Μάρω Μαρκέλλου: Η εκτέλεση του “Αργεί να ξημερώσει” με βιολιά που ξεσήκωσε στο Μουσικό Κουτί

Μάρω Μαρκέλλου: Η εκτέλεση του “Αργεί να ξημερώσει” με βιολιά που ξεσήκωσε στο Μουσικό Κουτί
Caption / Glomex, ΕΡΤ

Γνωστή για τα σύγχρονα και άμεσα τραγούδια της, η Μάρω Μαρκέλλου ερμήνευσε στο Μουσικό Κουτί το "Αργεί να ξημερώσει", ένα κομμάτι εμπνευσμένο από δημοφιλείς παροιμίες.

Είχαμε καιρό να δούμε τηλεοπτικά και να ακούσουμε live το “Αργεί να ξημερώσει” και το “Μουσικό Κουτί” της ΕΡΤ, φρόντισε να μας θυμίσει τη μεγάλη επιτυχία της Μάρως Μαρκέλλου, που πριν από 14 χρόνια όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει, ακουγόταν σε κάθε ψαγμένο μπαράκι της Αθήνας.

Το αγαπημένο τραγούδι, το οποίο αποτελεί ένα “κολάζ” δημοφιλών ελληνικών παροιμιών και “παντρεύει” τα σύγχρονα στοιχεία του προσωπικού της ύφους με την παραδοσιακή ελληνική μουσική, ερμηνεύτηκε από την νεαρή τραγουδοποιό στην εκπομπή συνοδεία βιολιού και το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό.

Σε συνέντευξή της στο NEWS 24/7 μιλώντας για το πώς της αρέσει να πειραματίζεται στη μουσική της, η Μάρω Μαρκέλλου είχε πει: «Είναι ανείπωτη η χαρά μου να γράφω ένα τραγούδι ξένο από το ύφος μου, δε μου βγαίνει συχνά αλλά όταν συμβαίνει ξελογιάζομαι, γουστάρω τόσο πολύ που πιστεύω κάθε φορά ότι έγραψα το πιο ωραίο τραγούδι του κόσμου!

Στην trap δεν πιστεύω ότι θα κατέφευγα, δε με “βγάζει” ο δρόμος, παρά μόνο στο κατεβατό των στίχων που γράφω πολλές φορές αλλά και πάλι, νοηματικά και θεματικά δε θεωρώ πως υπάρχει επαφή.

Το λαϊκό απ’ την άλλη όλο και γυρνοβολάει μέσα μου, έχω γράψει και μερικά, όπως τον “Άνθρωπο” που τραγούδησε η Σαλίνα Γαβαλά, ή τον “Τσιτσάνη” και το “Ήθελα κάτι” από τον τελευταίο μου δίσκο. Αλλά και όταν κάθομαι με την κιθάρα πολλές φορές τραγουδάω Τσιτσάνη, Αδαμαντίδη, Μοσχολιού κλπ. Το λαϊκό, και δη το καλό λαϊκό κυλάει στο αίμα μας, το έχουμε στα αυτιά μας από βρέφη και δε νομίζω πως υπάρχει καλλιτέχνης ή μουσικός που να μη τον έχει αγγίξει τουλάχιστον ένα λαϊκό τραγούδι.»

Στο «Μουσικό Κουτί» απόψε ήταν επίσης καλεσμένοι ο Δημήτρης Μεντζέλος από τα θρυλικά Ημισκούμπρια και ο σπουδαίος Θέμης Ανδρεάδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα