Μουσικό Κουτί: “Εδώ είναι του Ρασούλη” – Χαμός στο Twitter με το αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό

Μουσικό Κουτί: “Εδώ είναι του Ρασούλη” – Χαμός στο Twitter με το αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό
Μουσικό Κουτί YouTube

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη άνοιξαν το "Μουσικό Κουτί" της Τετάρτης με ένα αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη που καθήλωσε και συγκίνησε το τηλεοπτικό κοινό. Τα σχόλια για τον αείμνηστο Νίκο Παπάζογλου.

Το “Μουσικό Κουτί” επέστρεψε για ακόμη ένα βράδυ Τετάρτης και στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη μάς ταξίδεψαν στον μυστηριώδη κόσμο του σπουδαίου δημιουργού Μανώλη Ρασούλη, ο οποίος κατάφερε να αλλάξει την ελληνική μουσική με τους στίχους του, που ακόμη και σήμερα παραμένουν επίκαροι.

Η Γλυκερία, ο Πέτρος Βαγιόπουλος αλλά και η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία Ρασούλη ένωσαν τις δυνάμεις τους και τίμησαν τον χαρισματικό στιχουργό, ερμηνεύοντας μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες με την υπογραφή του που θριάμβευσαν στον χρόνο.

Αχ, Ελλάδα σ’ αγαπώ“, “Νιώσε με“, “Εδώ στη ρωγμή του χρόνου“, “Όλα σε φέρνουν στο μυαλό“, “Πότε Βούδας – Πότε Κούδας” και “Τίποτα δεν πάει χαμένο“, ήταν μόνο μερικά από τα τραγούδια που ακούστηκαν στο επεισόδιο της μουσικής εκπομπής της ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης (26/10) και οι χρήστες του Twitter δεν έχασαν στιγμή από το συγκινητικό αυτό αφιέρωμα, φέρνοντας το “Μουσικό Κουτί” στις πρώτες θέσεις των trends της πλατφόρμας.

Η Γλυκερία θυμήθηκε την πρώτη φορά που άκουσε στίχο του Μανώλη Ρασούλη αλλά και τις συνεργασίες της τόσο μαζί του όσο και με τον Νίκο Παπάζογλου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως “πιστεύω ότι έδωσε μία καινούργια πνοή στο λαϊκό τραγούδι, το αναβάθμισε και το έφερε στην εποχή του χωρίς να το προδώσει”.

Μία από τις στιγμές που ξεχώρισαν στη χθεσινή εκπομπή ήταν και η στιγμή που η κόρη του δημιουργού, Ναταλία Ρασούλη ερμήνευσε το τραγούδι “Τίποτα δεν πάει χαμένο” που τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση η Χάρις Αλεξίου, εξηγώντας το γιατί το συγκεκριμένο τραγούδι τη συγκινεί βαθιά.

“Αυτό το τραγούδι με συνδέει βαθύτατα με τον πατέρα μου και με συγκινεί διότι το έγραψε με αφορφμή μία συγκίνηση του δικού του πατέρα. Ο παππούς μου ήταν Αριστερός και όταν είδε στην τηλεόραση να σκοτώνονται στην πλατεία της Μόσχας είπε ‘οι αγώνες μας πήγαν χαμένοι’ και τότε ο πατέρας μου έγραψε: ‘τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη σου ζωή'”, ανέφερε μεταξύ άλλων η Ναταλία Ρασούλη.

Η τρομερή ιστορία του “Πότε Βούδας – Πότε Κούδας”

Ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος, που είχε γράψει τη μουσική του τραγουδιού, μιλώντας στο “Μουσικό Κουτί”, αποκάλυψε την ιστορία πίσω από τις νότες αλλά και τους στίχους: “Έλειπε ο Μανώλης τότε. Εγώ είχα γράψει τη μουσική γιατί είχα αγοράσει ένα μικρό μπουζουκάκι. Έκανα το κουπλέ. Κι αφού βγάζω τη μουσική, έψαχνα τον Ρασούλη, αλλά εκείνος… πουθενά. Οπότε, παίρνω περιοδικό το ‘Αυγό’ που έγραφε ‘Πότε Βούδας, πότε Κούδας, έχω καταλάβει ήδη, πότε Ιησούς κι Ιούδας, της ζωής μου το παιχνίδι’. Και λέω, εδώ είναι ο Μανώλης. Ρωτάνε πολλοί τι δουλειά έχει ο Βούδας με τον Κούδα. Δεν είναι η ομοιοκαταληξία. Ο Μανώλης ήταν ποδοσφαιριστής. Ήθελε να γίνει Κούδας. Μετά έψαξα σε όλο το περιοδικό να βρω τίποτα δίστιχα να ταιριάζουν με το πρώτο. Είπε για τη συνέντευξη ενός καλλιτέχνη ότι έλεγε ‘όλο ίδια και τα ίδια του μυαλού σου ροκανίδια’. Το παίρνω κι αυτό. Μοντάζ κανονικό δηλαδή! Μετά είχε μια φωτογραφία του Υπουργού Γιάννη Καψή και λέει ‘άλλο ανοιχτομάτης, άλλο αυγουλομάτης’. Μετά, όμως, ήθελα κι ένα τρίτο. Έλεγε, λοιπόν, ότι εκεί που έμενε, πήγαιναν οι γειτόνισσες και κουτσομπόλευαν. Τους ζητούσε να φύγουν. Μία φορά, λοιπόν, βγήκε με το εσώρουχο ή χωρίς αυτό και τότε φύγανε, δεν ξαναπατήσανε. Τότε, είπε ‘βρε δεν είναι εδώ το Σούλι, εδώ είναι του Ρασούλη’. Τα ενώνω όλα αυτά κι έρχεται ο Μανώλης από το Λονδίνο. Το ακούει και μου λέει αυτό είναι σουξέ”.

Μουσικό Κουτί: Τα σχόλια του Twitter στο αφιέρωμα για τον Μανώλη Ρασούλη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα