Masterchef: «Σκάσε ρε &%$, μη σε *&^»

Διαβάζεται σε 10'
Masterchef: «Σκάσε ρε &%$, μη σε *&^»
O Γιάννης Κ. έκανε «καθρεφτάκι» στη Χριστίνα, για την ήττα της ομάδας τους. Glomex

Με το Masterchef δεν βαριέσαι ποτέ: το «καθρεφτάκι», το «θα σας πιω το αίμα», το ξεκατίνιασμα για μια ντομάτα και τα ξεσπάσματα.

Το Masterchef της Πέμπτης θα μπορούσε να έχει ως τίτλο «η άχαρη στιγμή που μαθαίνεις πως αυτό που τρως δεν είναι fusion». Όλοι έχουμε πληρώσει σχετικά πιάτα, μάλλον όμως δεν έχουμε απολαύσει πραγματικό fusion, που βάσει όσων συντελέστηκαν στην τελευταία ομαδική δοκιμασία περιλαμβάνει μείξη ξεκάθαρων γεύσεων και ακόμα πιο ξεκάθαρων τεχνικών από διαφορετικές χώρες, στο ίδιο πιάτο.

Αν δηλαδή, βάλεις σησαμέλαιο στο ρύζι δεν γίνεται fusion επειδή το κάνουν στην Ασία. «Αν πάρεις το σταμναγκάθι που είναι ελληνικό και το κάνεις τεμπούρα, είναι» διευκρίνισε ο σεφ Κοντιζάς, καθώς η τεμπούρα είναι ξεκάθαρη ιαπωνική τεχνική λαχανικών ή θαλασσινών με κουρκούτι που τηγανίζονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Νικητές της δοκιμασίας ήταν οι γκρι με σκορ 3-0, με τους μπορντό που ξεκάθαρα δεν είχαν καταλάβει τι σημαίνει στην πράξη ο όρος fusion να οδηγούνται σε ψηφοφορία για αποχώρηση, με τον Αλέξανδρο να είναι ήδη στη λίστα και τους Χριστίνα και Νίκο να μην μπορούν να ψηφιστούν (η μεν ως αρχηγός, ο δε ως νικητής της δεύτερης ευκαιρίας που αφορούσε ριζότο).

Πριν διαβάσετε ποιος είναι ο τελευταίος υποψήφιος της εβδομάδας, μετά τον Αλέξανδρο και τον Άνχελ, θα ασχοληθούμε με ένα φαινόμενο που μπορεί να ερευνηθεί από διάφορους επιστημονικούς τομείς.

Ο Γιάννης Κ. «γύρισε» επισήμως στο δημοτικό

Συνεπής με την ανακολουθία του που απορρέει από ένα έντονο «εγώ» το οποίο δεν βασίζεται κάπου (είναι στον αέρα), ο Γιάννης Κ. έδωσε άλλη μια παράσταση την Πέμπτη, με ατάκες που ουρλιάζουν εσωτερική παλίρροια (στα όρια των παραισθήσεων) και τους καθιερωμένους λυγμούς (αντανακλαστικό της ψυχολογικής του πίεσης, όπως έχει ενημερώσει).

Μετά την ανακοίνωση της ήττας των μπορντό, σχολίασε «σπέρνεις κάτι, ανέμους θα θερίσεις, σπέρνεις ανέμους, κάτι θα θερίσεις; Κάτι ρε παιδί μου. Δεν θυμάμαι αυτήν την παροιμία τώρα. Είναι το κύμα της ανανέωσης που είπε και ο Μάριος. Να το χαίρονται».

Ο τρίτος πληθυντικός μάλλον έλεγε κάτι. Όσοι ωστόσο, δεν κατάλαβαν, ήλθε το «καθρεφτάκι που λέγαμε και μικροί. Θυμάσαι που κάποιος σε έβριζε και του έλεγες καθρεφτάκι -και καλά ότι γυρνάει πίσω σου; Αυτό θα της πω». Για την ήττα. Της ομάδας.

H αθώα Χριστίνα δήλωνε «δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιος χαίρεται με την ήττα μας», ενώ ακριβώς δίπλα της ο Γιάννης Κ. δεν προσπαθούσε καν να κρύψει αυτήν τη χαρά.

Ο ίδιος άνθρωπος τον πρώτο καιρό έλεγε εν πολλοίς πως όλοι τον ζηλεύουν, τον φθονούν γιατί είναι πολύ δυνατός παίκτης και καταλόγιζε φάουλ σε όλους τους άλλους που αργότερα έκανε ο ίδιος, ως αρχηγός.

Αρνείτο πεισματικά να παραιτηθεί από αρχηγός και να απολέσει την ασυλία έως τους 12 του διαγωνισμού. Δεν έδωσε δεκάρα για ό,τι του έλεγαν οι συμπαίκτες του ή οι κριτές ως προς τις υποχρεώσεις ενός αρχηγού -με πρώτη να αναλαμβάνει ευθύνες.

Εκείνος συνέχισε να τις αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι (τις δικές του ή άλλων αφού δεν ήθελε να κουβαλήσει κανέναν έως τους 12, ενώ ως αρχηγός απολάμβανε ασυλία και άρα δεν μπορούσε να ψηφιστεί για αποχώρηση), ώσπου τον καθαίρεσαν οι συμπαίκτες του.

Η ανάγνωση του ως προς την καθαίρεση ήταν το «μου είπαν να κάνω ένα βήμα πίσω. Έκανα δύο». Θυμίζουμε ότι δεν παραιτήθηκε, αλλά καθαιρέθηκε.

Η Χριστίνα επέστρεψε στην αρχηγεία και από εκείνη την ημέρα ο Γιάννης Κ. ήταν σαν να ζει για να χάνει η ομάδα του, ώστε να φανεί πως δεν ήταν αυτός ο κακός της παρέας (χαρακτηριστικό το «με πρόδωσαν σαν τον Ιησού», ενώ τον είχαν προειδοποιήσει 2 φορές ότι θα ήταν χρήσιμο να ενδιαφερθεί λίγο περισσότερο).

Οι πράξεις του ξεκαθαρίζουν πως δεν τον ενδιαφέρει η ομάδα. Ή να πάρει πάνω του κάποια ευθύνη («Όσο ήμουν αρχηγός, χάναμε όχι γιατί έκανα εγώ κάτι λάθος, αλλά επειδή οι συμπαίκτες μου δεν μαγείρευαν καλά»).

Όπως δεν τον νοιάζουν ιδιαίτερα οι φίλοι του -πέραν του πλαισίου της στήριξης του στις ψηφοφορίες.

Χαρακτηριστικά, την τελευταία ομαδική δοκιμασία μαγείρεψε με τον Σοφοκλή, έναν εκ των δύο που τον στηρίζουν το πιάτο που ήταν μεν, πεντανόστιμο, αλλά εκτός θέματος. Η ατάκα του ήταν «δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Ήταν από τις λίγες φορές που ο Σοφοκλής βγήκε μπροστά με ιδέα», άρα ακόμα και αν κατάλαβε πως δεν ήταν η σωστή, τον άφησε να πάρει την πλήρη ευθύνη και να χαντακωθεί.

Όσο για τον ίδιο «ήμουν βοηθητικός, άρα δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστώ».

Για κάποιο διεστραμμένο λόγο πιστεύει πως οι τηλεθεατές δεν βλέπουν την πλήρη εικόνα και άρα μπορεί να τους πείσει με ατάκες «αγαπάω πολύ την μπορντό μπριγάδα και δεν θέλω να χάνει» που συνοδεύτηκε -παραδοσιακά- με δάκρυα στα μάτια.

Όπως αναμενόταν, δεν απογοήτευσε η ψηφοφορία

Έφτασε η ώρα για να υποδείξουν οι μπορντό τον τρίτο υποψήφιο της εβδομάδας, που όπως είπε πολύ ορθά ο Ηλίας (παίκτης των γκρι) «εμείς μαγειρεύουμε για να νικήσει η ομάδα κι εκείνοι για να μην πάρει ο καθένας τους ευθύνη πέραν αυτής για τον εαυτό του». Oι υποψήφιοι τελικά, ήταν δυο: ο Μάριος και ο Γιάννης Γ.

Ο Γιάννη Κ. είχε ‘ανακοινώσει’ ότι αυτήν τη φορά δεν θα τη γλιτώσει ο Μάριος (ένας εξ όσων έχει στην ‘μπούκα’ και ένεκα της φιλίας του με την συμπατριώτισσα του, Χριστίνα), αφού «θα τον ψηφίσουμε εγώ, ο Δάσκαλος (Γιάννης Γ.), ο Σοφοκλής και ο Κυψίδης (Νίκος)».

Ειρήσθω εν παρόδω, ο Μάριος ήταν εκτός θέματος (δεν συνδύασε την Ισπανία με την Ελλάδα), εν τούτοις οι κριτές του είπαν πως ήταν πολύ νόστιμο το πιάτο του. Kάτι που δεν ίσχυσε για το πιάτο Ελλάδα-Ιταλία των Νίκου και Γιάννη Γ.

Όταν ο Νίκος ψήφισε τον Γιάννη Κ. («γιατί δεν μπορώ να ψηφίσω τον Δάσκαλο γιατί εγώ του έλεγα τι να κάνει -η συνταγή ήταν δική μου και δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες») ο λαβών έπαθε ταραχή. Σε cue σχολίασε «δηλώνει μπερδεμένος, δεν ήξερε τι να ψηφίσει και ψήφισε εμένα. Νωρίτερα είχε πει στον Δάσκαλο πως θα ψηφίσει τον Μάριο, γιατί είχε το χειρότερο πιάτο. Κι έρχεται και ψηφίζει εμένα».

Αυτή ήταν μόνο η αρχή.

«Είδες τη έφερε μια καθαίρεση; Αλαλούμ!».

Ο Νίκος αποκάλυψε ότι «ο Μάριος στο τέλος της δοκιμασίας φώναζε βοήθεια, βοήθεια, αλλά δεν τον βοήθησε κανείς, ενώ οι Σοφοκλής και Γιάννης Κ. είχαν τελειώσει». Πράγμα που ακούστηκε για πρώτη φορά, υπογράμμισε ο Κοντιζάς (ρώτησε αν υπήρξαν πόστα που χρειάζονταν βοήθεια, η οποία δεν δόθηκε) και επιβεβαίωσε ο Μάριος.

Πάντα σε cue (και όχι μπροστά στον άνθρωπο για τον οποίον μιλά), ο Γιάννης Κ. είπε «τη δέχομαι τη ψήφο μου, αλλά είμαι ο πιο άκυρος να ψηφιστώ σήμερα, ως βοηθητικός. Είναι όμως, χέστης. Δεν μπορεί να ψηφίσει τον Μάριο γιατί τα ‘χουν κάνει πλακάκια».

Ολοκλήρωσε για πολλοστή φορά με το «εγώ προσωπικά από αυτούς δεν θέλω ούτε καλημέρα. Έρχεται τώρα, ο Νίκος και μου το παίζει και καλός; Και μου δίνει και το χέρι; Τέλος. Θέλατε αυτό που θέλατε; Είδες τη έφερε μια καθαίρεση; Αλαλούμ!».

Ο καθένας με τον καημό του και ο Γιάννης Κ. πάντα μόνο τον δικό του.

Όταν ο Γιάννης Γ. (που όπως αναμενόταν ψήφισε τον Μάριο που τελικά έγινε ο τρίτος υποψήφιος) ευχήθηκε να μη φύγει παίκτης από την μπορντό μπριγάδα στη δοκιμασία αποχώρησης, ο Άνχελ (υποψήφιος από τους γκρι) σχολίασε χαριτολογώντας «αυτό σημαίνει πως θα φύγω εγώ. Άρα θα σας ‘πιω’ το αίμα».

Ο Γιάννη Κ. προφανώς και είχε κάτι να πει. Ήταν το «χαλάρωσε τίγρη», με τον Άνχελ να ενημερώνει «έτσι έχω μάθει, δεν μπορώ». Στο cue εξήγησε «είναι τεχνική που κάνουμε στη πυγμαχία, να λες διάφορα στον άλλον ώστε να τον νευριάσεις και να μην πετύχει το σκοπό του. Δεν είναι κάτι προσωπικό».

Τελευταίος ψήφισε ο πρωταγωνιστής και αυτής της ημέρας για όλους τους λάθος λόγους. Επικαλέστηκε ό,τι άκουσε για τη μη σύζευξη Ισπανίας και Ελλάδας, με τον Μάριο να λέει σε cue «με όλα αυτά που ακούω από όσους με ψηφίζουν, σκέφτομαι τι μ%(& μου λένε τώρα».

Όταν ο Γιάννης Κ. του είπε να χαλαρώσει, ο Κύπριος απάντησε «βλέπω μια νέα στρατηγική και θυμώνω. Είχαμε πει σαν ομάδα να ψηφίζουμε σωστά, τίμια και μαγειρικά» και αυτομάτως εξανέστησαν όσοι είχαν πάρει ψήφους.

Ακολούθησε το εξής:

Γιάννης Κ.: Δεν καταλαβαίνω τη ψήφο μου. Μια φορά είπα να μη βγω μπροστά. Από τις 10 ομαδικές έχω βγει στις 9. Άλλοι δεν έχουν βγει μισή.

Αλέξανδρος: Για εμένα λες.

Γιάννης Κ.: Μισώ λεπτό, μιλάω με τον Νίκο. Κατ’ αρχάς τσαντίζεσαι και φαίνεται ότι λέω την αλήθεια (σ.σ. ο ίδιος επίσης ήταν εκνευρισμένος). Μπορώ να έχω τη γνώμη μου; Αισθάνομαι άσχημα που ψηφίζω εσένα (Μάριε) που έχεις βγει τόσες φορές μπροστά. Σου κάνει αυτό;
(Γυρίζει προς τον Νίκο) Δεν καταλαβαίνω γιατί με ψήφισες. Έβαλα λουλούδια στο πιάτο του Μάριου. Βοήθησα. Μου δώσατε ντομάτα και την ψιλοέκοψα εγώ.

Ο Μάριος πήγε να απαντήσει, με τον Γιάννη Κ. να λέει «δεν θέλω να ακούσω τίποτα, ειδικά από εσένα».

Κάπου εκεί ο Αλέξανδρος είπε ό,τι πιο σωστό ειπώθηκε: «Ξεκατινιαζόμαστε για λουλουδάκια και μια ντομάτα, ενώ ο Κούρτογλου είπε ξεκάθαρα στην ομαδική ‘δεν κόβω τις ντομάτες. Να τις κόψει αυτός που είναι στο πιάτο της Ιταλίας (Νίκος, Γιάννης Γ.), για να μην πάρει την ευθύνη».

Εξυπακούεται πως ξέσπασε εκ νέου ο Γιάννης Κ. σε cue για την «ασέβεια» του Αλέξανδρου να μη συμφωνήσει μαζί του και να σέβεται ο ένας τη γνώμη του άλλου.

Στο «τσουτσέκι» της περασμένης εβδομάδας πρόσθεσε «πετάγεται ο Αλέξανδρος και συνεχίζει να λέει τα δικά του, γιατί ζορίζεται. Έχει φτάσει στους 13, κρυμμένος πίσω από τα φουστάνια της Χριστίνας και τα παντελόνια του Μάριου».

Η έκρηξη του Νίκου

Κατά την έξοδο, ο Νίκος έλεγε στον Αλέξανδρο να ηρεμήσει, σχολιάζοντας «αν κάποιος δεν καταλαβαίνει τι λες, ας πάρει λεξικό», ενώ ακούστηκε η φωνή του Γιάννη Κ. να λέει «χαλάρωσε τίγρη». Ακούστηκε ένας βρόντος (η Χριστίνα αποκάλυψε πως ο Νίκος κλώτσε ένα χαρτόνι), ένα νέο «χαλάρωσε τίγρη», ο Νίκος να λέει «σκάσε ρε &%$, μη σε *&^» και ένα επιπλέον «χαλάρωσε τίγρη» από τον μάστερ της προσχολικής συμπεριφοράς.

Κατά την έξοδο, ακούσαμε το «όχι εδώ» του Αλέξανδρου, το «μη ασχοληθείς άλλο και μη χάσεις το δίκιο σου» της Χριστίνας στον Νίκο και η συγγνώμη του τελευταίου που «ξέφυγε».

«Απλώς αισθάνθηκα εκείνη την ώρα ότι με μειώνουν πάρα πολύ και με ειρωνεύονται και αυτό είναι το μόνο που με εκνευρίζει. Για αυτό αντέδρασα έτσι».

Το «κλείσιμο» που είχε να κάνει ο Γιάννης Κ. ήταν «τους νοιάζει η εικόνα τους, bro. Εμένα όχι. Θα τσακαλωθεί άλλη μία. Έχει τσαλακωθεί πολλάκις. Και του σαλονιού και του λιμανιού. Αν πας να με φας, θα σε φάω. Αν με αγαπήσεις, θα σε αγαπήσω. Διάλεξε το δρόμο κι εγώ θα ακολουθήσω. Βy Τζόνις Κούρτογλου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα