Tο έργο «Dert» από τη Σερβία αναδείχθηκε νικητής του Διεθνούς Workshop «Make the Scene»

Διαβάζεται σε 3'
Tο έργο «Dert» από τη Σερβία αναδείχθηκε νικητής του Διεθνούς Workshop «Make the Scene»

Τα κύρια βραβεία απονεμήθηκαν στη συγγραφέα Katarina Krstic και στην παραγωγό Andrijana Zukic στην τελετή απονομής των βραβείων του Κέντρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πούλα.

Ένα διεθνούς κύρους workshop για την ανάπτυξη σεναρίων τηλεοπτικών σειρών, το «Make the Scene», διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πούλα και της United Media, της εταιρείας ΜΜΕ της United Group, κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Nova στην Ελλάδα, και στις 17 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο Valli της Πούλα μια συνάντηση παρουσίασης των έξι φιναλίστ του εργαστηρίου.

«Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλους τους φιναλίστ του πρώτου μας διεθνούς workshop για την ανάπτυξη σεναρίων τηλεοπτικών σειρών, οι οποίοι επιλέχθηκαν ως οι καλύτεροι μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού σχεδίων πολύ υψηλής ποιότητας. Πιστεύω ότι το «Make the Scene!» θα γίνει μια σημαντική πλατφόρμα για σεναριογράφους και παραγωγούς, καθώς παρέχει σε ταλαντούχους συγγραφείς από όλη την περιοχή την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να δρομολογήσουν τα έργα τους. Με αυτό, στοχεύουμε να ενθαρρύνουμε περαιτέρω και να ενισχύσουμε τη δημιουργική βιομηχανία και να υποστηρίξουμε ενδιαφέροντα έργα και ταλαντούχους συγγραφείς, από τους οποίους υπάρχουν πράγματι πολλοί στην περιοχή. Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι το εργαστήριο ‘Make the Scene!’ έκανε το ντεμπούτο του στο παλαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Κροατίας», δήλωσε η Natasa Buljan, Fiction Development Directorτης United Media.

Η νικήτρια του βραβείου «Make the Scene!», Katarina Krstic, δήλωσε στην τελετή: «Πρόκειται για μια απίστευτη ευκαιρία για τους νέους που ανυπομονούν να αναδείξουν αυτό που πραγματικά γνωρίζουν. Με τη βοήθεια της United Media και των υπέροχων, έμπειρων παραγωγών, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εργαστούν πάνω σε νέα έργα και σπουδαίες ιστορίες».

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Natasa Buljan, Goran Bogdan και Miroslav Mogorovic, επέλεξε τον νικητή. Στους δημιουργούς του έργου «Dert» απονεμήθηκαν 10.000 ευρώ και η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη έργων με την United Media.

Εκτός από το διεθνές εργαστήριο, η United Media φιλοξένησε στην Πούλα μια άλλη διεθνούς κύρους εκδήλωση. Στις 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η ημιτελική κρίση για το International Emmy Award στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού. Μετά την κρίση, διοργανώθηκε ένα εντυπωσιακό επίσημο δείπνο στο Κάστρο της Πούλα (Kastel), στο οποίο συμμετείχαν επαγγελματίες από τον κόσμο της τηλεόρασης και της δημιουργικής βιομηχανίας, καθώς και εκπρόσωποι της πόλης της Πούλα και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πούλα.

Η United Media είναι ηγέτιδα εταιρεία που παράγει ετησίως πάνω από 40.000 ώρες πρωτότυπου περιεχομένου, συγκεντρώνοντας κορυφαίους επαγγελματίες από τον κόσμο της παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης, των σειρών και των ταινιών. Στόχος της United Media είναι να συνεχίσει να συνεργάζεται με κινηματογραφικά φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις στους τομείς της δημιουργικότητας, της παραγωγής και του πολιτισμού γενικότερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα