100 χρόνια Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Περηφάνια για το χθες, Πίστη για το αύριο

Διαβάζεται σε 6'
100 χρόνια Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Περηφάνια για το χθες, Πίστη για το αύριο
κ. Δημήτρης Παναγούλιας, Μέλος ΔΣ Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας Αντιπρόεδρος Oμίλου ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ.

Συνεχίζεται ο εορτασμός των 100 ετών δυναμικής παρουσίας του Ομίλου με μία εμβληματική επετειακή εκδήλωση

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών ιστορίας της οικογένειας Γιαννακόπουλου στο χώρο του φαρμάκου, πραγματοποιήθηκε εμβληματική εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ παρουσία θεσμικών φορέων, εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε, προμηθευτών και συνεργατών του Ομίλου, καθώς και στελεχών της αγοράς.

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ μετρά πλέον έναν αιώνα ιστορίας από την ίδρυση του πρώτου φαρμακείου το 1924 στην οδό Πειραιώς, ενώ αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα καθώς βρίσκεται στην κορυφή μεταξύ ελληνικών και ξένων εταιρειών.

Στην εκκίνηση του δεύτερου αιώνα παρουσίας του στον κλάδο του φαρμάκου, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ, με κύκλο εργασιών που εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 500 εκ. ευρώ το 2024 και με δραστηριοποίηση σε περισσότερες από 100 χώρες, μέσα από στρατηγικούς σχεδιασμούς, όραμα και πίστη, συνεχώς Αναπτύσσεται, Επεκτείνεται, Ισχυροποιείται και Συνεχίζει!

κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ανέφερε κατά την ομιλία του: «Κάθε μέρα και μία μάχη. Κάθε μέρα και μία νίκη. Σε έναν αγώνα που κρατάει πια 100 χρόνια, έναν ολόκληρο αιώνα, συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε σταθερά βήματα ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Με επιμονή και υπομονή στηρίζουμε το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας μας. Εμπλουτίζουμε τις δραστηριότητές μας, χτίζουμε καινούργιες συνεργασίες, δραστηριοποιούμαστε σε νέους τομείς και στοχεύουμε στην περαιτέρω επέκταση και εδραίωση μας εντός και εκτός συνόρων. Παράλληλα, φροντίζουμε να έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής ευθύνης, οι οποίες να ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες, είτε αυτές αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών είτε απλά κάνοντας το αυτονόητο για τον γενικό πληθυσμό, συμβάλλοντας στο πολύτιμο έργο της πολιτείας».

κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ

Ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, καλωσόρισε με τη σειρά του τους καλεσμένους και αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά του Ομίλου στην εθνική οικονομία, μέσα από σταθερά υψηλές επενδύσεις, τόσο στην παραγωγή, όσο και στην Έρευνα και Ανάπτυξη. Ο κ. Παναγούλιας σημείωσε χαρακτηριστικά «Όπως προέκυψε από τη μελέτη κοινωνικοοικονομικού αποτυπώματος του Ομίλου για το 2022, η συνεισφορά της ΒΙΑΝΕΞ στο ΑΕΠ ανήλθε σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ για τη Δημόσια Υγεία, η ΒΙΑΝΕΞ μέσω των φαρμακευτικών σκευασμάτων της, συνέβαλε στο να επιτευχθούν 3.081 λιγότερες νοσηλείες και 5.551 περισσότερα έτη ζωής». Ο Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ επισήμανε τη διαχρονικά σταθερή παρουσία του Ομίλου στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο πλαίσιο του εορτασμού και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν δύο ξεχωριστές πρωτοβουλίες, οι οποίες αφορούν σε μία μεγάλη ενέργεια κοινωνικής ευθύνης που θα προβεί ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος, σηματοδοτώντας έτσι την ελληνική τους ταυτότητα και ενδυναμώνοντας τον θεσμό της οικογένειας. Συγκεκριμένα, με στόχο τη συμβολή στη μείωση της υπογεννητικότητας αλλά και την ευρύτερη συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία, προχωρούν στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που κατοικούν μόνιμα στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας με τη γέννηση του τρίτου και πλέον παιδιού. Παράλληλα, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ θα διανέμει κατά το σχολικό έτος 2024-2025, σε όλους τους μαθητές της πρώτης τάξης των δημοτικών σχολείων της χώρας, ελληνικές σημαίες, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο, το αίσθημα της υπερηφάνειας για την πατρίδα.

κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας απηύθυνε χαιρετισμό, δηλώνοντας: «Πιστεύουμε στο μέλλον της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και η πορεία του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι για την δέσμευση και τη δραστηριοποίηση της. Αναγνωρίζουμε την προσφορά του Ομίλου στην Ελλάδα και τη θέση της στη κορυφή της λίστας των πιο ελκυστικών εργοδοτικών προορισμών. Είναι πραγματικά σημαντικό για τη χώρα μας να δραστηριοποιούνται εταιρίες σαν τη ΒΙΑΝΕΞ, οι οποίες παρέχουν καλύτερα φάρμακα, συμβάλουν στην φαρμακευτική περίθαλψη και επενδύουν στις εξαγωγές, την καινοτομία και την ιατρική κοινότητα. Ελπίζουμε η παρουσία της ΒΙΑΝΕΞ στο χώρο του φαρμάκου να αποτελέσει έμπνευση για την εδραίωση και άλλων πολλών ελληνικών φαρμακευτικών εταιριών που κρατούν τη σημασία του φαρμάκου ψηλά. Σας ευγνωμονούμε και το αναγνωρίζουμε».

Η υπευθυνότητα του Ομίλου ως προς την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας αποτελούσε ανέκαθεν μία σταθερή δέσμευση, καθώς ο Όμιλος βρισκόταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, και συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία και τον Έλληνα πολίτη. Στηρίζει την ελληνική οικονομία μέσα από τις 1.360 θέσεις εργασίας που προσφέρει, την εξαγωγική της δραστηριότητα και την προσφορά μέσα από προγράμματα υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας

Η παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τη δημοσιογράφο κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, ενώ στο πλαίσιο αυτής απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θεόδωρος Τρύφων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα