Survivor – Νίνο Νικολαΐδης: Μιλά για την κατάθλιψη και την υπερκόπωση πριν τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Διαβάζεται σε 3'
Νίνο Νικολαΐδης
Νίνο Νικολαΐδης glomex

Η εξομολόγηση του παίκτη του Survivor για τις δύσκολες στιγμές πριν τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και τα όνειρά του που “σβήστηκαν”.

Επέστρεψε για ακόμη ένα βράδυ μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, το Survivor και εκτός από τις δυνατές στιγμές που χάρισαν οι παίκτες στον στίβο μάχης, το επεισόδιο της Πέμπτης (26/09) ξεχώρισε για τις προσωπικές εξομολογήσεις που έκαναν “Τίγρεις” και “Αετοί” στην κάμερα του ριάλιτι.

Μεταξύ αυτών και ο 26χρονος Νίνο Νικολαΐδης, παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας και παίκτης των Κίτρινων, ο οποίος αναφέρθηκε στη σκοτεινή περίοδο της ζωής του, όπου μεταξύ άλλων πάλεψε με την κατάθλιψη. Ανέφερε μάλιστα πως παρότι είναι χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής, αυτό δεν του απέφερε καμία εξασφάλιση για το μέλλον του.

Κοιτώντας την κάμερα και φανερά φορτισμένος, ο Νίνο αφού δήλωσε πως μεγάλωσε έχοντας λάβει πολλή αγάπη από την οικογένειά του και μίλησε για τη σχέση σταθμό στη ζωή του, αναφέρθηκε στην περίοδο που ενώ βρισκόταν στην Εθνική ομάδα και είχε πετύχει όλους τους στόχους του έπαθε υπερκόπωση και πέρασε κατάθλιψη.

“Κάποια στιγμή και ενώ βρισκόμουν στην Εθνική ομάδα και είχα πετύχει όλους μου τους στόχους, έπαθα υπερκόπωση πριν τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, με άφησε το σώμα μου, μαζί πέρασα και κατάθλιψη και ήμουν για καιρό κλεισμένος στον εαυτό μου. Έχασα όλα μου τα όνειρα και ξεκίνησα από το μηδέν. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν του έχουν κάτσει τα πράγματα στη ζωή, ό,τι έχω κερδίσει το κέρδισα με πολλή δυσκολία και όχι απλόχερα. Λέω πάντα έναν στίχο: ‘η ζωή σου χρωστάει ντροπή, μου χρωστάει χαρά’, είπε αρχικά ο παίκτης συγκινημένος.

“Αισθάνομαι αρκετές φορές εδώ πέρα μόνος μου, από την άποψη ότι δεν σκέφτονται όλοι καλοπροαίρετα και πολλές φορές μου μπαίνουν τρικλοποδιές, γιατί νομίζω ότι θα σκεφτούν οι άλλοι όπως σκέφτομαι εγώ και πάω αγαθά να συμπεριφερθώ και να πορευτώ και εντέλει βλέπω άλλα πράγματα”, συνέχισε ο παίκτης του Survivor.

“Τα όνειρά μου τα έφτασα στον αθλητισμό μέχρι ένα πολύ υψηλό σημείο, στο 95% αλλά εντέλει αυτό δεν μου παρείχε τίποτα, γιατί, ενώ είμαι χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής, δεν κέρδισα σχεδόν τίποτα και αν ήμουν μεταλλιούχος ολυμπιονίκης, θα ήμουν διορισμένος στο δημόσιο, θα είχα πάρει λεφτά από το κράτος, θα είχα πάρει χίλια πράγματα, οπότε θα ήμουν εξασφαλισμένος. Γι’ αυτό λέω ότι έχασα αυτή την εξασφάλιση τόσο κοντά πριν, και γι’ αυτό άρχισα ξανά από το μηδέν με υπερκόπωση και κατάθλιψη. Όταν λέω με υπερκόπωση, εννοώ ότι δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ονειρεύομαι όπως ονειρευόμουν παλιά, δεν έχω αυτή την τρέλα μέσα μου που έκανα άπειρα όνειρα και ο νους μου ταξίδευε. Είμαι λίγο πιο ρεαλιστής και λίγο πιο απαισιόδοξος από ό,τι ήμουν, αν και πάλι είμαι αισιόδοξος σαν άνθρωπος. Οπότε θεωρώ ότι αυτή εδώ η εμπειρία ενδεχομένως να μου ανοίξει κάποιους δρόμους στο μυαλό μου και στην ψυχή μου, να ξαναταξιδέψω, να ξαναονειρευτώ, να ξαναελπίσω”, κατέληξε ο ίδιος.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα