Τζωρτζάκης για σεξουαλική παρενόχληση από σκηνοθέτη: Υπάρχει ομερτά – Φοβόμαστε τις μηνύσεις

Τζωρτζάκης για σεξουαλική παρενόχληση από σκηνοθέτη: Υπάρχει ομερτά – Φοβόμαστε τις μηνύσεις
Χάρης Τζωρτζάκης papadakis press

Για ομερτά και μηδενική στήριξη από την πολιτεία έκανε λόγο ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης, αναφορικά με τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που καταγγέλονται στον χώρο του θέατρου.

Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης γνωστοποίησε πρόσφατα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος του, εκ μέρους γνωστού σκηνοθέτη, στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού για ταινία. Τον ίδιο σκηνοθέτη έχουν κατηγορήσει για συναφή περιστατικά και άλλοι ηθποποιοί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ηθοποιούς, τους ζητήθηκε να απογυμνωθούν, με τρόπο χυδαίο και πλήρως ανάρμοστο για ένα κάστινγκ.

Ο Χάρης Τζωρτζάκης καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με παρουσιαστές την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα, εξήγησε πως ο λόγος αργοπορίας των καταγγελιών ή της γνωστοποίησης των περιστατικών είναι η “βαθιά ριζωμένη διαπλοκή σε αυτόν τον χώρο”.

“Βλέπω συνεντεύξεις παιδιών που βγαίνουν και μιλάνε και υπάρχει μία ομερτά. Φοβόμαστε όλοι να πούμε ονόματα μην φάμε μηνύσεις. Άμα η δικαιοσύνη δεν επιληφθεί, άμα δεν βγει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πολιτισμού να μιλήσει, να πει ότι θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, να σταθεί δίπλα στα θύματα, δεν μπορεί να βγει να μιλήσει επώνυμα ο κόσμος” δήλωσε ο κ. Τζωρτζάκης στον αέρα της εκπομπής.

Συνέχισε λέγοντας “Είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε τα θύματα ακόμα και με τα ίδια μας τα σώματα, αν η δικαιοσύνη και το κράτος δεν κάνουν την δουλειά τους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα