Tο 42% των Ελλήνων είναι online

default image

Σύμφωνα με έρευνα της Focus/Bari, το 42% των Ελλήνων δηλώνουν χρήστες του ίντερνετ για το Α’ τετράμηνο του 2008, σε σύγκριση με 34% το 2006

Free Sunday

Ωραία κίνηση να δίνεται η Free Sunday στα διόδια και σε άλλα κεντρικά σημεία που περνά αρκετός κόσμος, μέχρι σε φανάρια στο Μαρκόπουλο τη βρήκαμε. Καλό επίσης το γεγονός ότι είναι μια δωρεάν κυριακάτικη εφημερίδα, πάντως για κάποιον αναγνώστη που έχει μάθει να διαβάζει την Κυριακή το πρωί τις εφημερίδες του, η Free Sunday δεν μπορεί να τον καλύψει.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Το Esquire για να μπει καλά η εβδομάδα.

Mad – Metropolis
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεργασίες που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια είναι αυτή μεταξύ του σταθμού MAD και του ομίλου δισκοπωλείων Metropolis. Το MAD αποκτά το 49,9% του Metropolis, ενώ το υπόλοιπο 50,1% (με το management) μένει στην οικογένεια Τοπιτζή. Όπως λέει και το Δ.Τ, ‘Η Metropolis και το Mad, μέσα από τη μετοχική τους συνεργασία ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να προσφέρουν στο κοινό περισσότερες σύγχρονες δυνατότητες και υπηρεσίες για ακόμα πιο ολοκληρωμένες μουσικές εμπειρίες, για ένα μέλλον γεμάτο μουσική’.

Διαδίκτυο
Σύμφωνα με έρευνα της Focus/Bari, το 42% των Ελλήνων (13-70 ετών) δηλώνουν χρήστες του ίντερνετ για το Α’ τετράμηνο του 2008, σε σύγκριση με 34% το 2006. Οι άνδρες δείχνουν προτίμηση στο ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και το ίντερνετ ενώ οι γυναίκες στην τηλεόραση και τα περιοδικά. Στο νεανικό κοινό (13-24), το ίντερνετ είναι στην 3η θέση της προτίμησης, πίσω από ραδιόφωνο και τηλεόραση. Ακόμα, ένας στους δυο άντρες και μια στις τρεις γυναίκες, δηλώνουν σήμερα χρήστες του ίντερνετ. Η αύξηση της χρήσης παρουσιάζεται ραγδαία σε όλες τις περιοχές της χώρας ενώ για πρώτη φορά το ποσοστό διείσδυσης ξεπέρασε το 50% στην Αττική, φτάνοντας το 52%. Παράλληλα, το ποσοστό κατοχής ADSL γραμμής έχει φτάσει στο 17% επί του πληθυσμού.

Στο Χόλιγουντ
Σύμφωνα με το Forbes, ο πιο καλοπληρωμένος ηθοποιός που παίζει σε τηλεοπτικές σειρές στις ΗΠΑ είναι ο Τσάρλι Σιν. Συγκεκριμένα το 2007 και μόνο για τη συμμετοχή του στη σειρά ‘Two and a Half Men’ έβγαλε 20 εκατ. δολάρια! Στη δεύτερη θέση είναι η Κάθριν Χέιλ με 13 εκατ. και δεν είναι καν η 1η πρωταγωνίστρια στη σειρά Grey’s Anatomy.
Όσο αφορά πάντως τον κινηματογράφο, ο Γουΐλ Σμιθ είναι αυτός που κέρδισε τα περισσότερα για τη χρονιά (80 εκατ.) με τον Τζόνι Ντεπ να ακολουθεί με 72. Στις γυναίκες είναι πρώτη η Κίρα Νάιτλι με 50.

Google
Το 1998, το ευρετήριο, ας το πούμε, της Google με τα μοναδικά URL αριθμούσε 26 εκατ. Το 2000, οι διευθύνσεις που είχε ο κολοσσός της πληροφορικής στη μηχανή αναζήτησης του ήταν 1 δισ. Τώρα στο 2008, ο αριθμός έχει πλέον γίνει 1 τρισ.(!) και όλοι αναρωτιούνται, ‘καλά πόσες διευθύνσεις υπάρχουν στο ίντερνετ;’.

Στις ΗΠΑ
Διαβάζουμε σε αμερικανικά σάιτ πως τα πειράματα με ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις στο διαδίκτυο συνεχίζονται. Όταν μάλιστα μιλάς για το σπουδαιότερο άθλημα των ΗΠΑ αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Το NBC λοιπόν θα μεταδώσει online το NFL και ελπίζει να χτίσει κοινό και να φέρει στα ταμεία του πολλά έσοδα από διαφημίσεις μια και για τα δικαιώματα έχει ξοδέψει 3,6 δισ. δολάρια για 6 χρόνια. Το ωραίο είναι πως οι χρήστες που θα επιλέξουν να βλέπουν τα παιχνίδια μέσω διαδικτύου θα διαλέγουν αυτοί από πια κάμερα θα βλέπουν, ενώ θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους και πλήθος στατιστικών στοιχείων.

Beta Queen

Αυτός είναι ο τίτλος μιας κωμικής σειράς του Alpha που θα κάνει πρεμιέρα τη νέα σεζόν. Τον κεντρικό ρόλο ερμηνεύει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου , η προσαρμογή σεναρίου είναι του Γιώργου Κρητικού ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Κουτελιδάκης. Το σίριαλ βασίζεται στη ξένη σειρά ‘Aida’ η οποία προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία.

ΕΡΤ
O 2ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Χορού Eurovision 2008 θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκόβη το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο Jason Ροδίτης και η Tonia Kosovich, ένα χορευτικό ζευγάρι το οποίο έχει στο ενεργητικό του δεκάδες διεθνείς βραβεύσεις και μία πολυετή επιτυχημένη καλλιτεχνική διαδρομή. Όσοι βλέπατε ‘So you think you can dance’ θα καταλάβατε πως πρόκειται για τον κριτή ‘Τζέισον’ και για μία από τις δασκάλες του σόου.
Ο διαγωνισμός φέτος θα γίνει στο Scottish Exhibition and Conference Center της Γλασκόβης, χωρητικότητας 2.000 θέσεων και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ στις 22.00.

Φωτό της ημέρας
Στιγμιότυπο από μια πισίνα για το κοινό, στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα