Masterchef: Η αποχώρηση που πανηγυρίστηκε σαν Ευρωπαϊκό

Διαβάζεται σε 4'
Masterchef: Η αποχώρηση που πανηγυρίστηκε σαν Ευρωπαϊκό
O Γιάννης Κούρτογλου έφυγε και το Twitter έκανε πάρτι! YouTube

Ο Γιάννης Κούρτογλου είναι ο παίκτης που αποχώρησε από το Masterchef πριν την έναρξη της ημιτελικής φάσης. Περιττό να περιγράψουμε τι έγινε στο Twitter (X).

Η τελευταία δοκιμασία αποχώρησης της κανονικής ροής του Masterchef αφορούσε δημιουργία σεφ βραβευμένου με αστέρι Michelin, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε νιόκι που δεν ήταν από πατάτα.

Για να δώσουν οι σεφ δυο ώρες στους διαγωνιζόμενους, μπορείτε να καταλάβετε τι περιλάμβανε η δημιουργία. Εν πάση περιπτώσει, οι 6 φιναλίστ είναι πια γνωστοί και δεν περιλαμβάνουν τον Γιάννη Κούρτογλου!

Ακολουθεί η όχι και τόσο ψύχραιμη αντίδραση του κοινού στο X (Twitter), που πανηγύρισαν αυτήν την αποχώρηση σαν να ήταν κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου από ελληνική ομάδα -εικόνες που τις έχουμε και πρόσφατες.

Ιστορικά, στα 8 Masterchef του Star αυτή η έξοδος είναι η μόνη που δεν είχε δάκρυα αποχωρισμού. Δεν παίρνω όρκο ότι δεν είχε δάκρυα χαράς.

Μaestro, avanti

Όποιος το νιώθει μπορεί να δει και τις βαθμολογίες των κριτών στα πιάτα των Χριστίνα, Γιάννη και Νίκου, μαζί και τα σχόλια των παικτών για όσα τους είπαν οι ειδικοί.

Στο ίδιο βίντεο είναι και όσα ειπώθηκαν αφότου έγινε γνωστό πως αποχωρεί ο Γιάννης. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος του είπε πως «η θέση που αποχωρείς, ενδεχομένως να μη σε χαρακτηρίζει μαγειρικά. Είδαμε εξαιρετικά πράγματα από εσένα. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι ήσουν γενικότερα από τους πρωταγωνιστές του φετινού διαγωνισμού».

Ο Γιάννης τον ευχαρίστησε και είπε πως «ήταν απίστευτη εμπειρία. Θα μου λείψουν αρκετά πράγματα, όπως τα γέλια και τα πειράγματα με τα παιδιά στην κουζίνα και το σπίτι».

Ο Λευτέρης σχολίασε ως προς αυτό ότι «ο καθένας μπορεί να μεταφράζει κάθε στιγμή που ζει, όπως θέλει. Ο Γιάννης έχει αναμνήσεις μέσα από το σπίτι που μπορεί να τις μεταφράζει με τρόπο ώστε να του μείνουν ως ευχάριστες στιγμές».

Ο Κούρτογλου ευχαρίστησε και τα παιδιά από τα cue «που μου στάθηκαν αρκετά» (η ψυχή τους το ξέρει, Γιάννη μου) και τους κάλεσε να εμφανιστούν για πρώτη φορά μπροστά από την κάμερα.

Ο Σοφοκλής, ένας από τους δυο ανθρώπους που είχε για παρέα σε αυτήν τη διαδρομή ο Γιάννης είχε να πει σε cue «λένε πως σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει. Εγώ διαφωνώ με την παροιμία γενικότερα. Έχουμε αλληλο-κερδηθεί, παρ’ ότι έχουμε βρεθεί να μαλλιοτραβιόμαστε. Βέβαια, από όπου και αν το πιάσεις, τρίχα δεν θα βρεις. Θα βρεθούμε έξω που θα είναι πιο χαλαρός και πολύ καλύτερος από το Γιάννη, όπως ήταν σε κάποιες στιγμές στο διαγωνισμό».

Μπροστά στον φίλο του ευχήθηκε «να βρει έξω ό,τι ισορροπίες δεν βρήκε εδώ μέσα» κι εκείνος ανταπέδωσε με στίχους ποιήματος.

Ο Λευτέρης δεν είχε να πει κάτι στον Γιάννη. Σε cue εξήγησε ότι «δεν κρατάω τίποτα από εκείνον. Δεν πήρα κάτι. Αυτό που ήξερα ήταν πως θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα είμαι καλά μαζί τους, δεν θα ταιριάζουμε. Είναι κάτι πολύ νορμάλ στη ζωή».

Πριν την έξοδο, ο Γιάννης είπε πως φεύγει χαρούμενος, γεμάτος, ευτυχισμένος, ήρεμος «έχω πράγματα να κάνω έξω. Δεν μετράει για εμένα ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Ήταν υπέροχο. Γνώρισα εσάς». Είπε και άλλους στίχους από ποιήματα, έως ότου κατευθυνθεί προς την πόρτα.

Για το τέλος, αφήνω το πιο to the point ποστ που έγινε για τη συνειδητοποίηση του Κώστα πως η Χριστίνα είναι καλή μαγείρισσα.

Μετά τέσσερις μήνες, το Masterchef μπαίνει στην τελική ευθεία και απόψε στις 21.00 θα δούμε την 1η φάση του ημιτελικού που διεξήχθη στη Λέσβο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα