Ο Μάρκος Σεφερλής και οι “Super” γκέι καρικατούρες του
Η "Super Mammy" έρχεται στον ΑΝΤ1 και φαίνεται πως θα μας απασχολήσει για τους πιο λάθος λόγους.
- 31 Μαρτίου 2022 19:24
Πρεμιέρα κάνει την ερχόμενη Κυριακή η νέα κωμική (;) σειρά του Μάρκου Σεφερλή, με τίτλο “Super Mammy”, μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.
Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ο ίδιος μεταμορφώνεται σε “Χαρίκλεια”, θέλοντας να μιλήσει για την κλασική Ελληνίδα μάνα και αναπόφευκτα έχουμε μεγάλη απορία για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό στο μυαλό του κ. Σεφερλή.
Εδώ και λίγα 24ωρα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν, μάλιστα, και τα πρώτα τρέιλερ, όπου σε ένα από αυτά, βλέπουμε ότι στη σειρά πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν και γκέι χαρακτήρες.
Στο εν λόγω τρέιλερ ακούμε τον εξής διάλογο:
-Τι λες, θα με εγκρίνει η μαμά σου η Χαρίκλεια;
-Τόσα χρόνια με έχει φάει: “Βρες ένα ταίρι και βρες ένα ταίρι”. Λοιπόν το βρήκα το περιβόητο ταίρι.
-Νομίζω θα λιποθυμήσω.
-Ηρέμησε Τέρι, ηρέμησε Τέρι…
Λίγα μόλις δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Μάρκος Σεφερλής, επιδίδεται ξανά στο αγαπημένο του σπορ, που δεν είναι άλλο από τον χλευασμό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Μέσα από την απεικόνιση ενός ομόφυλου ζευγαριού ως καρικατούρες, που μόνο φτερά και πούπουλα δεν τους έβαλε για να μας πείσει ότι πρόκειται για γκέι άνδρες, ο Μάρκος Σεφερλής παρουσιάζει για ακόμη μια φορά ένα φθηνό θέαμα, που σίγουρα ανήκει σε εποχές που θα θέλαμε να ξεχάσουμε.
Στο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης σειράς #not, βλέπουμε τους δύο άνδρες να κάθονται σε ένα μπαρ, περιμένοντας τη μητέρα του ενός από τους δυο, με στόχο να της ανακοινώσουν πως είναι ζευγάρι.
Οι δύο άνδρες (που εννοείται πως είναι κομμωτές) φορούν φανταχτερά ρούχα και κοσμήματα και μιλούν με θηλυπρεπή τρόπο.
Πρόβλημα σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε τα φανταχτερά ρούχα, ούτε τα κοσμήματα, ούτε και η θηλυπρέπεια. Πρόβλημα είναι να νομίζεις ότι ένα ομοφυλόφιλο άτομο μπορεί να είναι μόνο αυτό.
Η παραπάνω απεικόνιση στα έργα του Μάρκου Σεφερλή φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν μας, αφού για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, γκέι χαρακτήρας χωρίς σπάσιμο καρπού, υπονοούμενα για παθητικό σεξ και ντύσιμο αλά Άρτα και Γιάννενα δεν μπορεί να υφίσταται.
Βρισκόμαστε στο 2022 και ακόμη μιλάμε για τα αυτονόητα. Δεν θέλουμε αυτή την τηλεόραση, την τηλεόραση της καρικατούρας, των στερεοτύπων και των αναχρονιστικών, προσβλητικών και προβληματικών κλισέ.
Τα τελευταία χρόνια στην ελληνική TV βλέπουμε να γίνονται αρκετά βήματα προόδου, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως τέτοιες θλιβερές αναπαραστάσεις, μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε ό,τι με κόπο χτίζεται.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις