Στρογγυλό τραπέζι στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου με θέμα: «Νεολαία και νεολαίες στην μεταπολεμική Ελλάδα: Πολιτική, πολιτισμός, πολιτισμοί»

Διαβάζεται σε 2'
Στρογγυλό τραπέζι στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου με θέμα: «Νεολαία και νεολαίες στην μεταπολεμική Ελλάδα: Πολιτική, πολιτισμός, πολιτισμοί»
UNSPLASH

52o Φεστιβάλ βιβλίου 2024: Πεδίον Άρεως – Κεντρική σκηνή – 15.09.2024 / ώρα 20.15

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, διοργανώνει στρογγυλό τραπέζι με θέμα:

«Νεολαία και νεολαίες στην μεταπολεμική Ελλάδα: Πολιτική, πολιτισμός, πολιτισμοί»

Πρωταγωνιστής των εξελίξεων στις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες, η «νεολαία» σφραγίζει τις εξελίξεις. Οι κοινωνίες την επαύριο του μεγάλου πολέμου καθορίζονται από τους νέους ανθρώπους, όροι όπως το «χάσμα των γενεών» διαμορφώνουν το κοινωνικό κλίμα, ο ηθικός πανικός θα αφήσει το αποτύπωμά του στον κινηματογράφο και τον Τύπο της εποχής. Η ανάδυση της νεολαίας και κυρίως η αυτονόμησή της συνοψίζουν υπέροχα πλείστες εξελίξεις του μεταπολεμικού κόσμου, από την κατανάλωση στην εποχή της ευημερίας έως τον Μάη του ’68, και από την εποχή της σοσιαλδημοκρατίας έως τους ιδιαίτερους νεανικούς πολιτισμούς και την αμφισβητησιακή έκρηξη.

Ερευνητές, ιστορικοί και ειδικοί που έχουν ασχοληθεί με την νεολαία, τις νεολαίες πιο σωστά, της μεταπολεμικής περιόδου θα καταθέσουν σκέψεις και προ-βληματισμούς σε μια προσπάθεια να χαρτογραφηθούν ορισμένες από τις συναρθρώσεις της νεολαίας με την πολιτική, τον πολιτισμό και τους πολιτισμούς στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα.

Εισαγωγή και συντονισμός: Κώστας Κατσάπης (ιστορικός, Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Ομιλητές: Άννα Μαρία Δρουμπούκη (ιστορικός, Πανεπιστήμιο Μονάχου), Χίλντα Παπαδημητρίου (συγγραφέας, μεταφράστρια), Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης (συγγραφέας, μεταφραστής), Δημήτρης Μανιάτης (δημοσιογράφος, συγγραφέας).

Η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Πεδίον του Άρεως!

Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου
Τηλ.: 210 3303942, 210 3302523 | URL: www.sekb.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα