Βάλτε την Τσεχία στον τελικό της Eurovision

default image

Εντείνονται οι φήμες που θέλουν τα δυο αθλητικά φύλλα κοινής πράσινης απόχρωσης αλλά διαμετρικά αντίθετης γραμμής, να… έσονται εις σάρκαν μίαν

Μπες, βγες

Στον Παναθηναϊκό μπαίνει, στις Εκδόσεις Λυμπέρη… βγαίνει. Ο εφοπλιστής Νίκος Πατέρας πούλησε όλο το μετοχικό πακέτο που κατείχε στις Εκδόσεις Λυμπέρη και το οποίο έφτανε στο ποσοστό του 10,41% και αποχώρησε. Η κίνηση αναμενόταν εδώ και καιρό μετά από σχετικές δηλώσεις του εφοπλιστή στο Πρώτο Θέμα. Το ποσοστό στον ΔOΛ, πάντως, το κρατάει.

Χαρτί εναντίον Ιλουστρασιόν

Η διαπίστωση είναι ότι όσο οι εφημερίδες φαίνεται πως προσελκύουν και κρατούν τα κεφάλαια από τη ναυτιλία, τόσο τα περιοδικά αδυνατούν. Πρόσφατα άλλωστε είχε το δικό του “βελούδινο διαζύγιο” και ο Β. Ρέστης από την ΙΜΑΚΟ.

Eurovision Part II
Όχι ότι παρακολουθήσαμε τον 2ο ημιτελικό με τον ίδιο ζήλο, αλλά και πάλι 3-4 πραγματάκια μας έμειναν: Η Κύπρια ήταν πάρα πολύ γλυκιά και είναι κρίμα που δεν πέρασε, σίγουρα όμως θα τη δούμε σε κάποιο κέντρο του χρόνου στη χώρα μας. Συμπαθητική η Αλβανίδα όπως και τα ΚΑΠΗ από την Κροατία. Από τη Σουηδία περιμέναμε κάτι καλύτερο και δεν μιλάμε για το τραγούδι. Ο Λιθουανός μας θύμισε τον Λορέντζο (και αυτόν από το Bar και τον Λάμας). Οι Λετονοί μάλλον πήγαιναν για το πατρινό καρναβάλι, η Μαλτέζα ήταν αγριογκόμενα (αν μας επιτρέπεται η έκφραση) ενώ η Ουγγαρέζα ήταν classy. Για τέλος αφήσαμε την Τσεχία. Απλά έσβησαν τα φώτα. Όταν βγήκε η Τερέζα και οι φίλες της έσβησαν τα φώτα! Και όμως αυτοί οι ανεγκέφαλοι που ψηφίζουν τις άφησαν έξω από τον τελικό.

Eurovision τελικός
Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο στις 22:00 και θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ. Για τους προληπτικούς να σημειώσουμε ότι διεξάγεται στο “Μπεογκράτσκα Αρένα. Τί εστί “αρένα του Βελιγραδίου” (σ.σ.: Έτσι μεταφράζεται); Είναι το γήπεδο όπου το 2005 είχε στεφθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Ελλάδας. Ευχές για καλή επιτυχία και λιγότερο άγχος. Τόσο στην Καλομοίρα, όσο και στις Μαγγίρα.

New Facebook
Ετοιμαστείτε για μεγάλες αλλαγές τόσο στην εμφάνιση όσο και στην πλοήγηση του Facebook. Το άνοιγμα της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προς τους πάσης λογής developers έχει βαρύνει πολύ τη σελίδα με αποτέλεσμα να εμφανίζει συμπτώματα… MySpace κιτσαριού. Με τον διαχωρισμό των λειτουργιών μέσω της προσθήκης tabs, το Facebook προσπαθεί να επιστρέψει στο χαρακτηριστικό του μίνιμαλ στυλ. Όχι κι εύκολο.

Goalnews
Από την Κυριακή 25 Μαΐου, η αθλητική εφημερίδα Goalnews θα δίνει τη συλλεκτική σειρά των 7 DVD με τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας προς την κατάκτηση του EURO 2004, στην Πορτογαλία. Αυτή την Κυριακή, το πρώτο dvd με τον αγώνα Ελλάδα – Πορτογαλία (” Καραγκούνης δοκιμάζει το σουτ και ΓΚΟΛ… !“).

Tαινίες και βιβλία του Σαββατοκύριακου
Ελεύθερος Τύπος (Σάββατο) – Mayo Clinic Οικογενειακός Οδηγός Υγείας (3ος τόμος)

Ελεύθερος Τύπος (Σάββατο) – Λεύκωμα και DVD με τίτλο ‘Οι αγώνες των Ελλήνων’.

Ελεύθερος Τύπος (Σάββατο) – Στουρνάρα 288

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) – Million Dollar Baby (Χίλαρι Σουάνκ, Κλιντ Ίστγουντ)

Ελεύθερος Τύπος (Κυριακή) – Ιπτάμενα Στιλέτα (Ζανγκ Ζιγί)

Νέα (Σάββατο) – Κόμικ Disney (Δεινόσαυρος)

Έθνος (Σάββατο) – explore Nature

Ισοτιμία (Σάββατο) – The Score (Ρόμπερντ Ντε Νίρο, Μάρλον Μπράντο, Έντουαρντ Νόρτον, Άντζελα Μπάσετ)

Έθνος (Κυριακή) – Σικάγο (Ρίτσαρντ Γκιρ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Ρενέ Ζελβέγκερ)

Έθνος (Κυριακή) – Έγκλημα στο Γκόρκι Παρκ (Γουΐλιαμ Χαρτ)

Βήμα (Κυριακή) – Άρωμα Γυναίκας (Αλ Πατσίνο)

Βήμα (Κυριακή) – Goodbye Bafana (Τζόζεφ Φάινς, Νταϊάν Κρούγκερ) Του 2007 για τη ζωή του Νέλσον Μαντέλα.

Ελευθεροτυπία (Σάββατο) – Η Άλωση της Πόλης (Λεύκωμα από το Ε-Ιστορικά)

Ελευθεροτυπία (Κυριακή) – Ο Σιδηρούς Σταυρός (Τζέιμς Κόμπερν)

Ελευθεροτυπία (Κυριακή) – Τhe Girl Of Your Dreams (Πενέλοπε Κρουζ)

Ελευθεροτυπία (Κυριακή) – Music Box (Τζέσικα Λανγκ)

Καθημερινή (Σάββατο) – Προϊστορικό Πάρκο (σειρά με δεινόσαυρους, 3ο από 6 DVD)

Καθημερινή (Κυριακή) – Τα 80 μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου (ντοκιμαντέρ του BBC)

Πρώτο Θέμα (Κυριακή) – The Beach (Λεονάρντο Ντι Κάπριο)

Κylie

Η πριγκίπισσα της pop άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα ενώ και η ίδια έδειξε ότι πραγματικά εξεπλάγη από τον ενθουσιασμό του κοινού. Ξεχώρισε για τα φωνητικά του το “Slow”, για τα εφέ του το “Heartbeat Rock”, για τα σορτσάκια του το “Spinning Around” και για το χοροπηδητό και τις αναμνήσεις το “Lucky in love”, το οποίο μάλιστα ήταν και το τελευταίο που έπαιξε. Σε γενικές γραμμές, ο κόσμος είχε να λέει ότι πέρασε 2 πολύ ευχάριστες ώρες, με λογική τιμή εισιτηρίου για τέτοιο υπερθέαμα και δίχως ιδιαίτερη ταλαιπωρία στη μετάβαση.

Ο ηλεκτρονικός ταρζάν
Ολημερίς το χτίζανε, το βράδι το γκρεμίζαν. Ανέβηκε, κατέβηκε, ανέβηκε, κατέβηκε, κάποια στιγμή θα ανέβει επίσημα. Το Zougla.gr ανοίγει τις πύλες του με ειδήσεις για Ελλάδα, κόσμο, πολιτική, lifestyle, σπορ, περιβάλλον, τεχνολογία κα. Στο πνεύμα των ημερών, διαθέτει και blog αλλά και δικό του δελτίο ειδήσεων με άφθονο υλικό από τις εκπομπές του Μάκη. Δεν λείπει και η μπηχτή ότι το portal βγαίνει μόνο “ χωρίς την παρουσία γενναίων και επιδέξιων κομιστών-συνεταίρων“. Πάντως, με τέτοιο ντόρο που έγινε, περιμέναμε κάτι καλύτερο. Καλή δύναμη.

Reddit
Η ιστοσελίδα συνάθροισης δημοφιλών νέων (σ.σ.: Social news aggregator, αντίστοιχο του Digg) που ανήκει στη φημισμένη Conde Nast, εγκαινίασε ένα εβδομαδιαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ το οποίο βασίζεται σε αυτά που προτείνουν οι χρήστες του. Ονομάζεται “Yourweek” και περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή άρθρα της εβδομάδας από τις επιλογές των χρηστών του Reddit. Μέσω του blog του, οι χρήστες μπορούν επίσης να δημοσιοποιούν τις σκέψεις τους για τυχόν θεματικές βελτιώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή.

Πράσινο ντέρμπι
Εντείνονται οι φήμες που θέλουν τα δυο αθλητικά φύλλα κοινής πράσινης απόχρωσης αλλά διαμετρικά αντίθετης γραμμής, να… έσονται εις σάρκαν μίαν.

Φωτό της Ημέρας
Η Kylie Minogue από τη συναυλία της Πέμπτης στο Terra Vibe.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα