Μουσικό Κουτί: Ο Δημήτρης Μπάσης ερμήνευσε το “Άνθρωποι μονάχοι” και έκανε το Twitter να ανατριχιάσει

Μουσικό Κουτί: Ο Δημήτρης Μπάσης ερμήνευσε το “Άνθρωποι μονάχοι” και έκανε το Twitter να ανατριχιάσει
Μελίνα Ασλανίδου Δημήτρης Μπάσης στο Μουσικό Κουτί Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ

Ένα νέο κύμα δροσιάς και έρωτα έφερε το "Μουσικό Κουτί" της Τετάρτης (14/12), το οποίο ήταν αφιερωμένο στον μεγάλο συνθέτη Γιάννη Σπανό. "Μουσική ιδιοφυΐα", έγραψαν στο Twitter.

Το “Μουσικό Κουτί” του σπουδαίου συνθέτη Γιάννη Σπανού άνοιξαν το βράδυ της Τετάρτης (14/12) ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη και υποδέχθηκαν το τηλεοπτικό κοινό σε μία ξεχωριστή μουσική βραδιά που είχε αρκετή δροσιά και έρωτα.

Ο Δημήτρης Μπάσης, η Μελίνα Ασλανίδου και η ανιψιά του, Σοφία Μαγκαφά βρέθηκαν στην μουσική παρέα της ΕΡΤ και μοιράστηκαν τα δικά τους συναισθήματα και αναμνήσεις από τα τραγούδια του Γιάννη Σπανού, τα έχουν μπορεί να έχουν γραφτεί αρκετές δεκαετίες πριν, όμως ο χρόνος δεν κατάφερε να τα ξεθωριάσει. “Οδός Αριστοτέλους”, “Η μαρκίζα”, “Πες πως μ’ αντάμωσες”, “Μια αγάπη για το καλοκαίρι”, “Πού να ‘βρω ένα ζεϊμπέκικο”, μερικά μόνο από αυτά.

Μουσικό Κουτί Μανώλης Μανούσης/ΜΑΕΜ

Ο Δημήτρης Μπάσης συνεργάστηκε με τον Γιάννη Σπανό το 1996 και από τότε είχαν μια ιδιαίτερη σχέση που βασιζόταν στην αλληλοεκτίμηση και τον σεβασμό. “Χαίρομαι που τον γνώρισα και έχω να λέω στους νεότερους γι’ αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο. Μου έδωσε την ευκαιρία να επανεκτελέσω ένα τραγούδι του, το “Σπασμένο καράβι”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής, ο οποίος μεταξύ άλλων ερμήνευσε ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια που έγραψε ο Γιάννης Καλαμίτσης και ερμήνευσε ανεπανάληπτα η Βίκυ Μουσχουλιού, το “Άνθρωποι Μονάχοι”.

Η Μελίνα Ασλανίδου συναντήθηκε μαζί του το 2010 όταν ο ίδιος ο συνθέτης την επέλεξε να τραγουδήσει σε μια μεγάλη συναυλία που έγινε προς τιμήν στο Καλλιμάρμαρο με φιλανθρωπικό σκοπό. “Παρόλο που δεν συναντιόμασταν συχνά ένιωθα ότι ήταν ένας άνθρωπος δικός μου. Αισθάνομαι ότι είναι εδώ γιατί τα τραγούδια του είναι εδώ”, είπε μεταξύ άλλων και ερμήνευσε την “Οδό Αριστοτέλους” που ερμήνευσε πρώτη η Χάρις Αλεξίου.

“Οδός Αριστοτέλους” από τη Μελίνα Ασλανίδου

Ήταν βαθιά ευγενικός, ένα αθώο παιδί είχε μέσα του μια παιδικότητα, ήταν αληθινός και δεν του άρεσε η σοβαροφάνεια… ποτέ δεν τον άκουσα να πει κακιά κουβέντα για άλλον συνάδελφο. Μέσα μου είχε μία γενναιοδωρία. Δεν τραγουδούσε ποτέ, του άρεσε μόνο να παίζει πιάνο… Πίστευε ότι τα τραγούδια του έχουν δύναμη και τον ένοιαζε να αισθάνεται ότι ο κόσμος τον αγαπάει, αυτό του αρκούσε“, δήλωσε η ανιψιά του.

Μουσικό Κουτί: Αποθεωτικά σχόλια στο Twitter

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα