Το Τσαντίρι προκαλεί ανακατατάξεις

default image

Στα κανάλια που ...καίγονται από τον "γύφτο". Α, τα μάθατε; Ο Βαγγέλης Βενιζέλος βγαίνει στο "πρωινό" της Μενεγάκη. Λέτε να μαγειρέψει;

Τηλεθεατής

Το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος του 2007, το εβδομαδιαίο περιοδικό για την τηλεόραση, ‘Τηλεθεατής’, έχει σημειώσει σε σχέση με πέρυσι, άνοδο πωλήσεων της τάξης του 92%. Το 2006 πούλαγε 71 χιλ. τεμάχια, φέτος πουλάει 137. Έπονται τα ‘7 Μέρες TV’ με 91 χιλ. και ‘TV Ζάπινγκ’ με 64. Σημείο αναφοράς βέβαια οι προσφορές DVD των περιοδικών (όπως συμβαίνει και με τις κυριακάτικες εφημερίδες).

Καφές με την Ελένη

Αυτά είναι. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κάνει αύριο εμφάνιση στο πρωινάδικο του ALPHA. Ελπίζουμε να πέσει πάνω στα εσώρουχα ή τη μαγειρική και όχι σε τίποτα βαρετά ζώδια και κουτσομπολιά. Ανυπομονούμε να δούμε τη Μενεγάκη να τον σπρώχνει γελώντας.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Το Goal για τον Πρίγκηπα και το Μότσαρτ.

El Greco
Θαυμάσια πάει, από άποψη πωλήσεων, η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή. Σε τρεις μέρες έχει κόψει πάνω από 150 χιλ. εισιτήρια και αναμένεται να σπάσει το κοντέρ.

Κυριακή με τον Σεραφείμ Φυντανίδη

Την ερχόμενη Κυριακή στις 10.30 ξεκινά η νέα εκπομπή του Σκάι με τον Σεραφείμ Φυντανίδη. Πρόκειται για μια εκπομπή που στόχο έχει να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές σε ιστορίες του χθες και του σήμερα, με σκοπό να αναδείξει τα ζητήματα που θα μας απασχολούν στο μέλλον. Το ότι η εκπομπή θα βρει απέναντι της τα ‘Καλομελέτα κι έρχεται’ και ‘Αυτός μας έλειπε’ δεν πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα τον δημοσιογράφο γιατί η δικιά του απευθύνεται σε τελείως διαφορετικό κοινό.

Google Trends

Με τη βοήθεια του Google Trends μπορούμε να βγάλουμε μερικά (αυθαίρετα) συμπεράσματα για κάποιες χώρες. Το εργαλείο της Google σου δείχνει για οποιαδήποτε λέξη θέλεις, στοιχεία για το ποιοι την ψάχνουν στη μηχανή αναζήτησής της. Βάζοντας για παράδειγμα τη λέξη ’sex’, βλέπουμε πως οι κάτοικοι της Αιγύπτου, του Βιετνάμ, της Ινδίας και της Τουρκίας, είναι αυτοί που την “αναζητούν” περισσότερο.
Στη λέξη ‘love’ βρίσκουμε τις Φιλιππίνες, Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά.
Στη λέξη ‘viagra’ πρωταθλητές είναι οι Ιταλία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Αργεντινή.
Λάτρεις της ‘feta’ είναι οι Σουηδοί, της λέξης ‘Iraq’ οι Αμερικανοί, του ονόματος ‘pamela anderson’ οι Περουβιανοί, της ‘marijuana’ οι Καναδοί.
Μαντέψτε ποια χώρα και με διαφορά, βγαίνει πρώτη στη λέξη ‘ bet‘. Παίξτε με όποιες λέξεις θέλετε εδώ.

Πειρατές

Ένα από τα μεγαλύτερα σάιτ που πρόσφεραν στους χρήστες τους links με πειρατικές ταινίες, το tv-links.co.uk έκλεισε. Οι αρχές όχι απλά το έκλεισαν, συνέλαβαν και τον 26χρονο ιδιοκτήτη του. Προσοχή το σάιτ δεν έδινε πειρατικές ταινίες, απλά τα link άλλων σάιτ που είχαν τις μαγνητοσκοπημένες από σινεμά ταινίες, ή παράνομα ανεβασμένα επεισόδια σειρών. Σύμφωνα με μελέτη, η βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στη Μ. Βρετανία, έχει χάσει 460 εκατ. λίρες, μόνο το 2006 από την πειρατεία. Εντάξει αλλά το “παιδί” μόνο τα λινκ έβαζε.

Αλ Τσαντίρι Νιουζ

Επειδή απ’ ότι φαίνεται θα τους τσακίζει όλη τη χρονιά ο Λαζόπουλος από τον ALPHA, στον ΑΝΤ1 και το MEGA αποφάσισαν να σταματήσουν να “καίνε” τα ‘The last passanger’ το πρώτο και το ‘Μπαμπά μην τρέχεις’ το δεύτερο και στη θέση τους βάλανε για σφαγή μια κινηματογραφική ταινία (συγκεκριμένα αύριο το The Day After Tomorrow) και το ‘Extra Large – 400 χλμ. με τα πόδια’ αντίστοιχα.

ΕΤ1

Θα δούμε ‘Ψηφιακή Ελλάδα’ σήμερα Δευτέρα. Καλεσμένη του Νίκου Βασιλάκου, η Έλενα Ράπτη. Στις 19.00 στην ΕΤ1.

Στην Κίνα
Οι ‘Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα’ ανακοίνωσαν πως από τις 17/10 η πρόσβαση στο YouTube και το Google Blog Search είναι αδύνατη από την Κίνα. Δεν είναι τυχαίο βέβαια πως στις 15/10 ξεκίνησε το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Video Games
Τα 10 πιο σημαντικά βίντεο-παιχνίδια, όλων των εποχών, σύμφωνα με το τμήμα Ιστορίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, είναι τα εξής:
Spacewar! (1962)
Star Raiders (1979)
Zork (1980)
Tetris (1985)
SimCity (1989)
Super Mario Bros. 3 (1990)
Civilization I/II (1991)
Doom (1993)
Warcraft series (1994)
Sensible World of Soccer (1994)

Φωτό της ημέρας
Εμείς πνιγόμαστε, στις ΗΠΑ καίγονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα