Το Single’s Inferno κάνει το Too Hot to Handle να ντρέπεται

Το Single’s Inferno κάνει το Too Hot to Handle να ντρέπεται
Η δεύτερη σεζόν του Single's Inferno 'υπόσχεται' περισσότερο περιεχόμενο από την πρώτη. Netflix

To Netflix προχώρησε στην παραγωγή δεύτερης σεζόν του πιο 'βραδύκαυστου' reality dating game, που παρ' όλα αυτά πέρυσι είχε καταφέρει να μπει στο παγκόσμιο ΤΟΡ10 της πλατφόρμας. Τι είναι το Single's Inferno.

Σε μια εποχή που όλα έχουν να κάνουν με την ταχύτητα (της σύνδεσης, της εκτέλεσης κάθε υποχρέωσης ώστε να ‘βγει’ το καθημερινό πρόγραμμα κ.α.), το Netflix επενδύει για δεύτερη σεζόν σε ένα slow burner προϊόν.

Aντανακλά -εν πολλοίς- το πώς εξακολουθούν να συνάπτουν σχέσεις στην Κορέα.

Αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.

Τουλάχιστον αυτός είναι ο κανόνας για τα μάτια του κόσμου -καθώς όπως σε άλλη χώρα του πλανήτη, πολλά γίνονται μυστικά.

Αλλά ας πάμε πίσω στο Single’s Inferno, του οποίου η πρώτη σεζόν μπήκε στο παγκόσμιο ΤΟΡ10 της πλατφόρμας.

Αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις

Εννέα υγιείς νέοι (με την έννοια που σκέφτεστε -γυμνασμένοι, σέξι) και για την ακρίβεια, πέντε γυναίκες και 4 άνδρες, καλούνται να περάσουν εννέα ημέρες του καλοκαιριού σε ένα απομονωμένο, τροπικό νησί, χωρίς να έχουν στη διάθεση τους συσκευές που χρειάζονται ρεύμα. Από κινητό τηλέφωνο έως φούρνο.

Ο στόχος είναι να ‘βρεθούν’ μεταξύ τους οι συμμετέχοντες, ώστε και να γνωριστούν καλύτερα -αφού ο λόγος της παρουσίας τους στο show είναι να βρουν τον έρωτα της ζωής τους.

Εν τούτοις, η έλλειψη πραγμάτων που θεωρούνται βασικά για την επιβίωση είναι ο λόγος που το, κατά τα άλλα, ειδυλλιακό μέρος λέγεται Inferno. Δηλαδή, κόλαση.

(στην πραγματικότητα, το νησί είναι το ακατοίκητο Saseungbong-do που βρίσκεται στη δυτική ακτή της χώρας)

Μέσα από διάφορες δοκιμασίες διεκδικούν για το δικαίωμα τους αποδράσουν στον Παράδεισο για ένα βράδυ (το Paradise είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο, με όλες τις πιθανές ανέσεις). Όχι μόνοι. Παρέα με το ταίρι της επιλογής τους.

Εκεί αποκτούν και το δικαίωμα να αποκαλύψουν την ηλικία και το επάγγελμα τους, κάτι που απαγορεύεται να γίνει στο Inferno -υπό την όποια συνθήκη.

Εδώ -και στην ρομποτική φωνή που δίνει οδηγίες- τελειώνουν τα κοινά με όλα τα άλλα projects που έχουν το ίδιο concept και κερδίζουν σταθερά την προτίμηση του κοινού. Δεν θα ήταν χρήσιμο να ξεχνάς πως το Too Hot to Handle και το Love Island είναι δυτικές παραγωγές.

Το Single’s Inferno είναι κορεατική. Και κάνει τον ανταγωνισμό να ντρέπεται, που ‘υπάρχει’ και εκθέτει ανθρώπους.

Μολονότι προβάλλεται σε παγκόσμια πλατφόρμα, το βλέπουν και στην Κορέα.

Πράγμα που σημαίνει πως αν οι ‘παίκτες’ κάνουν κάτι που οι άκρως συντηρητικοί συμπατριώτες τους κρίνουν πως πλήττει τις αξίες και τις παραδόσεις, δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονική ζωή τους. Το ‘τέλος’ θα αρχίσει με το διαδικτυακό cancel, το οποίο θα περάσει και στην πραγματικότητα.

Μπορούν να διαβεβαιώσουν για αυτό οι νέοι που πήραν μέρος στην πρώτη ‘έκδοση’ του Single’s Inferno, αφού κάηκε η ‘γούνα’ δυο εξ αυτών, για λόγους που στη Δύση δεν μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα κατανοητοί (η μία φορούσε ρούχα που ήταν απομιμήσεις μεγάλων brands και ο άλλος αντιμετώπισε διαδικτυακές κατηγορίες πως στο παρελθόν είχε εργαστεί ως host σε μπαρ -τύπου ζιγκολό, αλλά όχι ακριβώς).

Να συνεχίσουμε;

Ό,τι γίνεται στον Παράδεισο, δεν μένει εκεί

Το πιο εξτρίμ που συμβαίνει στο Single’s Inferno, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό, είναι πως οι διαγωνιζόμενοι δείχνουν δέρμα. Δηλαδή, φορούν μαγιό. Και αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται στην επίγεια τηλεόραση -όπου άνδρες και γυναίκες καλύπτουν όλο το σώμα, όταν υπάρχουν γυρίσματα στη θάλασσα ή σε πισίνα.

Στα κανάλια εξακολουθούν και να καλύπτουν τα εμφανή τατουάζ των καλεσμένων τους, με ταινίες.

Είπαμε: η χώρα παραμένει κάπως (τελείως) συντηρητική και δη προς το θεαθήναι.

Στην πρώτη έκδοση του show, υπήρχε και υποψία φιλιού μεταξύ συμμετεχόντων (δεν το έδειξαν καθαρά οι κάμερες που παρακολουθούν τα πάντα). Προφανώς δεν υπήρξε συνέχεια -για αυτό αμφότεροι εξακολουθούν να μένουν στην Κορέα.

Ποιοι παίζουν το παιχνίδι

Στη φετινή πρώτη ‘δόση’ των συμμετεχόντων (γιατί κάποια στιγμή οι παίκτες θα γίνουν 12) υπάρχει μια κοπέλα που πριν λίγους μήνες έγινε αποδεκτή στο Harvard, το Yale και το Princeton. Το βίντεο με τις αντιδράσεις της Lee Nadine, ενώ διάβαζε τις επιστολές των πανεπιστημίων έγινε viral.

Παρεμπιπτόντως, διάλεξε το τμήμα νευροεπιστήμης του Harvard. Απλά πράγματα. Γιατί πήγε στο Single’s Inferno; Έως τώρα το μόνο που έκανε στη ζωή της ήταν να διαβάζει και να παίζει λακρός. Τώρα έκρινε πως ήλθε η ώρα να βγει ραντεβού.

Μια άλλη ‘παίκτρια’, η Seoeun Choi είναι πρώην Miss Korea.

Για όλους τους άλλους δεν υπάρχουν διαθέσιμα πολλά στοιχεία, καθώς όλοι κλήθηκαν να προσαρμόσουν τα social media στις ανάγκες της εκπομπής (της οποίας ένα από τα ζητούμενα είναι το μυστήριο γύρω από τους ‘παίκτες’).

Η Shin Seul Ki δεν έκανε την καλύτερη δουλειά, αφού στις μισές φωτογραφίες στο Instagram έχει για παρέα ένα πιάνο. Υγεία.

Η Jennon Park κάνει επτά ημέρες την εβδομάδα γυμναστική και όπως ομολογεί αισθάνεται μεγάλη αυτοπεποίθηση για το σώμα της -το οποίο και αποκαλύπτει όπως μπορεί.

Ο Choi Jong-woo έπαιζε παλιά ποδόσφαιρο, αλλά τώρα… θα μας πει τι κάνει όταν έλθει η ώρα. Προς το παρόν, αποκάλυψε πως μοναχός που εμπιστεύτηκε για να του πει την τύχη του, του άναψε το πράσινο φως για να μπει στο ‘παιχνίδι’ “όπου μπορώ να γνωρίσω τη γυναίκα που θα παντρευτώ”.

Η Lee So-e χορεύει, είναι καλή στο να ακούει όσα έχουν να της πουν οι άλλοι και προτιμά τους ψηλούς άνδρες, με ‘έντονα’ χαρακτηριστικά -ενώ η ίδια είναι πολύ petite.

O Jo Yoong-jae έχει τη σωματοδομή που εγγυάται αιώνια επιτυχία στις ‘κατακτήσεις’, στην Κορέα: είναι ψηλός και μυώδης, με μεγάλη πλάτη και φαρδύς ώμους.

Ο Kim Han-bin ξέρει να μαγειρεύει -οπότε στο Inferno δεν πείνασαν. Και εν αντιθέσει με τους περισσότερους, έχει κατακτήσει την τέχνη της κοινωνικοποίησης. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι καλλιτέχνης -βάσει του Instagram.

Ο Shin Dong-woo σηκώνει βάρη σχεδόν κάθε μέρα, παίζει μπάσκετ και όπως οι περισσότεροι ‘συμπαίκτες’ του, αθλείται επισταμένως. Πήγε στο παιχνίδι, γιατί ήθελε να δει πόσο ελκυστικός μπορεί να είναι -καθώς πολλά κρίνει η εμφάνιση του κάθε μετέχοντα. Αν δεν είναι γυμναστής, κάνει λάθος δουλειά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα