Λάμπης Τσιριγωτάκης: Η ιστορία με τον Τζον Λένον στην Αράχωβα και η προφητεία για Κάρολο – Νταϊάνα

Λάμπης Τσιριγωτάκης: Η ιστορία με τον Τζον Λένον στην Αράχωβα και η προφητεία για Κάρολο – Νταϊάνα
Λάμπης Τσιριγωτάκης ΑΝΤ1

Ο δημοσιογράφος μοιράστηκε "αναμνήσεις ζωής" από την μακρόχρονη πορεία του ως ξένος ανταποκριτής και περιέγραψε τις πιο επικίνδυνες αποστολές που έχει κάνει. Ιστορίες από τις σημαντικές προσωπικοτητες που γνώρισε.

Καλεσμένος στην εκπομπή “The 2night Show” του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (17/04) ο καταξιωμένος “βετεράνος” δημοσιογράφος, συγγραφέας και ανταποκριτής στο Λονδίνο, Λάμπης Τσιριγωτάκης, ο οποίος μοιράστηκε “αναμνήσεις ζωής”, περιέγραψε ενδιαφέρουσες ιστορίες και αναφέρθηκε στα σημαντικά πρόσωπα που συνάντησε στη μακρόχρονη πορεία του.

Μιλώντας για τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες αποστολές που έχει κάνει, οι οποίες σημάδεψαν τη ζωή του, ο Λάμπης Τσιριγωτάκης είπε:

“Δεν υπολόγιζα τους κινδύνους και πήγαινα σε μέρη που υπήρχε θέμα ασφάλειας. Θα έλεγα ότι σε δύο περιπτώσεις κινδύνευσε η ζωή μου. Η πρώτη ήταν στην Βόρεια Ιρλανδία, αρχές του ’80, στην έξαρση του εμφυλίου πολέμου. Μας έδωσαν εντολές να ενημερώνουμε τις αρχές για τις κινήσεις μας. Εγώ έκανα την “κουτοπονηριά”, την επιπολαιότητα, να πάω στην “φωλιά” του ΙΡΑ χωρίς να ενημερώσω την αστυνομία. Αφού πήρα συνεντέυξεις, με έκλεισαν σε ένα αυτοκίνητο και μου έκαναν ανάκριση για μία ώρα. Γιατί υπήρχε καχυποψία για τους δημοσιογράφους. Μετά με άφησαν ελεύθερο”.

Η δεύτερη είναι στη Ντάρα, στο Πακιστάν. Είχα πάει να πάρω συνέντευξη από την Ίντιρα Γκάντι στην Ινδία και είχε γίνει εισβολή των Ρώσων στο Αφγανιστάν. Ήταν πολύ δύσκολη η συγκοινωνία. Στη Ντάρα δεν υπήρχαν νόμοι, οι πολίτες είχαν τον νόμο στα χέρια τους. Τα σπίτια ήταν σαν μικρά φρούρια, γιατί ο καθένας κινδυνεύει από τον άλλον. Το σημαντικότερο στην αγορά ήταν ότι πουλούσαν τα ναρκωτικά και τα όπλα ελεύθερα. Με πίεζαν να αγοράσω ηρωίνη, πιστόλια. Στην πορεία άρχισαν να με κοιτάζουν περίεργα, που ήμουν ξένος, και φύγαμε γιατί γίνονταν πολλές απαγωγές”.

Παράλληλα, αναφέρθησε στην “προφητική” διαπίστωση που έκανε πριν χρόνια, όταν είδε τον Κάρολο και τη Νταϊάνα, στη φάρμα τους.

“Είχα γεύμα με τον πρίγκιπα Κάρολο, στο Highgrove που είναι η φάρμα του. Ήμασταν περίπου 20 άτομα. Κατάλαβα γιατί δεν ταίριαζαν με την Νταϊάνα. Αυτός είναι στον δικό του κόσμο. Στο περιβάλλον, στα φυτά. Ήταν προγραμματισμένο να έχουμ εγέυμα στις 7. Αυτός μας πήρε και ας έκανε μία ώρα περιήγηση στους κήπους του, στα δέντρα, ήξερε την ιστορία για κάθε φυτό. Το ζει πραγματικά”, είπε.

Θεωρώ ότι ο πρίγκιπας Χάρι έχει επηρεαστεί άσχημα από την Μέγκαν Μαρκλ. Νομίζω ότι ο Κάρολος έχει δείξει μεγάλη ανοχή. Δεν δικαιολογείται η συμπεριφορά του. Υπάρχει και το άλλο κουτσομπολιό που λένε, ότι είναι παιδί του Τζέιμς Χιούιτ“, πρόσθεσε για τη βασιλική οικογένεια.

Επίσης, ο Λάμπης Τσιριγωτάκης αναφέρθηκε στη γνωριμία του με κάποια πολύ σημαντικά πρόσωπα, περιγράφοντας για τον Τζον Λένον και τους Beatles: “Ο Τζον Λένον ήταν μία δυνατή προσωπικότητα, ήταν διαφορετικός από τους άλλους Beatles, ήταν πάντα χαμογελαστός και ευγενικός, αλλά πολύ προβληματισμένος. Ανησυχούσε για την κοινωνική ανισότητα, για τον κόσμο που υπέφερε. Με τις σημερινές ιδεολογικές ετικέτες, θα τον έλεγα έναν γνήσιο σοσιαλιστή”.

“Όταν ήρθαν οι Beatles στην Ελλάδα, με φώναξε ο διευθυντής μου είπε ότι πρέπει να τους βρω. Δεν είχα κανένα στοιχείο, τίποτα. Ψάχνω τα ξενοδοχεία τα κεντρικά και δεν βρήκα κάτι. Είχα μια επαφή και μου είπαν ότι είχε καταχωρηθεί με ελληνικό όνομα. Πήρε τηλέφωνο και μου απαντάει “Hello”. Κατάλαβα ότι ήταν εκεί. Ήταν στου Παπάγου. Συνάντησα τον Πολ Μακάρτνεϊ, κάναμε συζήτηση και δεν έφερε αντίρρηση. Συμφωνήσαμε να μην πω πού βρίσκεται και μου έδωσε την πληροφορία ότι θα πάνε στην Αράχωβα. Πήγαμε και στον δρόμο σταματήσαμε σε μία λίμνη και κάναμε μπάνιο. Εκεί βρήκα ευκαιρία και μίλησε πολύ με τον Λένον” είπε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Αναφορικά με άλλες σπουδαίες προσωπικότητες που συνάντησε, είπε:

Νέλσον Μαντέλα, αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Ήταν προεκλογικά το ραντεβού μας στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η προσφορά του στη χώρα είναι ότι καθοδήγησε σοφά τον λαό του. Ξέχασε το παρελθόν και κοιτούσε μπροστά μόνο. Και ο κόσμος τον άκουσε! Ήταν ευγενέστατος και γνώστης της αρχαίας Ελλάδας. Όταν ήταν στην φυλακή ανέβασε την “Αντιγόνη”

Όταν πήρα συνέντευξη στην Μάργκαρετ Θάτσερ είχε την τακτική να επιβληθεί. Μου έκανε και λογοκρισία στις ερωτήσεις για την Κύπρο, μου τις έκοψαν. Μετά από 30 χρόνια που άνοιξα τα αρχεία του Foreig Office βρήκα χαρτιά που είχε συμφωνηθεί να παίξει πρώτο θέμα στην ΕΡΤ η συνέντευξή της”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα