Alter Summit: Η εναλλακτική σύνοδος των ευρωπαϊκών κινημάτων

Alter Summit: Η εναλλακτική σύνοδος των ευρωπαϊκών κινημάτων

Η πρωτοβουλία εκατοντάδων συνδικάτων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων πήρε ύλη και οστά. Το Alter Summit, το οποίο λαμβάνει χώρα στο ποδηλατοδρόμιο στο Μαρούσι, είναι μία μάζωξη, μία εναλλακτική σύνοδος

Η ανίχνευση της κρίσης αλλά και ο καλύτερος συντονισμός των αγώνων των εργαζομένων και γενικότερα των λαών που μαστίζονται από την κρίση, είναι ο βασικός στόχος όσων συμμετέχουν στο Alter Summit στην Αθήνα. 

Τι είναι όμως αυτό το Alter Summit; Η κάμερα του News 247 βρέθηκε στο Μαρούσι, γύρισε τους χώρους και κατέγραψε εικόνες από αυτή την τόσο διαφορετική συγκέντρωση. Μία συγκέντρωση όπου επικρατούσε ο διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων και οι συζητήσεις πάνω στην πορεία και το μέλλον της “άλλης” Ευρώπης.

Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ασχοληθεί, έχουν δαπανήσει ώρες και ώρες για να στηθεί όλο αυτό που τιτλοφορείται Alter Summit, είναι εκείνοι οι οποίοι μπορούνε να δώσουν την πραγματική εικόνα της προσπάθειας, όπως και την έννοια της. Ένας εξ αυτών ο Στέλιος Φωτεινόπουλος.

Η μόνη λύση για να αντισταθούμε είναι η οργάνωση των πολιτών και η συνεννόηση – επικοινωνία σε ευρωπαϊκή κλίμακα, λέει ο κ. Φωτεινόπουλος.

Επί της ουσίας λοιπόν το Alter Summit, το οποίο θα είναι στον χώρο στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ μέχρι και το Σάββατο οκτώ Ιουνίου, αποτελεί ένα εργαστήρι αντίστασης στην λιτότητα και την ανεργία με την Οργανωτική Επιτροπή να αποτελείται από συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΜΚΟ, φεμινιστικές, οικολογικές αλλά και αντιρατσιστικές από όλη την Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα