Maestro: Η καθηλωτική Μαρίζα Ρίζου και το “ευχαριστώ” του Παπακαλιάτη για το θέατρο Λυκαβηττού

Διαβάζεται σε 2'
Η Μαρίζα Ρίζου στο Maestro
Η Μαρίζα Ρίζου στο Maestro maestro/MEGA

Η “THERAPIA” του Maestro συνδέθηκε με τη “Σωτηρία της Ψυχής” σε ένα ονειρικό σκηνικό μέσα στο ανακαινισμένο θέατρο του Λυκαβηττού. Το “ευχαριστώ” του Παπακαλιάτη.

Μόνο ένα επεισόδιο έμεινε για να κλείσει το πρώτο “μισό” της δεύτερης σεζόν του “Maestro”, με τη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη να επανέρχεται με τα τελευταία της επεισόδια από τον Οκτώβριο.

Η σειρά που έχει καθηλώσει το κοινό προβάλλεται τόσο στο Mega, όσο και στο Netflix. Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο με τίτλο “THERAPIA”, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μας επιφύλαξε μια πολύ μεγάλη έκπληξη. Στο επεισόδιο είδαμε τον Ορέστη να ζητά από την Κλέλια να συναντηθούν στον Λυκαβηττό όπου σε ένα αλληγορικά φτιαγμένο σκηνικό, εμφανίστηκε η Μαρίζα Ρίζου για να ερμηνεύσει το εμβληματικό κομμάτι “Σωτηρία της Ψυχής” με την υπέροχη φωνή της, δίνοντάς του έναν προσωπικό χαρακτήρα.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι φυσικά η πρώτη που ερμήνευσε το κομμάτι του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου, ενώ κυκλοφόρησε πριν σχεδόν 40 χρόνια στον δίσκο “Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ”. Το σκηνικό που έστησε ο Παπακαλιάτης ήταν στο ανανεωμένο πλέον θέατρο του Λυκαβηττού, που επαναλειτούργησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο μετά από 15 χρόνια απουσίας από τα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου.

Στους τίτλους τέλους του επεισοδίου μάλιστα, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, εκτός άλλων, ευχαριστεί τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Δήμο Αθηναίων, αφού ο τότε δήμαρχος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του να παραχωρηθεί το θέατρο για τον σκοπό των γυρισμάτων.

Δείτε σχετικό απόσπασμα όπως κυκλοφόρησε στα social media, με τη σκηνή πραγματικά να “αποθεώνεται”:

Θυμίζουμε πως ο χώρος του πρώην λατομείου του Λυκαβηττού λειτούργησε για πρώτη φορά ως θεατρική σκηνή τον Αύγουστο του 1939. Το σημερινό υπαίθριο θέατρο κατασκευάστηκε το 1964-65. Ο χώρος εκμισθώθηκε τον Οκτώβριο του 1964 από την Άννα Συνοδινού για είκοσι χρόνια, με άδεια κατασκευής θεάτρου και με την υποχρέωση να επιστρέψει στην κυριότητα του Δημοσίου μετά την πάροδο της περιόδου της μίσθωσης.

Από τον Ιούνιο του 2013 και για 10 χρόνια το θέατρο παρέμεινε κλειστό γιατί κρίθηκε στατικά επικίνδυνο. Ο Δήμος Αθηναίων το ανακαίνισε και επαναλειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 2023. Σίγουρα, αποτελεί ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς για την πόλη της Αθήνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα