B.D. Foxmoor, Νικήτας Κλιντ, Βαβυλώνα μαζί: Η δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν η αφορμή, η αντίδραση του κόσμου η αιτία

B.D. Foxmoor, Νικήτας Κλιντ, Βαβυλώνα μαζί: Η δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν η αφορμή, η αντίδραση του κόσμου η αιτία

Το Low Bap ενώνεται κόντρα σε παλιές κόντρες, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και για μια σειρά συναυλιών που θα μας γυρίσουν πίσω στο '90. Ή πίσω στο μέλλον (Pics + Vid)

Στις δανεικές τις προσευχές, Σύνταγμα, 1999, συναυλία ενάντια στον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας. Ο Νικήτας Κλιντ καίει το αμερικανικό διαβατήριο του. Το καλοκαίρι του 2002, ο B.D. Foxmoor χάνει από δίπλα του τον Νικήτα, μετά την αποχώρηση του δεύτερου. Πέρασαν δώδεκα χρόνια. Πριν από έξι μήνες, ένα δυσάρεστο γεγονός τους έφερε και πάλι κοντά.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η συνέντευξη στην ΕΣΗΕΑ, ήταν η αφορμή για να σπάσει ο πάγος.

Την Παρασκευή και το Σάββατο 11 και 12 Απριλίου στο Volume Stage 1, αλλά και στις 3 Μαΐου στο PRINCIPAL CLUB THEATER (Ανδρέα Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη ), θα γίνει η συνάντηση που ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και σίγουρα, πολλοί ονειρεύονταν.

Ο MCD, o πρώτος dj των Αctive Μember,o XRAY (Νικήτας Κλιντ), ο Οδυσσέας (Razastarr),η Sadazhinia, o REAL D, οι ΒΑΒΥΛΩΝΑ με το αρχικό τους σχήμα, οι Brigada επίσης με το αρχικό τους σχήμα και ο DJK. Μαζί.

Reunion; Πες το και έτσι. Νέα αρχή; Σωστό και αυτό. Για όσους μεγάλωσαν με το Low Bap, με τους στίχους και τη μουσική των Active Member όπως ο υπογράφων αυτό το κείμενο, η συναυλία αυτή θα είναι κάτι περισσότερο από ένα ακόμα live.

“Εκείνο το βράδυ είπα στη Γιολάντα ότι για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια θα κοιμηθώ ήσυχος.  Αυτό που έγινε στο Gagarin το ήξεραν ελάχιστοι και δεν το περίμενε κανείς” (B.D. Foxmoor)

Ο Μιχάλης, ο Νικήτας και το Θηρίο, Κώστας κατά κόσμο, κάθισαν πλάι – πλάι για να προλογίσουν τα όσα θα συμβούν.

“Θυμάμαι ζούσαμε μαζί 10 χρόνια”. είπε ο Μιχάλης.

“Η δολοφονία του Φύσσα ήταν μόνο η αφορμή για να ανταμώσουμε και πάλι. Ένοιωθα ότι ήθελα να κλείσω τους λογαριασμούς μου για να συνεχίσω. Αυτό που έγινε στο Gagarin (στο live των Active Member στις 28 Δεκεμβρίου, ο Νικήτας ανέβηκε στη σκηνή μετά από πρόσκληση του Μιχάλη) το ήξεραν ελάχιστοι και δεν το περίμενε κανείς. Ούτε η Γιολάντα (Sadazhinia) το γνώριζε. Ήταν δύσκολο για όλους. Η ανταπόκριση του κοινού όμως ήταν εκπληκτική. Όταν ανέβηκε ο Νικήτας στη σκηνή έγινε αποθέωση.

Αρχικά ανησυχούσα για τον κόσμο, μη γίνει κάτι άσχημο. Ξέρεις, πολλοί είχαν παραμυθιαστεί κι από εμένα όλα αυτά τα χρόνια. Η αντίδραση του κόσμου όμως ήταν αυτή που μας έκανε να συνεχίσουμε να έχουμε επαφή. Εκείνο το βράδυ είπα στη Γιολάντα ότι για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια θα κοιμηθώ ήσυχος. Και κοιμήθηκα ήσυχος. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα. Δεν θεωρώ ότι κάνω πίσω, κοιτάζω μπροστά. Στήνουμε μια γιορτή από τα παλιά, όπως το κάναμε τότε”.

 

Η απάντηση του Νικήτα ήταν στα ίδια μήκη κύματος. Λογικό άλλωστε, μιας και οι ιδέες που τότε τους ένωναν, είναι αυτές που τους έφεραν και πάλι κοντά.

“Μου αρέσει που ο Μιχάλης ήταν και είναι κυκλοθυμικός. Ήταν για μένα δάσκαλος, αισθάνομαι πως αποφοίτησα από το σχολείο του.  Ο Μιχάλης και ο Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια, είναι εκείνοι που εκλαΐκευσαν το ραπ στην Ελλάδα και όλοι εμείς τους χρωστάμε πολλά.

Η αφορμή για να είμαστε εδώ, ήταν η δολοφονία του Παύλου, ο κόσμος είναι ο συνδετικός μας κρίκος. Οι Active Member κάποτε σπείραμε το μικρόβιο και το μικρόβιο εξαπλώθηκε. Πλέον οι πιτσιρικάδες έχουν μπάντες και παίζουν σε κάθε γειτονιά. Νομίζω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξαναπαίξουμε μαζί, πέρασε ο καιρός, ωρίμασαν οι συνθήκες. Το κακό στην Ελλάδα είναι η μισαλλοδοξία. Να τσακωνόμαστε για το τίποτα, να μας φταίνε όλα. Για τη θυσία του Παύλου Φύσσα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Απαξιώνεται ο φιλειρηνισμός, είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε όλοι έναν χρυσαυγίτη μέσα μας, δεν θα έφταναν αλλιώς στο 10%. Το μήνυμα μας είναι πλέον ενωτικό. Ηip hop σημαίνει συνεργασία, αυτό που ονειρευόταν και ο Killah P. Άλλωστε δεν υπάρχει χρυσαυγίτικο hip hop. Ένας γραφικός υπάρχει που δεν ξέρει τι του γίνεται, νομίζει πως ραπάρει και λέει κάτι χρυσαυγίτικα. Hip hop σημαίνει αποδοχή”.

“Πέραν από τη δολοφονία που στάθηκε σαν αφορμή, αυτό που κάνουμε τώρα είναι ένα μάζεμα του Low Bap, το κάνουμε και για εμάς”, συμπλήρωσε ο B.D. Foxmoor.

“Θέλω εδώ όμως να διευκρινίσω κάτι. Η οικογένεια του Παύλου από την αρχή μας είχε ζητήσει να μην τεθεί ζήτημα εκδίκησης και να μην μπλέξει με πολιτική το όλο θέμα, μας ζήτησε να μιλήσουμε με μουσική για τον Παύλο. Τώρα, κάνουμε τη γιορτή μας και για αυτόν αλλά και για εμάς, για να γουστάρουμε όπως παλιά”.

Συνεχίζοντας την κουβέντα για το live αλλά και για τον Π. Φύσσα, ο Νικήτας ανέφερε:

“Σαν Πειραιώτης, ο Παύλος ήταν παιδί του Low Bap. Ακολούθησε όμως σύντομα τον δικό του δρόμο και είχε ενωτική στάση. Η θυσία του έδωσε τεράστια δύναμη και αυτό θα φανεί περισσότερο όταν γίνει η μεγαλύτερη συναυλία που θα είναι όλοι από όλους τους χώρους του hip hop. Ο θάνατος του Παύλου απέδειξε πόσο ηλίθια είναι όλα αυτά για τα οποία είμαστε χωρισμένοι”.

“Απαξιώνεται ο φιλειρηνισμός, είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε όλοι έναν χρυσαυγίτη μέσα μας, δεν θα έφταναν αλλιώς στο 10%. Το μήνυμα μας είναι πλέον ενωτικό” (Νικήτας Κλιντ)

Από την πλευρά του το Θηρίο, εκπροσωπώντας τους Βαβυλώνα που θα παίξουν και αυτοί μαζί μετά από χρόνια, είπε:

“Πάντα πίστευα ότι δεν είχαμε να χωρίσουμε τίποτα το ιδιαίτερο. Ο καθένας έχει πάρει τον δρόμο του, τότε κρεμόμασταν όλοι από τον Μιχάλη, εκείνος έγραφε και στίχους σε εμάς. Οι Βαβυλώνα ήταν ένα πείραμα και έγινε η τερατογένεση ας πούμε, εμείς σαν μέλη δεν είχαμε πολλά κοινά μεταξύ μας. Το θέμα είναι ότι τώρα υπάρχει ένας σκοπός, το live ή ακόμα και ένα καινούργιο τραγούδι. Μπορούμε πλέον μαζί να κάνουμε το οτιδήποτε. Μάγκας είσαι όταν προχωράς και αφήνεις τις διαφορές πίσω. Δεν ντρέπομαι που έπαιξα σε σκυλάδικα, μπορεί και να το ξανακάνω. Τώρα αισθάνομαι πάλι σαν παρθένος, έχω άγχος για αυτή τη συναυλία”.

 

Στη συνέχεια ρωτήσαμε αν θα έχουμε καινούργιο υλικό από τους Active Member.

“‘Μπορώ να πω ότι θα έχουμε ένα τραγούδι᾽, είπε ο Νικήτας. “Έχω καλέσει τον Μιχάλη να πει και ένα τραγούδι με τις Ρόδες”, κατέληξε γελώντας. “Θα έχουμε νέα πράγματα, δεν μπορούμε μόνο να κάνουμε παρέα. Άλλωστε και τότε, κάνοντας παρέα γράφαμε συνέχεια τραγούδια, αυτό ξέραμε να κάνουμε καλά”, απάντησε ο Μιχάλης από τη δική του μεριά.

Λίγο πριν κλείσει η συζήτηση, ο Νικήτας έκανε λόγο και για ένα νέο mixtape που έφτιαξε η reggae κοινότητα αφιερωμένο στον Killah P ενώ αποκάλυψε πως θα συμμετέχει και στην καινούργια δουλειά των Active Member.

Μακάρι να δούμε κι άλλα τέτοια ενωτικά live, μακάρι να δούμε άμεσα και τους Active Member να παίζουν ξανά στο Πέραμα, μια περιοχή που άλλαξε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια.

“Έρχονται παιδιά που τα έχουν μπολιάσει οι χρυσαυγίτες με τις ιδέες τους και μου μιλάνε, μου λένε, πες μας την αλήθεια”, είπε ενδεικτικά ο B.D. Foxmoor. “Θα συνεχίσω να τους μιλάω, να τους μιλάω για το Πέραμα, για την περιοχή τους. Να τη μάθουν και να μάθουν την ιστορία τους”.

“Δύο βραδιές με όσους μοιράστηκα το ξεκίνημα και αφιερωμένες : Στου χθες την αθωότητα και τη βιάση μας, στου σήμερα τη μαγκιά και τη φροντίδα μας, για του αύριο την ομορφιά και την τελική αφήγηση”, είναι το μότο της αφίσας και το κεντρικό μήνυμα των παιδιών.

Η συνέχεια, επί σκηνής.

 

Οι λεπτομέρειές για τις συναυλίες (όπως τις ανακοίνωσαν οι ίδιοι):

11 & 12 ΑΠΡΊΛΗ στο STAGE VOLUME 1 (Αγίας Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι) αλλά και στις 3 ΜΑΐΟΥ στο PRINCIPAL CLUB THEATER (Ανδρέα Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη )

Ο Β.D.FOXMOOR των ACTIVE MEMBER καλεί επί σκηνής όσους είχε συνεργαστεί στο ξεκίνημα της hip hop σκηνής
(1992 μέχρι 1999). 
Για την ακρίβεια μαζί του θα βρίσκονται οι εξής καλεσμένοι:

o MCD ο πρώτος dj των active member
o ΧRAY (Νικήτας Κλίντ)
ο Oδυσσέας (Razastarr)
φυσικά η Sadahzinia
o REAL D
οι ΒΑΒΥΛΩΝΑ με το αρχικό τους σχήμα
οι BRIGADA με το αρχικό τους σχήμα
o DJK
Υπάρχει πάντα ανοιχτή πρόταση για τους DJ Smartie AL, τους Prohja τους Ακρίτες και τους τότε Drama ‘n’ vinyl μιας και δεν έχουμε καταφέρει να έρθουμε σ’ επικοινωνία.



Επίσης ο Δημ. Μεντζέλος δεν θα μπορεί να συμμετέχει αυτή τη φορά γιατί προέκυψε η κεντρική συναυλία με το γκρουπ του σε κοντινή ημερομηνία. Ελπίζουμε να τον έχουμε μαζί σε κάποια άλλη συνάντηση.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 10€

STAGE VOLUME 1

Αγίας Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου,

Μοναστηράκι

PRINCIPAL CLUB THEATER

Γεωργίου Ανδρέου 56 Θεσσαλονίκη

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

ΑΘΗΝΑ

TICKET HOUSE, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς),Τηλ.: 210 3608366

RELOAD STORES, Πανεπιστημίου 54, τηλ. 210‐3801464

ΙΜΆΝΤΑΣ, Σαρρή 46, Πλατεία Ασωμάτων,

Ψυρρή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Music Land, Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264 880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:

www.ticketpro.gr [1] |  www.tickethouse.gr [2]

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα