The Simpsons: Τι αποκαλύπτει ο σεναριογράφος για τις διάσημες “προβλέψεις”

Διαβάζεται σε 3'
The Simpsons: Τι αποκαλύπτει ο σεναριογράφος για τις διάσημες “προβλέψεις”
Fox

Ο σεναριογράφος της σειράς Matt Selman απαντά για τρόπο με τον οποίο πετυχαίνουν αυτές τις “μαγικές” προβλέψεις στη σειρά The Simpsons.

Οι φανατικοί της σειράς The Simpsons, έχουν παρατηρήσει εδώ και καιρό ότι οι σεναριογράφοι του προγράμματος της FOX έχουν προβλέψει αρκετά σημαντικά γεγονότα. Από την εξαγορά της 20th Century Fox από την Disney μέχρι την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, και πιο πρόσφατα, το μωβ κοστούμι της Αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, οι Simpsons φαίνεται να βρίσκονται σε μια συνεχή πορεία επιτυχιών.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα λέει ο Matt Selman, σεναριογράφος τη σειράς, ο τρόπος με τον οποίο πετυχαίνουν αυτές τις “μαγικές” προβλέψεις δεν είναι τόσο εντυπωσιακός ή μυστηριώδης όσο φαντάζονται οι φαν.

«Η απάντηση που πάντα δίνω και κανείς δεν θέλει να ακούσει, είναι ότι αν μελετήσεις την ιστορία και τα μαθηματικά, θα ήταν κυριολεκτικά αδύνατο να μην προβλέψουμε κάποια πράγματα», λέει στο PEOPLE ο showrunner και εκτελεστικός παραγωγός, Matt Selman.

«Αν πεις αρκετά πράγματα, κάποια από αυτά θα συμπέσουν με την πραγματικότητα, κι αυτό είναι το μαθηματικό στοιχείο. Όσον αφορά την ιστορία, αν κάνεις μια σειρά βασισμένη στη μελέτη των λαθών της ανθρωπότητας, σίγουρα θα προβλέψεις τα μελλοντικά λάθη της καθώς προχωρά σε ακόμη μεγαλύτερες ανοησίες. Άρα, δεν το σκεφτόμαστε και πολύ

Σημειώνοντας ότι η λίστα με τις προβλέψεις της σειράς (που αυτή τη στιγμή αριθμεί 34), ο Selman, ο οποίος εργάζεται στη σειρά από το 1997, αρχικά ως σεναριογράφος, λέει ότι το μόνο που απεχθάνονται οι συγγραφείς είναι όταν οι φαν «δημοσιεύουν προφανώς ψεύτικες εικόνες στο διαδίκτυο και λένε ότι προβλέψαμε πράγματα που δεν κάναμε».

«Ήταν καλύτερα όταν οι προβλέψεις αφορούσαν μόνο πραγματικά τρομακτικά γεγονότα, κι όχι όταν οι άνθρωποι προσποιούνται ότι προβλέψαμε φρικτά γεγονότα που δεν συνέβησαν», αναφέρει, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ καταθλιπτικό και αποκαρδιωτικό» το γεγονός ότι οι φαν θέλουν τόσο πολύ να είναι αληθινές οι προβλέψεις, που αρχίζουν να δημιουργούν σενάρια που ποτέ δεν εμφανίστηκαν στη σειρά.

Οι «Simpsons», δημιουργία του Matt Groening, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο FOX στις 17 Δεκεμβρίου 1989. Οι Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria και Harry Shearer είναι τα μέλη του βασικού καστ φωνών της σειράς.

Πλέον, η μακροβιότερη animated σειρά βρίσκεται στην 36η σεζόν της, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 29 Σεπτεμβρίου με ένα επεισόδιο που αποκαλείται «σειράς φινάλε», προκαλώντας σύγχυση στους τηλεθεατές. Ο Selman εξυμνεί το «τολμηρό σενάριο» του επεισοδίου, λέγοντας ότι «λειτούργησε εξαιρετικά».

Η νέα σεζόν επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, αν και ο Selman πιστεύει ότι το να «αποκαλύψει» τι έρχεται θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση.

«Ο φόβος μου είναι ότι αν αποκαλύπταμε την ιδέα πριν από την προβολή, το διαδίκτυο θα μπερδευόταν και θα έλεγε ότι οι «Simpsons» τελειώνουν», αναφέρει. «Και με κάποιο τρόπο, αυτό θα γινόταν πραγματικότητα. Θα είχαμε κάνει πρόβλεψη για εμάς, θα είχαμε προβλέψει το τέλος μας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα