Masterchef: O πρώτος φιναλίστ και η αποχώρηση που κρίθηκε στον πόντο

Διαβάζεται σε 3'
Masterchef: O πρώτος φιναλίστ και η αποχώρηση που κρίθηκε στον πόντο
Η πρώτη αποχώρηση από τους ημιτελικούς του Masterchef κρίθηκε στον πόντο. Glomex

Ο παίκτης που αποχώρησε πρώτος από τα ημιτελικά του Masterchef έχασε για έναν πόντο τη θέση του στο διαγωνισμό. Ποιος είναι ο πρώτος φιναλίστ.

Η Λέσβος φιλοξένησε τους ημιτελικούς του Masterchef, με τους σεφ-κριτές να ενημερώνουν τους φιναλίστ πως από τους έξι που ταξίδεψαν για το νησί, στο στούντιο θα επέστρεφαν τρεις. Οι αποχωρήσεις θα γίνονταν εντός δύο ημερών. Η πρώτη προκάλεσε αναφιλητά.

Το task ήταν να ανταγωνιστούν πάλι σε μπριγάδες, με τον αρχηγό της νικήτριας στην τελευταία ομαδική δοκιμασία, Χρήστο να έχει ως πλεονέκτημα την επιλογή παίκτη από τους μπορντό. Εκείνος είπε το όνομα της Χριστίνας που έγινε και συμπαίκτρια του Κώστα, με τους μπορντό να απαρτίζονται από τους Νίκο, Λευτέρη και Σοφοκλή.

Αυτό που κλήθηκαν να κάνουν ήταν να ετοιμάσουν από ένα πιάτο. «Το καλύτερο της ζωής σας» όπως είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Κάθε πιάτο θα βαθμολογείτο με άριστα το 10 και η μπριγάδα με την υψηλότερη βαθμολογία θα ήταν η νικήτρια. Το καλύτερο πιάτο θα πήγαινε κατευθείαν στον τελικό.

Σε ό,τι αφορά την ηττημένη μπριγάδα, θα αποχωρούσε αυτός που θα είχε τη χαμηλότερη βαθμολογία.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Νικήτρια μπριγάδα αναδείχθηκε η μπορντό, με ένα βαθμό διαφορά από την γκρι (24 vs 23). Ως εκ τούτου, θα έφευγε κάποιος εκ των Χριστίνα, Ηλία και Κώστα, ενώ το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό θα πήγαινε στον Νίκο, τον Λευτέρη ή τον Κώστα.

Οι καλύτερες προσπάθειες και των δυο ομάδων βαθμολογήθηκαν με 9, οι αμέσως επόμενες με 8 και μετά ένα πιάτο πήρε ένα 7 και ένα 6.

Εν αντιθέσει με την πλειοψηφία των διαγωνιζομένων που έχουν ομολογήσει πως έχουν έτοιμες συνταγές που είχαν ‘κρατήσει’ για την τελική ευθεία, ο Κώστας είπε on camera ότι δεν είναι από τους τύπους που διαβάζουν βιβλία και κρατούν κρυμμένα χαρτιά. «Τα δίνω όλα σε κάθε δοκιμασία και έτσι έφτασα έως εδώ». Η επιλογή του να κάνει πατσά θαλασσινών δεν τον αποζημίωσε κι έτσι εγκατέλειψε προ του τέλους.

Οι συμπαίκτες του τον αποχαιρέτησαν, κλαίγοντας με αναφιλητά, όντες το ίδιο σοκαρισμένοι με εκείνον.

Το καλύτερο πιάτο της πρώτης ‘αγωνιστικής’ της ημιτελικής φάσης του 8ου Masterchef το έφτιαξε ο Λευτέρης. Όπως ομολόγησε το είχε κάνει εικόνα από την στιγμή που έμαθε τα υλικά και η συνταγή ήταν ‘δουλεμένη’ από πριν -υπήρχε σε αυτές που είχε αποφασίσει να εκτελέσει όταν πλησιάσει κοντά στο τέλος. Άλλωστε είναι ο μόνος που από την αρχή του διαγωνισμού λέει πως στόχος του είναι η νίκη. Η συγκίνηση του… συγκίνησε και τον Κουτσόπουλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα