My Style Rocks: Νικήτρια η Νικολίνα Νικολούζου – Η πρώτη τρανς παίκτρια

Διαβάζεται σε 7'
Νικολίνα Νικολούζου
Νικολίνα Νικολούζου ΣΚΑΙ

Η Νικολίνα Νικολούζου στέφθηκε “Βασίλισσα του στυλ” στον Τελικό της έβδομης σεζόν του “My Style Rocks”. Τι κέρδισε. Το coming out ως τρανς γυναίκα.

Η Νικολίνα Νικολούζου αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια του φετινού “My Style Rocks”, στον Τελικό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (14/06) στον ΣΚΑΙ.

Η 20χρονη, η πρώτη τρανς παίκτρια του ριάλιτι μόδας, κέρδισε τον τίτλο της “Βασίλισσας του στυλ” και το χρηματικό έπαθλο αξίας 30.000 ευρώ.

Τελικός “My Style Rocks”Οι πέντε φιναλίστ του Τελικού ήταν οι: Δήμητρα Ζαφειρακοπούλου, Ζέτα Θεοδωροπούλου, Νικολίνα Νικολούζου, Βασιλική «Μπι» Τρανούλη και Casablanca.

Ο Στέλιος Κουδουνάρης, η Έβελυν Καζαντζόγλου και ο Λάκης Γαβαλάς ως μέλη της κριτικής επιτροπής, είδαν προσεκτικά τα looks των φιναλίστ, ενώ στη συνέχεια αποφάσισαν τις τρεις διαγωνιζόμενες που θα προχωρούσαν στην επόμενη φάση, η οποία ήταν η ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

Τελικός "My Style Rocks"
Τελικός "My Style Rocks" ΣΚΑΙ

Οι δύο παίκτριες που είχαν μείνει εκτός από τη διεκδίκηση του τίτλου και του επάθλου, ήταν η Δήμητρα Ζαφειρακοπούλου και η Casablanca.

Οι τρεις διαγωνιζόμενες που συνέχισαν ήταν η Νικολίνα Νικολούζου, η Βασιλική «Μπι» Τρανούλη και η Ζέτα Θεοδωροπούλου, με την Νικολίνα Νικολούζου να αναδεικνύεται νικήτρια.

Το coming out ως τρανς γυναίκα

Η Νικολίνα Νικολούζου είχε συγκινήσει το κοινό, όταν είχε κάνει δημοσίως coming out ως τρανς γυναίκα. Όπως είχε εξομολογηθεί τότε:

“Θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σας. Αγαπητοί τηλεθεατές θέλω να σας πω μια ιστορία που ξεκινάει από όταν ήμουν 11 ετών.

Δεν ήμουν πάντα το άτομο που βλέπετε μπροστά σας. Είμαι ένα κορίτσι που γεννήθηκε στο λάθος σώμα. Αυτό, δηλαδή, σημαίνει ότι είμαι μια διεμφυλική γυναίκα. Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε όταν ήμουν μόλις 11 ετών. Όταν μοιράστηκα αυτά τα συναισθήματα με τους γονείς μου και με τη στήριξή τους και με τη βοήθεια ειδικών, κατανόησα τον εαυτό μου και στα 12 μου ξεκίνησα ορμονοθεραπεία και τότε ξεκίνησε η διαδικασία της φυλομετάβασής μου.

Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς τον αγώνα και την στήριξη των γονιών μου και της οικογένειάς μου και γι’ αυτό τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να είμαι ο άνθρωπος που είμαι σήμερα και θέλω να τους πω ένα δημόσιο ευχαριστώ.

Ο λόγος που το μοιράζομαι είναι επειδή έχω παλέψει πάρα πολλά χρόνια για να νιώσω 100% του εαυτού μου και αυτό δεν το άφησα ποτέ να με σταματήσει να διεκδικώ τα όνειρά μου. Έχω την ελπίδα ότι η ιστορία μου θα εμπνεύσει και άλλα άτομα τα οποία παλεύουν για την ταυτότητά τους, να διεκδικούν για τα όνειρά τους, να παλεύουν για τη θέση τους σε αυτόν τον κόσμο, να είναι fighters και να κυνηγούν τους στόχους τους. [..] Κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει και κανένας δεν μπορεί να με σταματήσει από το να κάνω τη ζωή που μου αξίζει πραγματικότητα, είπε απευθυνόμενη στο τηλεοπτικό κοινό.

“Νιώθω ότι στη ζωή μου έχω κερδίσει το λαχείο με την οικογένεια που έχω, και επειδή έχω σταθεί πάρα πολύ προνομιούχα με την αγάπη που έχω δεχτεί και τη στήριξη που δέχομαι μέχρι και σήμερα, ένιωθα ότι το οφείλω σε κορίτσια σαν εμένα να δείξω αυτό το κομμάτι του εαυτού μου, γιατί δεν είναι κάτι που ντρέπομαι, ούτε έρχομαι εδώ για να αποδείξω κάτι για τη θηλυκότητά μου. Όχι, έρχομαι εδώ για να δείτε τις ικανότητές μου ως άνθρωπος”, σημείωσε.

Νικολίνα Νικολούζου: “Ήμουν η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα”

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή “Fay’s Time”, αναφερόμενη στο πώς εξομολογήθηκε στην οικογένειά της ότι αισθάνεται κορίτσι, η Νικολίνα περιέγραψε: “Όταν ήμουν 11 χρονών, επειδή αυτά τα συναισθήματα τα ένιωθα πολλά χρόνια, μάζεψα όλη μου την οικογένεια και τους είπα ότι θέλω να τους μιλήσω. Ξεκίνησα να τους εξηγώ τα συναισθήματά μου, το πώς αισθανόμουν τόσο καιρό και ότι είμαι σίγουρη πως μέσα μου νιώθω κορίτσι“.

Ενώ για την αντίδρασή τους, είπε: “Η αδερφή μου είχε την πιο αστεία αντίδραση. Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου άνοιξαν τα χέρια τους και με πήραν μια μεγάλη αγκαλιά. Μου είπαν “όπως και να νιώθεις, εμείς είμαστε εδώ και σ’ αγαπάμε””.

Για την μετέπειτα διαδικασία, η Νικολίνα σημείωσε: Ήταν δύσκολο να βρούμε ειδικούς να με βοηθήσουν, νομίζω ήμουν η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα, το οποίο με έκανε λίγο να νιώθω σαν πειραματόζωο. Επειδή ξεκίνησα τη φυλομετάβαση στην εφηβεία, ήταν όλο κάτι καινούργιο. Μαζί με την φυλομετάβαση, γινόμουν και άνθρωπος, ανακάλυπτα και τον εαυτό μου, οπότε ήταν όλο ένα πολύ πλούσιο ταξίδι”.

Όσο για τις αντιδράσεις στο κοινωνικό περιβάλλον είπε: “Το κοινωνικό περιβάλλον, θα μιλήσω για την οικογένειά μου πέρα από τους γονείς μου, είχαν παρόμοια αντίδραση με εκείνη των γονιών μου. Πιο πολύ δέχθηκα πόλεμο από καθηγητές μου στο γυμνάσιο, παρά από τους συμμαθητές μου. Ήταν λίγο προσβλητικοί και λίγο αρνητές της κατάστασης. Μου έλεγαν “κοίτα δεν έχει σημασία, εσύ θα έρχεσαι όπως θέλουμε εμείς”. Φυσικά και χρειάστηκε να επέμβουν οι γονείς μου σε ορισμένες περιπτώσεις. Χρειάστηκε να μιλήσουν στους καθηγητές και να τους επιβάλουν να με σεβαστούν. Υπάρχουν ευρωπαϊκοί νόμοι, οι οποίοι προστατεύουν κορίτσια σαν εμένα”.

Στο νομικό σκέλος, δήλωσε ότι έχει κατοχυρώσει το όνομά της, και ανέφερε: “Όταν είχε ψηφιστεί ο νόμος για να αλλάζουν τα διεμφυλικά άτομα το όνομά τους κάτω από 18 ετών, εγώ ήμουν το πρώτο άτομο στην Ελλάδα κάτω από τα 18 που άλλαξε το όνομά του“.

“Ο αγώνας που έχω ρίξει δικαιώνεται. Όσες δυσκολίες κι αν πέρασα, με τη στήριξη των γονιών μου πήγαινα μπροστά” σημείωσε, επίσης, η Νικολίνα Νικολούζου.

Και κατέληξε: “Πέρασα μια φάση που είχα φυλάξει τις παιδικές μου φωτογραφίες. Τις βλέπω για να θυμάμαι πόσο μπροστά έχω πάει. Πολλές φορές στην ψυχοθεραπεία πήγαινα πίσω και έδινα μια αγκαλιά στον μικρό μου εαυτό. Στα παιδιά σαν εμένα αυτό που θέλω να πω είναι ότι μόνο εμείς ξέρουμε την αλήθεια μας πραγματικά και είμαστε υπεύθυνοι να κάνουμε τους γύρω μας να το αναγνωρίζουν“.

Πώς έγινε ο Τελικός του “My Style Rocks”

Ο τελικός ήταν χωρισμένος σε τρεις ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα οι πέντε διαγωνιζόμενες επέλεξαν ένα παλαιότερο task, το οποίο επανέφεραν με νέο look εντάσσοντάς το σε ένα νέο concept.

Στη δεύτερη ενότητα, στην ίδια λογική, οι fashionistas επέλεξαν ένα Gala, για το οποίο κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα νέο look παρουσιάζοντάς το σε ένα νέο concept.

Σ’ αυτό το δεύτερο μέρος, πάντως, η Νικολίνα πήρε φουλ του 5 από την κριτική επιτροπή για το outfit της, με την ίδια να δακρύζει από συγκίνηση.

Στην τρίτη ενότητα, οι τρεις φιναλίστ εμφανίστηκαν με ένα look το οποίο θεωρούσαν πως τις εκφράζει περισσότερο, ενώ απευθύνθηκαν στο τηλεοπτικό κοινό, καθώς αμέσως μετά άνοιξαν οι τηλεφωνικές γραμμές για την live ψηφοφορία.

Έρχεται νέος κύκλος “My Style Rocks”

Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά τη διάρκεια του Τελικού, προβλήθηκε teaser με casting call – δήλωση συμμετοχής για την επόμενη σεζόν του “My Style Rocks”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα