Η πληροφορία για κλείσιμο της ΕΡΤ προκαλεί αντιδράσεις

Η πληροφορία για κλείσιμο της ΕΡΤ προκαλεί αντιδράσεις

Η είδηση που διέρρευσε λίγες μέρες πριν από γνωστή εφημερίδα προκάλεσε αντιδράσεις και ανησυχία σε εργαζόμενους, καθώς φαίνεται να υπάρχει σχέδιο για προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και αναδιάρθρωσή της (vid)

Τελικά θα ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης; Θα ακολουθήσει η ριζική αναδιάρθρωσή της ώστε να μειωθούν οι εργαζόμενοι σε αυτήν;

Το ερώτημα ακόμα δεν έχει απαντηθεί καθώς δεν έχουν διευκρινισθεί οι προθέσεις της κυβέρνησης. Εντούτοις, το News 247 μίλησε με δύο μέλη δημοσιογραφικών ενώσεων αλλά και μία βουλευτή, οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, όπως αυτά βέβαια έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδης είναι σαφής. Κάνει λόγο για κρίσιμη κατάσταση στην ΕΡΤ καθώς η τρόικα θέλει να την κλείσει.

Η Μαρία Μπόλαρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως οι μέχρι τώρα απολύσεις δεν είναι αρκετές. Έτσι η κυβέρνηση στρέφεται τώρα στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

Τις σοβαρές ενστάσεις και τον κίνδυνο για τους εργαζομένους τονίζει στη δήλωσή του στο News 247 ο Δ. Τρίμης, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Πώς όμως σκοπεύει να αντιδράσει ο δημοσιογραφικός κλάδος;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα