Το Twitter στον… λαό

default image

Διαβάστε για την πρωτοβουλία του υπουργείου τουρισμού της Σουηδίας να δώσει τη διαχείριση του Twitter του στους πολίτες!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα είχε το υπουργείο τουρισμού της Σουηδίας, το οποίο αποφάσισε να δώσει τον έλεγχο του λογαριασμού του στο Twitter, στους πολίτες. Έτσι, κάθε βδομάδα του Δεκεμβρίου, ένας άλλος πολίτης γινόταν διαχειριστής!

Το σχέδιο, χάρη στο οποίο ο συγκεκριμένος λογαριασμός χαρακτηρίστηκε ως “ο πιο δημοκρατικός στον κόσμο”, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς στο “τιμόνι” του έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, μια λεσβία, ένας ιδιοκτήτης φάρμας, μια γυναίκα ιερέας και άλλοι.

Μπορεί ο λογιαριασμός να έχει μόλις 20.000 ακόλουθους, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι αυξάνονται διαρκώς, ενώ μόλις μέσα σε 5 εβδομάδες διπλασίαστηκαν.

“Σε αυτή την περίοδο, αν θες να πετύχεις κάτι σπουδαίο στο διαδίκτυο, πρέπει να αφήσεις τον έλεγχο στα χέρια του κόσμου”, δήλωσε ο Tommy Solen, υπεύθυνος του VisitSweden και μέλος της ομάδας που σκέφθηκε την παραπάνω πολύ επιτυχημένη ιδέα. Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη, κάτι που φαίνεται και στα Tweets.

“Απολαμβάνω να είμαι Σουηδέζα. Πάνω από το πτώμα μου θα μου πάρουν τον λογασιασμό” έγραψε η Hanna, μια λεσβία οδηγός φορτηγού, που πίνει πολύ καφέ και τουιτάρει με κάθε ευκαιρία.

Ακολούθησε ο Anders Dalenius, ο οποίος ανέβασε μια φωτογραφία του ίδιο να κυνηγά, πυροδοτώντας μια μεγάλη συζήτηση γύρω από το κυνήγι.

Ο Hasan Ramic, μετανάστης από τη Σουηδία, δεν δίστασε να ασκήσει σκληρή κριτική στο υπουργείο Μετανάστευσης, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της ως @Sweden. Μάλιστα, δηλώνει ότι ο ίδιος θα εκπροσωπήσει την πιο “πολύχρωμη” πλευρά της Σουηδίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα