Λένα Παπαληγούρα: Μια περίοδο με κυνηγούσαν με αφορμή μια… αφίσα

Διαβάζεται σε 4'
Λένα Παπαληγούρα: Μια περίοδο με κυνηγούσαν με αφορμή μια… αφίσα

Η Λένα Παπαπληγούρα μίλησε σε τηλεοπτική συνέντευξή της για τα νέα της επαγγελματικά βήματα, την κοινωνία που κοιτά το “περιτύλιγμα” και την παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Kαλεσμένη στο “Breakfast Star” βρέθηκε η αγαπημένη ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα η οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους “Μαύρους Πίνακες”, το νέο αστυνομικό θρίλερ του Star, στο οποίο πρωταγωνιστεί, τη νέα της θεατρική δουλειά, την παράσταση “Prima Facie”, την κοινωνία που εστιάζει στο “φαίνεσθαι” και την παραβίαση της ιδιωτικότητας από δημοσιογράφους.

«Πραγματικά αισθάνομαι περήφανη για αυτήν τη σειρά γιατί νομίζω ότι είναι πολύ ξεχωριστή και είναι μία σειρά που παρόμοια δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση. Καταρχήν η Σοφία Καζαντζιάν και ο Μάριος Ιορδάνου, που είναι και γεμάτο ανατροπές και με πολύ σασπένς και πολύ αστυνομικό και πολύ θρίλερ και τα λοιπά, αλλά ταυτόχρονα δεν εστιάζει μόνο σε αυτά. Είναι και πολύ βαθύ ως προς τους χαρακτήρες και ως προς την καταγραφή της κοινωνίας. Ξεκινάει με μια δολοφονία, η οποία διατρέχει όλα τα επεισόδια και είναι η βασική πλοκή της σειράς -το ποιος το έκανε, γιατί το έκανε και τα λοιπά- καταφέρνει να χτίσει ένα μεγάλο σασπένς γιατί όλοι είναι ταυτόχρονα ύποπτοι και τραγικοί, οπότε και τους συμπαθείς και τους μισείς. Και είναι σαν αυτό να λειτουργεί ως αφορμή, ώστε να αποκαλυφθεί ας πούμε όλη η σαπίλα μιας μικρής κοινωνίας», είπε η Λένα Παπαληγούρα.

Μιλώντας  για τον ρόλο της η ηθοποιός ανέφερε πως «Εγώ υποδύομαι την Αγάπη, την μητέρα της κοπέλας που δολοφονείται και παρακολουθούμε την πορεία της Αγάπης, η οποία κάνει μια διαδρομή με πολύ μεγάλη δυσκολία και πολύ μεγάλο πένθος, μέχρι να φτάσει στο σημείο να ανακαλύψει πολλά πράγματα για τη δική της ζωή που ενδεχομένως δεν τολμούσε να ανακαλύψει».

Αναφορικά με την παράσταση “Prima Facie”, η Λένα Παπαληγούρα είπε πως βρίσκεται στην διαδικασία των προβών και μίλησε για το έργο: «Το έργο αφορά τη γυναικεία κακοποίηση. Είναι πολύ σύγχρονο έργο, της Σούζι Μίλερ, παίχτηκε πριν κάποια χρόνια στην Αγγλία και έκανε μεγάλη επιτυχία και έκτοτε έχει παιχτεί σε 30 χώρες. Εκεί βλέπουμε μια δικηγόρο, την Τέσα, την οποία κάνω εγώ, που ξεκινάει ούσα μια ισχυρή και φιλόδοξη δικηγόρος, παθιασμένη με το νομικό σύστημα. Ώσπου της συμβαίνει ένα γεγονός και μετατρέπεται από δικηγόρος σε θύμα, οπότε είναι σαν μέσα στο ίδιο το έργο να την παρακολουθούμε από την πλευρά αυτού που ορίζει τα πράγματα σε μία δίκη και από την πλευρά αυτού που υφίσταται. Βιάζεται και η ίδια από τον τρόπο που το ποινικό σύστημα αντιμετωπίζει του βιασμούς και τη γυναίκα όταν καλείται να καταθέσει για μία άσχημη εμπειρία που είχε». 

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν οι δυναμικές γυναίκες γίνονται στόχοι συζητήσεων για πιο επιφανειακά θέματα, όπως η εμφάνισή τους, γιατί απειλούν την πατριαρχία η ηθοποιός απάντησε πως: «Νομίζω γενικά ότι δυστυχώς η κοινωνία μας δεν εστιάζει στο περιεχόμενο. Εστιάζει στο περιτύλιγμα. Και αυτό έχει να κάνει από την πολιτική μέχρι την κοινωνία γενικά, μέχρι τον τρόπο που ζούμε, τον τρόπο που ντυνόμαστε, μας αφορά δηλαδή περισσότερο το πώς θα ντυθούμε παρά το τι κουβαλάει η ψυχή μας».

Τέλος, η Λένα Παπαληγούρα μίλησε για τον ρόλο των δημοσιογράφων στην παραβίαση της ιδιωτικότητας: «Νομίζω ότι σε όλα τα πράγματα υπάρχει ένα όριο. Είναι άλλο να κυνηγάς την είδηση και άλλο ο άνθρωπος να αισθανθεί ότι βιάζεται ή παραβιάζεται από την εισβολή στην προσωπική του ζωή. Το πώς παραβιάζεται ο κάθε άνθρωπος μόνο ο ίδιος μπορεί να το πει. Αν ας πούμε είσαι σε μια πολύ προσωπική σου στιγμή και ξαφνικά δεις ότι αυτή στιγμή καταγράφεται, μπορεί όντως να παραβιαστείς. Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ για τη στιγμή του κάθε ανθρώπου. Γενικά πιστεύω ότι έχουν να κάνουν πολύ τα πράγματα με τη στιγμή που σε βρίσκουν. Εγώ κάποτε πριν πολλά χρόνια είχα κάνει μια αφίσα για μια παράσταση που το στήθος μου ήταν ακάλυπτο. Και δεν περίμενα ποτέ ότι μια αφίσα μπορεί να γίνει τόσο μεγάλο θέμα. Και ξαφνικά για μια βδομάδα συζητούσαμε όλοι για αυτήν την αφίσα. Εκεί ένιωσα πραγματικά σχεδόν πανικό», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα