The Masked Singer: Οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από τις εντυπωσιακές μάσκες των διαγωνιζόμενων

The Masked Singer: Οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από τις εντυπωσιακές μάσκες των διαγωνιζόμενων
Masked Singer - Making of Masked Singer/ΣΚΑΪ

Μιλήσαμε με την διακεκριμένη ενδυματολόγο και σκηνογράφο Ιωάννα Τσάμη, η οποία μάς αποκάλυψε όλα όσα δεν γνωρίζαμε για τις εντυπωσιακές μάσκες του show. Φωτογραφίες από το making of.

Το Masked Singer αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο φαντασμαγορικά τηλεοπτικά show των τελευταίων ετών και κάθε επεισόδιο που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ καταφέρνει να εντυπωσιάζει και να μας εξάπτει την περιέργεια.

Και μπορεί να αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό το ποιοι είναι οι καλλιτέχνες και οι celebrities που βρίσκονται κάτω από τις μάσκες του Τσολιά, του Κύκλωπα, της Μαργαρίτας ή του Μωρού, ωστόσο όταν η καλλιτεχνική διεύθυνση του show ανήκει στον Κωνσταντίνο Ρήγο και το δημιουργικό κομμάτι έχει την υπογραφή της Ιωάννας Τσάμη τότε η επιτυχία είναι μονόδρομος.

The Masked Singer ΣΚΑΪ


Εμείς μιλήσαμε με την ενδυματολόγο και σκηνογράφο, συνεργάτη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποίας μάς αποκάλυψε όσα δεν γνωρίζαμε για τις εντυπωσιακές μάσκες και στολές που παρελαύνουν κάθε φορά από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες και καλούν τους κριτές και… ντετέκτιβ του show, Νίκο Μουτσινά, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αθηνά Οικονομάκου και ο Θοδωρή Μαραντίνη να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται από κάτω.

Με το Masked Singer να αποτελεί την πρώτη ενασχόληση της Ιωάννας Τσάμη με την τηλεόραση, αν και η ίδια παραδέχθηκε πως στην αρχή ήταν “τρομαγμένη“, όμως με τη σωστή καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του show, Κωνσταντίνου Ρήγου και με τη βοήθεια των ανθρώπων της εταιρείας παραγωγής της Acun Medya, όλα κύλησαν με τον καλύτερο τρόπο.

Η Ιωάννα Τσάμη και ο Κωνσταντίνος Ρήγος στα γυρίσματα του The Masked Singer STUDIO FOTOGENIA

Άλλωστε είναι ευτυχές γεγονός που άνθρωποι που ανήκουν στις dream team ομάδες των πολιτιστικών δρώμενων της χώρας ασχολούνται επιλεκτικά με την τηλεόραση για να απολαμβάνουμε και ως τηλεθεατές δείγματα γραφής τους.

Στόχος, όπως μάς είπε η ίδια, ήταν το να δημιουργηθούν μάσκες με έκδηλο το ελληνικό στοιχείο, όπως για παράδειγμα, ο Κύκλωπας, ο Μινώταυρος ή ο Τσολιάς, καθώς τα κοστούμια του show είναι εμπνευσμένα τόσο από τη φύση, όσο και από την pop culture, την ιστορία και τη μυθολογία της εκάστοτε χώρας.

Αρωγοί στο όλο εγχείρημα ήταν και οι άνθρωποι από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια που εργάζονται και για το Καρναβάλι της Πάτρας, οι οποίοι με τις γνώσεις τους συνέβαλαν στο να δημουργηθούν οι συγκεκριμένες μάσκες, με τον Αχινό και τον Τσολιά να αποτελούν δύο από τις πιο απαιτητικές στολές, όπως μάς είπε η Ιωάννα Τσάμη, λόγω του δύσκολου χειρισμού τους, καθώς ο συμμετέχων καλύπτεται όλος από τη στολή.

Backstage από το The Masked Singer του ΣΚΑΪ ΣΚΑΪ

Περιγράφοντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την κατασκευή των μασκών, η επιτυχημένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος ανέφερε πως η δημιουργία ξεκίνησε με την κατασκευή συγκεκριμένων γλυπτικών κομματιών, τα οποία εν συνεχεία περάστηκαν με ανθεκτικά υλικά, όπως φελιζόλ, για να μην σπάνε και στη συνέχεια ένα ένα ζωγραφίστηκαν.

Μάλιστα, η κατασκευή των κοστουμιών ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο μήνες περίπου, ενώ τεχνικά και κατασκευαστικά ξεπεράστηκαν αρκετές δυσκολίες όσον αφορά τη δημιουργία τους, έτσι ώστε να υπηρετούν το performance επί σκηνής.

Backstage από το The Masked Singer του ΣΚΑΪ ΣΚΑΪ

Οι άνθρωποι που φοράνε τις μάσκες είναι πολύ καλοί και συνεργάσιμοι. Είναι πολύ δύσκολο να σου έρθει ξαφνικά μία μάσκα και να τη φορέσεις. Εδώ ένα κοστούμι φοράνε οι ηθοποιοί την πρώτη φορά στο θέατρο και νιώθουν περίεργα. Ευτυχώς ήταν όλοι συνεργάσιμοι μαζί μας. Είναι δύσκολο, γιατί δεν βλέπουν καλά, μόνο σε μικρή απόσταση και μπροστά“, ανέφερε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Τσάμη για τους συμμετέχοντες, φροντίζοντας να μην αποκαλύψει στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Backstage από το The Masked Singer του ΣΚΑΪ STUDIO FOTOGENIA

Backstage από το The Masked Singer του ΣΚΑΪ STUDIO FOTOGENIA

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη με αυτή τη δουλειά, είναι πάρα πολύ δημιουργική δουλειά για μένα και είναι χαρά να πηγαίνω στο γύρισμα“, δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Ιωάννα Τσάμη και τόνισε πως η ελευθερία και η εμπιστοσύνη που έλαβε από τους ανθρώπους της παραγωγής όσον αφορά το σχεδιαστικό κομμάτι ήταν ιδιαίτερα σημαντικά και την έκαναν να χαίρεται να πηγαίνει κάθε φορά στο γύρισμα.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος στα γυρίσματα του The Masked Singer STUDIO FOTOGENIA

Μαζί της σε όλο αυτό το σπουδαίο και καλλιτεχνικό εγχείρημα, πέρα από τον Κωνσταντίνο Ρήγο ήταν η Γκέλυ Καλαμπάκα στις μακέτες των μασκών, η Κωνσταντίνα Αγγελέτου στην εκτέλεση παραγωγής καθώς και η Βασιλική Σουρρή, η Αλεξάνδρα Ντελιθέου, η Μαρία Βασιλάκη, η Δήμητρα Σταυρίδου και η Μαρία Ζυγούρη.

Ποια είναι η Ιωάννα Τσάμη

Η Ιωάννα Τσάμη γεννήθηκε στον Πειραιά.

Το 2008 σπούδασε ενδυματολογία-σκηνογραφία στη Σχολή Μότλεϋ Λονδίνου, ενώ από το 2001 έχει συνεργαστεί με τους Δημήτρη Καραντζά, Γιάννη Χουβαρδά, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Ακύλλα Καραζήση, Νίκο Χατζόπουλο, Θοδωρή Αμπαζή, Γιώργο Κακανάκη, Άννα Κοκκίνου, Έφη Θεοδώρου, Άρη Ρέτσο, Γιάννη Καλαβριανό, Άλμπρεχτ Χίρχε, Μπάρμπαρα Βέμπερ, Όσκαρας Κορσουνόβας, Άλισον Τσίττυ, Ιωάννα Πορτόλου, Αποστολία Παπαδαμάκη, Σοφία Βγενοπούλου, Μαριάννα Κάλμπαρη, Χάρη Φραγκούλη, Γιώργο Σαχίνη, Γιάννη Σκουρλέτη, Γεωργία Μαυραγάνη, Νατάσα Τριανταφύλλη, Μαρία Πρωτόπαππα, Παναγιώτη Φαφούτη, Μαρία Πανουργιά, Κωνσταντίνο Ρήγο, Γιώργο Νανούρη και Γιάννη Μόσχο.

Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

The Masked Singer: Κάθε Σάββατο στις 21:00 στον ΣΚΑΪ.

The Masked Singer: Δείτε το trailer του Σαββάτου (21/05)

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα