε στην εκπομπή και περιέγραψε το πώς προέκυψε η διάσημη ατάκα. Όπως είπε:

“Όταν πήγα να δώσω εξετάσεις σε δραματική σχολή στο Θέατρο Τέχνης είχα ετοιμάσει τον Πενθέα από τις “Βάκχε”ς σαν έτσι κείμενο για να το δώσω εξετάσεις. Διαβάζοντας όλες τις “Βάκχες” μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το χορικό “Σκύλες της Λύσσας, τρέξτε γρήγορες στο βουνό, αμοληθείτε που έχουν σύναξη οι κόρες του Κάδμου”.

“Όταν φτιάχναμε τον ρόλο της Μαρίας Λεκάκη, δηλαδή της γκαρσόνας Β’, και θέλαμε να είναι ηθοποιός, η οποία γυρίζει από οντισιόν σε οντισιόν με το όνειρο ότι “μια μέρα θα γίνω και εγώ γνωστή πρωταγωνίστρια”, τότε λοιπόν μου ήρθε στο μυαλό την ώρα που γράφαμε, ότι ξέρεις ξαφνικά “Να σας παίξω λίγο”; Επειδή δεν είχαμε χρόνο, γράφαμε πάρα πολύ, ατελείωτες ώρες με την Άννα Χατζησοφιά, της λέω δεν είναι ανάγκη να ανοίξουμε βιβλίο για να αντιγράψουμε κομμάτι αυτό που θέλει να παίξει στον κόσμο, θα σου πω κάτι που το ξέρω απέξω “Σκύλες της Λύσσας” και το γράψαμε. Αυτό έμελλε να γίνει σλόγκαν“.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα