Ρεπορτάζ NEWS 247: Ακόμα “μετρούν” καταστροφές σε Μαρούσι και Χαλάνδρι από τη θεομηνία

Ρεπορτάζ NEWS 247: Ακόμα “μετρούν” καταστροφές σε Μαρούσι και Χαλάνδρι από τη θεομηνία
Eurokinissi

Η κάμερα του NEWS 247 επισκέφθηκε το Χαλάνδρι και το Μαρούσι όπου επλήγησαν από την τελευταία σφοδρή κακοκαιρία. Παρά την άμεση κινητοποίηση αρχών και δήμων η εικόνα μιλά από μόνη της. τα σημάδια της κακοκαιρίας είναι εμφανή (Vids)

“Αυτή τη φορά καταστραφήκαμε τελείως”, λέει στο NEWS 247 κάτοικος του Χαλανδρίου, η οποία δεν επιθυμεί να δείξει το πρόσωπό της στην κάμερα. Γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της καταστροφής, όχι βέβαια μέσω των φαινομένων, αφού τη Δευτέρα ευτυχώς δεν υπήρχαν αυτά, αλλά μέσα από τα σημάδια που άφησαν σε σπίτια, αυτοκίνητα και δρόμους. Λάσπη, χώματα, δέντρα ριγμένα, σπίτια που έχουν βγάλει στις αυλές τους ότι σώθηκε από τα νερά.

Για την πλημμύρα μίλησε στο NEWS 247 (πρώτο βίντεο) και άλλος κάτοικος Χαλανδρίου, ο οποίος υποστήριξε πως δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Είναι γεγονός ότι δεν αναμέναμε πηγαίνοντας σε Χαλάνδρι και Μαρούσι να βρεθούμε μπροστά σε τέτοιες εικόνες. Με δεδομένο πως έχουν μεσολαβήσει 2 – 3 μέρες ως τώρα και δη Σαββατοκύριακο, ήμασταν σίγουροι πως  δεν θα δούμε ακραίες καταστάσεις. Κάναμε λάθος.

Λίγα μέτρα πιο εκεί, σε ένα διπλανό στενό, παρατηρούμε μία αυλή που έχει μετατραπεί σε… μεγάλη απλώστρα. Μία γυναίκα με μία φόρμα και γαλότσες τρέχει πάνω – κάτω. με περιέργεια εισερχόμαστε στην αυλή της.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δέχτηκε να μας μιλήσει υπό τον όρο να μη φαίνεται το πρόσωπό της στην κάμερα. Παρά το πλήγμα που έχει δεχτεί, δεν επιθυμούσε να την “τραβήξουμε” διότι “ήταν χάλια”. Μίλησε όμως και το NEWS 247, μεταφέρει τις αιχμές της για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει και να αποφευχθεί αυτή η καταστροφή.

Από εδώ πέρασε το νερό…

Για το τέλος αφήσαμε ως ιδιαίτερο βίντεο, κατά μία έννοια, τη ζημιά που έπαθε ένα τζιπ από το νερό. Τόσες ημέρες μετά και το εσωτερικό του είναι γεμάτο λάσπες χώματα και διάφορα αντικείμενα, καθιστώντας μάλλον απίθανη την κίνηση του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα