Ο Doctor Who γράφει ιστορία με το πρώτο φιλί μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου

Διαβάζεται σε 1'
Ο Doctor Who γράφει ιστορία με το πρώτο φιλί μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου

Το πρώτο φιλί μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου στη σειρά Doctor Who μεταξύ των ηθοποιών Ncuti Gatwa και Jonathan Groff.

Το νέο επεισόδιο «Rogue» του Doctor Who που προβλήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο προκάλεσε πολλές συζητήσεις γιατί το είχε το πρώτο φιλί μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Ο Ncuti Gatwa είναι ο πρώτος queer ηθοποιός που υποδύεται τον εμβληματικό χαρακτήρα Doctor  και, με τον queer τηλεοπτικό συγγραφέα Russell T Davies να έχει επιστρέψει επικεφαλής της σειράς (ακόμη και στα μέσα της δεκαετίας του 2000, άνοιξε νέους δρόμους παρουσιάζοντας τον ανοιχτά αμφιφυλόφιλο Captain Jack Harkness), οι θεατές περίμεναν αυτή τη στιγμή.

Στο νέο επεισόδιο, ο Doctor ερωτεύεται έναν άνδρα, τον αινιγματικό Rogue, τον οποίον υποδύεται ο ομοφυλόφιλος ηθοποιός Jonathan Groff. Οι δυο τους φλερτάρουν πολύ κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους και σύντομα επιβεβαιώνεται ότι ο Rogue είχε στο παρελθόν έναν άντρα ερωτικό σύντροφο.

Και ενώ ο Captain Jack φίλησε για λίγο τον Doctor στα χείλη το 2005, αυτό είναι το πρώτο ομόφυλο φιλί στα χείλη της σειράς και ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά την συμπερίληψη και την ορατότητα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Davies αναδεικνύει τους δεσμούς του Doctor με την LGBTQ+ κοινότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα