Παπασπηλιόπουλος: Τα ντοκουμέντα στις “Ψυχοκόρες” και το κρυφό του όνειρο

Διαβάζεται σε 3'
Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος THE 2NIGHT SHOW/ANT1

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος μίλησε για τα πραγματικά γεγονότα στα οποία βασίζεται η σειρά “Ψυχοκόρες” ενώ αποκάλυψε τι ήθελε να γίνει όταν ήταν μικρός.

Καλεσμένος στην εκπομπή “The 2night show” βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (20/11) ο γνωστός ηθοποιός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ο οποίος φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά του ΑΝΤ1+ “Οι Ψυχοκόρες”, αλλά και στη θεατρική παράσταση “Ο Μισάνθρωπος”.

Αναφερόμενος στη δραματική σειρά εποχής, ο αγαπημένος ηθοποιός είπε: Είναι μια προσεγμένη δουλειά. Έγινε με αγάπη και από την αρχή στήθηκε με όρους τέτοιους: να γίνει μια δουλειά έτσι όπως την ονειρεύονταν οι άνθρωποι που την φαντάστηκαν. Ευτύχησαν, πιστεύω, και στο καστ, εκτός εάν εμένα μου είναι όλοι συμπαθείς. Είναι μια δουλειά που αξίζει τον κόπο. Και ο χρόνος της Ελλάδας για τον οποίο μιλάει, έχει ενδιαφέρον”.

Για το γεγονός ότι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, είπε: “Έχει βασιστεί αρκετά σε πραγματικά γεγονότα. Δεν ισχυρίζομαι επ’ ουδενί ότι είναι αληθινές ιστορίες. Όμως, έχει ατόφια κομμάτια από ντοκουμέντα, που έχουν βρει οι σεναριογράφοι, που είναι πραγματικότητα. Πέρασαν τόσο δύσκολα και χειρότερα από όσα βλέπουμε”.

Όσο για το τι του άρεσε στο σενάριο της σειράς, δήλωσε: “Πάντα με ταράζει και με συγκινεί ταυτόχρονα το πόσο αντιφατικοί είναι οι άνθρωποι και πόσο η έννοια του καλού και του κακού είναι κατασκευές. Οι άνθρωποι είμαστε και τέρατα και υπέροχοι και γλυκείς και άσχημοι, την ίδια στιγμή, ανεξαρτήτως θέσης, τάξης ή των οικονομικών μας. Αυτό που έχει το σενάριο είναι ότι έχει όλες τις αντιφάσεις, έχει αλήθεια μέσα και δεν χαρίζεται. Είναι όλοι όλα”.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να πήγαινε στο εξωτερικό για καριέρα, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος είπε: “Δεν θα πήγαινα στο εξωτερικό για δουλειά, δεν έχω καμία τέτοια ψευδαίσθηση. Έτσι είναι για μένα. Εγώ δεν πίστευα ποτέ σε κάτι τέτοιο, ούτε με ενδιέφερε. Αν με έβαζες μαγικά – χωρίς να πρέπει να κάνω τίποτα – σε μία ταινία που με ενδιέφερε πολύ, θα ήμουν ευτυχισμένος. Αλλά χωρίς να χαλάσω ούτε μία ημέρα από τη ζωή μου για αυτό. Για μένα η γλώσσα είναι από τους κυριότερους λόγους που κάνω αυτή τη δουλειά. Δεν με ενδιαφέρει να παίζω στα αγγλικά”.

Τέλος, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος αποκάλυψε πως όνειρό του, σε μικρότερη ηλικία, ήταν να γίνει σεφ: “Ήταν το όνειρό μου. Όταν έχω χρόνο μαγειρεύω. Σίγουρα είχε να κάνει με την απόκρουση που ένιωθα για το σχολείο και οτιδήποτε σχετιζόταν με αυτά. Ήταν μονόδρομος να βρω κάτι εκτός. Ήταν ένα πλαίσιο όπου υπήρχε και η φαντασία και η χειροτεχνία και η απόσταση από τα πανεπιστήμια”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα