Το Mega εκπορνεύει τα παιδιά μας; Γιατί ταράχθηκε ο Βελόπουλος

Διαβάζεται σε 6'
Το Mega εκπορνεύει τα παιδιά μας; Γιατί ταράχθηκε ο Βελόπουλος
Milky Way Mega Tv

Το «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου προκαλεί αντιδράσεις, πριν καν ξεκινήσει να προβάλλεται στο Mega.

Το «Milky Way» σε σενάριο και σκηνοθεσία Βασίλη Κεκάτου κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 23:10 στο MEGA.

Η πλούσια και σφιχτά υφασμένη αφήγηση του Βασίλη Κεκάτου αναδεικνύει την αίσθηση βαθιάς αυθεντικότητας και την πολυπλοκότητα των διαφορών των ανθρώπων. Οι χαρακτήρες του είναι ζωντανοί και αληθινοί, ενώ καθώς βλέπουμε την πορεία τους, γίνεται σαφές πως ο καθένας τους φέρει το βάρος της προσωπικής του ιστορίας και της προσωπικής του αναζήτησης.

Με έναν μοναδικό τρόπο, ο δημιουργός καταφέρνει να αναδείξει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ψυχής μέσω των χαρακτήρων του. Αν και ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις, έχουν όλοι κάτι κοινό: μια επιθυμία να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να ανακαλύψουν έναν βαθύτερο νόημα στη ζωή τους.

Καθένας από αυτούς, με τρόπο διαφορετικό, αναζητά ένα μέσο να συνδεθεί με κάτι πέρα από τον φυσικό κόσμο, να ξεφύγει από το “νορμάλ”, να μείνει μακριά από όσα πρέπει να υποστηρίξει, βάσει των “κανόνων” της κοινωνίας.

Είτε εστιάζουν στα σύννεφα, είτε αναζητούν απαντήσεις στο διάστημα, είτε αποφασίζουν να εμπιστευτούν έναν ευσπλαχνικό θεό, οι προσπάθειές τους διαμορφώνουν ένα πλούσιο και συναισθηματικά φορτισμένο ρόλο στην ιστορία.

Ο Κεκάτος δημιουργεί έναν κόσμο γεμάτο βάθος και συναισθηματική ένταση και μάς παρουσιάζει χαρακτήρες που σπάνια βλέπουμε στην οθόνη.

 

Λίγα λόγια για την πλοκή

Η Μαρία είναι μαθήτρια Λυκείου. Ζει κάπου πολύ μακριά από την Αθήνα και το μόνο που την κρατά ζωντανή είναι το Αθηναϊκό Όνειρο. Θέλει να δραπετεύσει από τον μικρόκοσμό της, από έναν τόπο θαμμένο στο χιόνι και την πλήξη, με ίντερνετ πιο αργό και από την αργόσυρτη ζωή της, από το φτωχικό της σπίτι και τη μίζερη καθημερινότητά της και να γίνει χορεύτρια της Ελένης Φουρέιρα, της «Queen» όπως την αποκαλεί με τις φίλες της, με τις οποίες, πάνω κάτω μοιράζονται την ίδια φαντασίωση.

Μετρά αντίστροφα μέχρι να τελειώσει το Λύκειο, όταν όμως ανακαλύψει ότι είναι έγκυος, ο χρόνος θα σταματήσει απότομα και θα βρεθεί αντιμέτωπη με το δίλημμα: τι θέλουν οι άλλοι να κάνει και τι θέλει η ίδια να γίνει.

Ανάμεσα στους βασικούς χαρακτήρες της νέας σειράς του Mega βλέπουμε τον Τζο, έναν ρόλο που θα υποδυθεί ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος.

Ο ίδιος έρχεται στο σχολείο της Μαρίας σαν εξωτικό πτηνό, ένα πολύ διαφορετικό πλάσμα από την Αθήνα. Ο 17χρονος Ιωσήφ, που θέλει να τον φωνάζουν «Τζο» και τον έστειλε η μητέρα του σε αυτόν τον ξεχασμένο τόπο προκειμένου, έστω και αργά, έστω και λίγο πριν από την ενηλικίωσή του, να γνωρίσει τον άξεστο αλλά κατά βάθος ευαίσθητο πατέρα του.

Ο Τζο είναι ένα ανοιχτά queer gay αγόρι σε μία πολύ συντηρητική κοινωνία. Ο περίγυρος θορυβείται από το διαφορετικό στυλ του, τα βαμμένα νύχια και την φαινομενικά “προκλητική” συμπεριφορά του, που όμως είναι η άμυνά του για να επιβιώσει σε ένα τόσο ξένο για εκείνον περιβάλλον.

Ο ίδιος θα γίνει ο πιο καλός φίλος και σύμμαχος της Μαρίας και μαζί θα ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι προς την ενηλικίωση και την ελευθερία. Καθώς ξεκινούν το ταξίδι της αυτογνωσίας, ανακαλύπτουν την αληθινή τους φωνή τους και αναδεικνύουν τη σημασία της αμοιβαίας υποστήριξης στην πορεία τους προς την ενηλικίωση και την αυτο-αποδοχή.

Mega Tv

Οι ακραίες αντιδράσεις για το teaser του Mega στο TikTok

Το Mega έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο teaser στο οποίο βλέπουμε τον Τζο να βρίσκεται μέσα στην αίθουσα και να απαντά στην ερώτηση του καθηγητή του σχετικά με τα μελλοντικά επαγγελματικά του πλάνα.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος λέει στον καθηγητή και στους συμμαθητές του ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν λογαριασμό OnlyFans ή Finsta, που θα απευθύνεται στους λάτρεις των ποδιών.

Κάτω από τη σχετική ανάρτηση του Mega, πολλοί ήταν όσοι έπαθαν έναν μικρό ή μεγαλύτερο πανικό, τονίζοντας ότι το Mega στοχεύει να διαφθείρει τα ελληνόπουλα, “στέλνοντάς” τα στο Onlyfans.

Την ίδια ώρα, πολλοί στάθηκαν στη σεξουαλικότητα του ήρωα, λέγοντας πως είναι απαράδεκτο ο σταθμός να προβάλλει έναν γκέι ήρωα, έναν ήρωα ο οποίος επιλέγει να μην κρύβεται στη ντουλάπα και είναι απλά ο εαυτός του.

Οι χρήστες της εφαρμογής σοκαρίστηκαν, βλέποντας πως ο Κεκάτος παρουσιάζει έναν έναν ανοιχτά γκέι ήρωα, ο οποίος παρά την ομοφοβία της επαρχίας και την ισχυρή πιθανότητα έκθεσης σε κίνδυνο, επιλέγει να μην νοιάζεται για το τι λένε άνθρωποι που πορεύονται στη ζωή με σημαία το μίσος.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Βελόπουλος, μέσω του λογαριασμού του στο TikTok, αποφάσισε να αντιδράσει δημοσίως σε αυτή τη σκηνή, λέγοντας πως το Mega οδηγεί τα ελληνόπουλα στην εκπόρνευση…

“Το MEGA δυστυχώς εκπορνεύει παιδιά! Όπως το ακούτε. Πώς δηλαδή λέει ένα παιδάκι στον καθηγητή του ότι θα βγάζει λεφτά, πενηντάρικα, δείχνοντας τις πατούσες του σε κάτι κυρίους που θέλουν να τις δουν.. Αν αυτό δεν λέγεται εκπόρνευση, τι λέγεται; Δεν είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα σε ώρες που τα παιδιά μας βλέπουν. Τα μικρά παιδιά. Πώς θα εκπορνεύσουν τα παιδάκια μας”, είπε χαρακτηριστικά ο Βελόπουλος.

@k_velopoulos ΣΟΚ! Ωμή ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ των παιδιών μας… Αυτήν την κοινωνία θέλουμε; Αυτή που μας “πουλάνε” τα “μεγάλα” κανάλια; #Βελόπουλος #Μητσοτακης #Κασσελλακης #Κουλογλου #ΕλληνικηΛυση #Ελλάδα ♬ original sound – Κυριάκος Βελόπουλος

Ο Βασίλης Κεκάτος, μετά τις παράλογες, κωμικοτραγικές αντιδράσεις και τον ομοφοβικό οχετό που κατέκλυσε το TikTok, προχώρησε σε αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, παραθέτοντας απόσπασμα από τον μονόλογο Βελόπουλου, ενώ στη συνέχεια έγραψε με δόση ειρωνείας: “Από ό,τι κατάλαβα δηλαδή, το Milky Way μάλλον δεν είναι η ελληνική λύση για μια καλύτερη τηλεόραση”.

Instagram: vasilis_kekatos

Αν μη τι άλλο, τόσο όσοι αναπαράγουν το σχετικό teaser, γράφοντας πως η σειρά δεν πρέπει να βγει ποτέ “αέρα”, όσο και ο Βελόπουλος και οι παραλογισμοί του, λειτουργούν ως η καλύτερη διαφήμιση για την πολυαναμενόμενη σειρά του Mega. Ας επικεντρωθούμε στα θετικά λοιπόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα