Masterchef: Μια μπουκιά έβγαλε δυο παίκτες εκτός διαγωνισμού

Διαβάζεται σε 2'
Masterchef: Μια μπουκιά έβγαλε δυο παίκτες εκτός διαγωνισμού
Aυτό το amuse-bouche έκρινε τον δεύτερο ημιτελικό του Masterchef. Glomex

Ένα ‘καλωσόρισμα’ έκρινε ποιοι παίκτες του Masterchef θα διεκδικήσουν τη θέση τους στον τελικό, όπου περιμένει ο Λευτέρης.

Οι Ηλίας-Χριστίνα και Νίκος-Σοφοκλής ανέλαβαν την τελευταία ομαδική δοκιμασία του φετινού Masterchef, που ήταν η δεύτερη φάση του ημιτελικού που διεξήχθη στη Μυτιλήνη.

Όπως ενημέρωσαν οι κριτές σεφ πριν περάσουν οι διαγωνιζόμενοι στις μαγειρικές τους, όποια μπριγάδα έχανε, θα αποχωρούσε. Σύσσωμη.

Τα μέλη της νικήτριας μπριγάδας θα γίνουν από συμπαίκτες, αντίπαλοι στον τρίτο ημιτελικό όπου θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό (θυμίζουμε πως το πρώτο έχει πάει ήδη στην τσέπη του Λευτέρη, νικητή του πρώτου ημιτελικού).

Το ζητούμενο ήταν δυο πιάτα επιλογής των παικτών (μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν -από γλυκά και αλμυρά και στάδια) και ένα ‘καλωσόρισμα’. Όλα παρήχθησαν με τοπικά υλικά.

Το έχεις μάθει στην ίδια εκπομπή ως amuse-bouche που μεταφράζεται ως διασκεδαστής του στόματος. Για να εξυπηρετήσει το όνομα του, έχει το μέγεθος μπουκιάς.

Αυτή η μπουκιά έκρινε την πρόκριση, με τους Χριστίνα και Ηλία να περνούν στον τελικό.

Ο Σοφοκλής έκλεψε την παράσταση, με όσα είχε να πει γενικά και μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά δεν υπήρχαν δάκρυα. Γελούσαν όλοι, καθώς και οι χαμένοι της δοκιμασίας όπως είπαν στους πέντε και πλέον μήνες που έμειναν στο διαγωνισμό «γέμισαν» από γνώσεις και εμπειρίες.

Εν ώρα μαγειρικής λοιπόν, ρώτησαν τον «Σόφο» αν ξέρει κάτι που έγραψε ο Ελύτης. Απάντησε τίμια «θα πω μ… Μήπως έγραψε τον Εθνικό Ύμνο;».

Σε cue σχολίασε «μπέρδεψα τον Ελύτη με τον Σολωμό. Τι να κάνουμε; Άλλοι μπερδεύουν τον σολομό με την πέστροφα. Εντάξει ρε παιδιά, πάνω στην ένταση και την αυτοσυγκέντρωση… Δεν είμαι ο πιο διαβασμένος άνθρωπος του πλανήτη. Δικάστε με! Πάντα ήθελα να προσφέρω μια στιγμή cultιλας στην ελληνική τηλεόραση»!

Αποστολή εξετελέσθη.

Σήμερα θα μάθει ο Λευτέρης τον αντίπαλο του, με τη Χριστίνα και τον Ηλία να γίνονται από συμπαίκτες αντίπαλοι, στη «μάχη» για αυτό το ‘χρυσό’ εισιτήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα