Masterchef: Ο Κοντιζάς ακόμα προσπαθεί να καταλάβει τι θέλει να φτιάξει ο Κούρτογλου

Διαβάζεται σε 4'
Masterchef: Ο Κοντιζάς ακόμα προσπαθεί να καταλάβει τι θέλει να φτιάξει ο Κούρτογλου
Ο Σωτήρης Κοντιζάς είχε πολλές απορίες στο Masterchef της Δευτέρας. Masterchef

Οι απορίες του Σωτήρη Κοντιζά για μια ιδέα του Γιάννη Κούρτογλου κάλυψαν την ανάγκη των τηλεθεατών για διασκέδαση.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε ίσως την πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση που θα μπορούσε να γίνει στους επτά νοματαίους που έχουν απομείνει να διεκδικούν το φετινό τίτλο του Masterchef.

Ζήτησε να πουν πόσο πιστεύουν πως έχουν αλλάξει -μαγειρικά- από την ημέρα που μπήκαν στο διαγωνισμό μαγειρικής.

Προφανώς και η απάντηση του Γιάννη Κούρτογλου δεν θα μπορούσε να είναι απλή ή ‘στεγνή’.

Είπε πως «δεν έχω καμία αμφιβολία για τον εαυτό μου, έχω πολύ πιο γερό στομάχι» πριν προσθέσει «εύχομαι να γίνει μια αγοραπωλησία -ενός ακινήτου στα Τρίκαλα Κορινθίας- για να μπορέσω να ανοίξω το δικό μου εστιατόριο στην Κυψέλη».

Κατόπιν ερώτησης, εξήγησε πως είναι ένα κτήριο που έχει και ένα ταβερνάκι το οποίο ανήκει «στον θείο μου που είναι και φίλος και πατέρας» και ο αγοραστής θα μπορεί να τρώει δωρεάν εκεί κάθε Κυριακή.

Αν με το καλό γίνει η πώληση, τι μαγαζί θα ανοίξει;

Κούρτογλου: Κατ’ αρχάς θέλω να είναι soul kitchen. Φαγητό από τη ψυχή μου. Θα αλλάζει το μενού. Σκέφτομαι να έχει τέχνη μέσα και κάθε σαββατοκύριακο να μαγειρεύω ανάλογα με την τέχνη που θα εκτίθεται. Καθημερινές, σκέφτομαι να ‘χει fusion κουζίνα, λαϊκογκουρμέ. Ωραίες συνταγές, πιο comfort. O χώρος θέλω να ‘χει βιομηχανικό στιλ και σκέφτομαι σε μια γωνίτσα να κάνω και το δώμα μου. Να είμαι δίπλα. Να μένω εκεί που θα μαγειρεύω.

Κοντιζάς: Άρα για να καταλάβω, έστω ότι αυτός (το στούντιο) είναι ο χώρος του εστιατορίου. Από εδώ θα είναι οι κουζίνες και τα λοιπά και από την άλλη το δωμάτιο που θα κοιμάσαι. Η τουαλέτα θα είναι στον ίδιο χώρο ή θα πρέπει να βγαίνεις έξω;

Κούρτογλου: Όχι θα είναι μέσα στο μαγαζί. Θα υπάρχουν δυο τουαλέτες για τους πελάτες και μια δικιά μου.

Κοντιζάς: Λέω, μη βγαίνεις με το μπουρνούζι ενώ κάθονται οι πελάτες στα τραπέζια τους και πιέζεται η ομάδα (γελάει).

Κούρτογλου: Αυτό βρήκατε σεφ; Σας έχω πει τόσα. Στο πού θα πάω τουαλέτα μείνατε; (γελάει)

Ο Κοντιζάς πήγε στον επόμενο παίκτη, τον Λευτέρη αλλά επέστρεψε στον Γιάννη αφού είχε κι άλλες απορίες.

Κοντιζάς: Δηλαδή, για να καταλάβω. Μπαίνεις στο βασικό χώρο του εστιατορίου. Θέλω να ξέρω πού μένεις.

Κούρτογλου: Ή θα το κλείσω κάπου με γυψοσανίδα και θα έχει μια ταμπέλα που θα λέει chef is here, για να ξέρουν πως μένω μέσα…

Κοντιζάς: Όντως θα είσαι εκεί, δηλαδή.

Κούρτογλου: Σκέφτομαι να είναι χύμα. Να σκάει ένα κρεβάτι, μια ντουζιέρα από αυτές που είναι κάτω και κάθεσαι μέσα -τις γαλλικές.

Κοντιζάς: Στην ουσία θα ενσωματωθείς με το art. Θα είσαι μέρος της τέχνης (γελάει).

Κούρτογλου: (γελάει) Θα τους δείχνω πως η ζωή μου είναι η μαγειρική.

Μετά το ευχάριστο διάλειμμα ο Γιάννης επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα.

«Μια εβδομάδα για τους τελικούς εύχομαι να φορέσω λευκή ποδιά με το όνομα μου. Θα το ήθελα. (απευθυνόμενος στον Λευτέρη που του είπε να σταματήσει) Ε, να κάνουμε κι εμείς ρε φίλε μια δήλωση. Όλο οι άλλοι να τις κάνουν; Από τους 24 λένε πως είναι οι καλύτεροι και θα τους νικήσουν όλους. Να μην κάνουμε κι εμείς καμιά δήλωση;

Ευχαριστώ την τσιγγάνα, τη μάνα μου και την Πηνελόπη, τρεις γυναίκες που με πίστεψαν. Ευχαριστώ και όσους άλλους με πίστεψαν. Ευχαριστώ και όσους με δυσκόλεψαν, γιατί αν δεν ήταν κι αυτοί μπορεί να μην ήμουν εδώ σήμερα. Οπότε muchas gracias para todos».

Παρεμπιπτόντως, η σωστή έκφραση είναι ή muchas gracias por todo ή muchas gracias a todos, αλλά υγεία να υπάρχει και όλα τα άλλα είναι δευτερευούσης.

Σε cue πρόσθεσε «ευχαριστώ όσους μου έβαλαν εμπόδια, όσους με μίσησαν, όσους με φθόνησαν, όσους προσπάθησαν να με καταστρέψουν. Τους ευχαριστώ και αυτούς γιατί μέσα από τις καταστάσεις που έζησα, είμαι εδώ σήμερα. Αν δεν είχα ζήσει αυτά τα δύσκολα μαζί τους, θα ήταν διαφορετική η τροπή της ζωής μου. Μπορεί να μην είχα γνωρίσει την κουζίνα του Masterchef».

Σε ερώτηση για την ομάδα του, είπε πως «ναι, οι γκρι είναι λίγοι, αλλά και οι 300 ήταν λίγοι αλλά έπεσαν ηρωικά. Ο Λεωνίδας εναλλάσσεται. Μπορεί να είναι σήμερα ο Κώστας, αύριο ο εγώ, μεθαύριο ο Ηλίας. Δεν έχουμε τέτοια πράγματα. Το θέμα είναι ποιος είναι ο εφιάλτης».

Σήμερα στις 21.00, τα υλικά θα είναι pop και θα αναδείξει τον δεύτερο υποψήφιο προς αποχώρηση της τελευταίας εβδομάδας της κανονικής ροής. Η πρώτη είναι η Χριστίνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα