10 λόγοι για να δείτε την παράσταση «Τα Ανάποδα Χριστούγεννα» από τον Γιώργο Σουλεϊμάν

Διαβάζεται σε 5'
10 λόγοι για να δείτε την παράσταση «Τα Ανάποδα Χριστούγεννα» από τον Γιώργο Σουλεϊμάν

Μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια γεμάτη γέλιο και συγκίνηση στο πλαίσιο του The Christmas Factory

Η απόλυτη διασκέδαση σε περιμένει στην παράσταση «Τα Ανάποδα Χριστούγεννα» από τον Γιώργο Σουλεϊμάν

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Σουλεϊμάν μας λέει 10 λόγους για να δούμε την παράσταση:

1) Για την ιστορία του Γεράσιμου Ευαγγελάτου η οποία είναι μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια γεμάτη γέλιο και συγκίνηση που μιλάει στην καρδιά των μικρών αλλά και των μεγάλων παιδιών.

2) Για τις μουσικές του Θέμη Καραμουρατίδη. Έπαιρνε την σκέψη μου και την έκανε μελωδία. Νιώθω σα να έχουμε φτιάξει ταινία της Disney για το θέατρο.

3) Για τον Φώτη Κουτρουβίδη, την Άννα Κλάδη, τη Φανή Ξενουδάκη, τον Χρήστο Σωνάκη και τον Γιάννη Βάρσο. Είναι μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών που με την ενέργεια και τη διαθεσιμότητά τους, ζωντανεύουν τους ήρωες της ιστορίας και με παρασέρνουν κάθε φορά που τους βλέπω. Είμαι σίγουρος και εσάς.

4) Τα Χριστούγεννα γι’ άλλους είναι μια αγαπημένη στιγμή μέσα στον χρόνο και γι’ άλλους είναι μια στιγμή που φέρνει θλίψη και σφίξιμο στο στήθος. Είτε γιατί μετρούν απώλειες είτε γιατί δεν έχουν τις παιδικές αναμνήσεις που προβάλλονται παραδοσιακά από τα μέσα. «Τα Ανάποδα Χριστούγεννα» είναι μια παράσταση που θεωρώ ότι θα λυτρώσει και τις δυο κατηγορίες ανθρώπων.

5) Για την υπόλοιπη ομάδα συντελεστών. Η Ηλιάνα Γαϊτάνη (κίνηση) η Ιωάννα Καλαβρού (Σκηνικά, κοστούμια) και η Αθηνά Σακαλή (συνεργάτης μου εδώ και δυο χρόνια) είναι τρία κορίτσια που αγαπάνε τη δουλειά τους. Έδωσαν την ψυχή τους για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

6) Η πρόθεσή μου να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στα παιδιά. Όντας δάσκαλος θεατρικής αγωγής σε σχολεία τα τελευταία 10 χρόνια είχα κι έχω την ανάγκη να αντιμετωπίζω το παιδικό θέατρο όπως ακριβώς αντιμετωπίζω και μια παράσταση ενηλίκων. Τα παιδιά δεν είναι κατώτερα συναισθηματικής αντίληψης, ίσα -ίσα. Είναι εκεί και με τις αυθόρμητες αντιδράσεις τους κρίνουν χωρίς δεύτερη σκέψη την κάθε στιγμή της παράστασης.

7) Σκεφτείτε έναν τάρανδο που νιώθει μονόκερος. Όλοι να τον αντιμετωπίζουν ως τάρανδο και να περιμένουν από αυτόν να δρα με αυτό τον τρόπο, αλλά εκείνος μέσα του να νιώθει ένας ευαίσθητος μονόκερος. Αυτή η παράσταση είναι η καλύτερη αφορμή για να έρθουν τα παιδιά σ´ επαφή με έννοιες όπως αυτές της διαφορετικότητας και της αποδοχής.

8) Σκεφτείτε ένα πλάσμα που ακολουθεί πιστά τους κανόνες σε όποιο πλαίσιο και να βρεθεί, όπως είναι ο Φρίξος στα Ανάποδα Χριστούγεννα. Ένα υπάκουο ξωτικό που δεν ξεφεύγει εκατοστό από το πρόγραμμά του, τόσο πολύ που καταντάει να γίνεται κουραστικό και απωθητικό για τους φίλους του. Στο τέλος όμως καταλαβαίνεις ότι ο μόνος λόγος για αυτή την ψυχαναγκαστική του συνέπεια είναι ν αγαπηθεί από όλους απλά ξέρει να το διεκδικεί μόνο με αυτόν τον τρόπο. Σας θυμίζει κάτι;

9) Για τη σχέση του Φρέντυ και της Φρέγιας. Των δυο βασικών ηρώων της ιστορίας μας. Τα παιδιά θα έρθουν σ’ επαφή με τη διαδρομή μιας αγάπης με τόσο αστείο αλλά και συγκινητικό τρόπο που πιστεύω θα τους δυναμώσει συναισθηματικά για τις πρώτες αγάπες που θα έρθουν στο άμεσο μέλλον τους.

10) Η Φανή και η Φρίκη, τα μόνα ανθρώπινα πλάσματα που έρχονται σε επαφή με τα ξωτικά και είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Από την μια η Φρίκη φέρνει τον φόβο και την κακία και από την άλλη η Φανή φέρνει το φως και τη χαρά. Είναι μια ευκαιρία να καταλάβουμε μικροί και μεγάλοι ότι εμπεριέχουμε όλα αυτά τα συναισθήματα και σίγουρα δεν πρέπει να ντρεπόμαστε γι’ αυτά, αλλά απλά πρέπει να τα εκφράζουμε και να τα διαχειριζόμαστε.

«Τα Ανάποδα Χριστούγεννα» του Γεράσιμου Ευαγγελάτου

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σουλεϊμάν
Κείμενο: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Πρωτότυπη μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Κίνηση: Ηλιάνα Γαϊτάνη
Σκηνικά- κοστούμια: Ιωάννα Καλαβρού
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθηνά Σακαλή

Παίζουν οι ηθοποιοί: Φώτης Κουτρουβίδης, Άννα Κλάδη, Χρήστος Σωνάκης, Γιάννης Βάρσος, Φανή Ξενουδάκη

Διάρκεια Παράστασης: 1 ώρα

Tέλος Παραστάσεων: Σάββατο 6 Ιανουαρίου

Χώρος: Αμφιθέατρο Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων

ΑΕΡΙΟΦΥΛΑΚΙΟ 1- ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ»

Με κάθε αγορά εισιτηρίου για παραστάσεις η είσοδος στο The Christmas Factory είναι Δωρεάν (για τη μέρα της παράστασης).

Εισιτήρια: 15 ευρώ
https://www.more.com/theater/children/anapoda-xristougenna/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα